Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


TMO Bugün Alımlara Başladı


Açıklama: TMO fındık almaya, bugün başladı.
Kategori: Yöreden
Eklenme Tarihi: 09 Eylül 2017
Geçerli Tarih: 29 Nisan 2024, 13:44
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/haber_detay.asp?haberID=24546


TMO Bugün Alımlara Başladı

TMO, Ordu’da fındık alımlarına bugünden itibaren başlıyor. TMO, levant kalite fındığın kilosunu net 9.50 liradan alacak. Giresun kalite fındık ise 10 liradan alınacak. Üreticilerin fındığı iyi kurutmaları fındığın randımanını etkileyecek. Bu sebeple fındığını TMO’ya vereceklerin buna dikkat etmesi gerekmekte.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), randevu verdiği Ordulu üreticilerin fındıklarını almaya, bugün başladı.

Gerçek fiyat 9,50 TL

Fındık piyasasına istemeyerek giren Toprak Mahsulleri Ofisi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba’nın açıkladığı fiyat üzerinden devam edecek.

TMO, 2017 yılı ürünü Giresun kalite fındığı 10,5 lira, Levant kalite fındığı da 10 lira fiyatla alıyor. Levant kalite fındıkta kesintilerden sonra üreticinin eline net 9.50 lira, Giresun kalitede ise 10 lira geçecek.

TMO, Ordu’da fındık alımlarını Organize Sanayi Bölgesi’nde kiraladığı yaklaşık 7 bin ton kapasiteli iki ayrı depoda gerçekleştirecek.

TMO 6.400 ton almıştı

TMO, geçen sezonun neredeyse sonuna doğru, Nisan ayının son haftasında fındık alımına başlamış ve toplamda 6 bin 400 ton fındık alabilmişti. Bunun karşılığında da üreticilere 63 milyon TL ödedi.

Fındıktv.com


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster