Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Ramazan Bayramı kaç gün?


Açıklama: Ramazan Bayramı 9 gün tatil olacak mı?
Kategori: Haber
Eklenme Tarihi: 24 Haziran 2017
Geçerli Tarih: 28 Mart 2024, 11:26
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/haber_detay.asp?haberID=24389


Ramazan Bayramı 9 gün tatil olacak mı?

İşte 2017 ramazan bayramının denk geldiği takvim;

25 Haziran Pazar 1. günü
26 Haziran Pazartesi 2. günü
27 Haziran Salı 3. günü

2017 Ramazan Bayramı kaç gün tatil sorusu en çok tatilciler tarafından merak ediliyor.

Ramazan Bayramı 9 gün tatil olacak mı?

Ramazan Bayramı tatili 9 gün olacak mı sorusu gündemde yerini korurken tatil izni ile ilgili son dakika bir haber geldi.

Milli Eğitim Bakanlığından, öğretmenlerin mesleki çalışma programı kapsamında, Ramazan Bayramı sonrası 28, 29 ve 30 Haziran'da idari izinli sayılacağı açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Tekin de, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Sayın Bakanımızın onayıyla seminer döneminin bayram sonrası üç günü idari izin uygulayacağız inşallah. Hayırlı olsun" dedi.

Bu kapsamda ramazan tatili için planlar yapılmaya da başlandı. 2017 Ramazan Bayramı hangi günlere denk geliyor ve Ramazan bayramı kaç gün tatil gibi soruların yanıtları da belli oldu. Ramazan ayını yarıladığımız şu günlerde bayram tatili için araştırmalar da yapılmaya başlandı. Ramazan Bayramı kaç gün tatil sorusu da bu yüzden oldukça önemli. Müslüman alemi için en kutsal aylardan biri olan Ramazan bu yıl 27 Mayıs 2017 Cumartesi günü başladı. Yani ilk oruç 27 Mayıs günü tutuldu. Ramazan Bayramı ise 25 Haziran tarihinde başlayacak. 27 Haziran akşamı sona erecek. Ramazan Bayramının ikinci günü 26 Haziran 2017 Pazartesi ve 3. Günü 27 Haziran Salı gününe denk gelecek.

İslam aleminde üç ayların içerisinde yer alan mübarek Ramazan ayı bu sene 27 Mayıs tarihinde başladı. Ramazan ayı içerisinde milyonlarca müslüman bu tarihte ilk orucu tutacak. Bin aydan daha hayırlı gece olan Kadir Gecesini de içerisinde barındıran

Ramazan ayının başlangıcı rahmet ortası mağfiren son 10 günü ise cehennem ateşinden kurtuluş olarak biliniyor. Ramazan ayının bitişi ise 24 Haziran'da gerçekleşecek. Geçtiğimiz yıl 6 Haziran ve 4 Temmuz arasında olan Ramazan ayı, 2017 yılında 12 gün daha erken başlayacak.

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

İslamiyete göre Ramazan, oruç tutma ayıdır ve kutsal kabul edilir. Ramazan ayı boyunca maddi ve manevi kirlerden arınarak bir nevi maddi ve manevi terbiye eder insan kendini. Bu ay boyunca nefsiyle mücadele eden insan oğlu için Ramazan ayı bitiminin adından Ramazan Bayramı başlar. Peki 2017'de Ramazan Bayramı hangi güne denk geliyor? Ramazan Bayramı bu yıl 25 Haziran tarihinde başlayacak. 27 Haziran akşamı sona erecek. Ramazan Bayramının ikinci günü 26 Haziran 2017 Pazartesi ve 3. Günü 27 Haziran Salı gününe denk gelecek.

RAMAZAN AYININ ANLAMI VE HİKMETİ

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesini de kapsayan Ramazan ayı, inananlar için evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem ateşinden kurtuluş ayıdır. Ramazan ayı, Kur’an ve oruç ayıdır. Ramazan; yaz aylarının sonunda ve güz mevsiminin başında yağan ve yerdeki tozları temizleyen yağmur anlamındadır. Bu yağmur, nasıl yeryüzünü yıkayıp tozlardan temizliyorsa, Ramazan ayının da inananları günahlarından temizlediğine inanılır.

Ramazan ayı, Kur’an-ı Kerim’in indiği ay olması sebebiyle Müslüman alemi için oldukça önemlidir. Kur’an’da bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilmiş olan Kadir Gecesi de Ramazan ayının içerisinde bulunur. Ramazan ayı içerisinde yer alan Kadir Gecesi'nde oruç tutmak insanlara ömrü boyunca kazanacağı bir sevap verir. İslam aleminin ibadetle geçirdiği ve bir ay boyunca oruç tuttuğu Ramazan ayına Müslümanlar tarafından “On Bir Ayın Sultanı” adı verilmiştir.

KADİR GECESİ RAMAZANIN HANGİ GÜNÜNE DENK GELİYOR?

İslam alemi tarafından en kutsal ay olarak kabul gören ve Kuran'ı Kerim'in indiği gece olarak inanılan Kadir Gecesi, Ramazan ayının son on gecesinde ve tekli gecelerde olur. Ramazan ayı ayetlerinden bir tanesi olan Bakara Suresi 183. Ayette, “Ey iman edenler! Allah’a karşı gelmekten sakınmanız için oruç, sizden öncekilere farz kılındığı gibi, size de farz kılındı.” şeklinde geçmektedir.

mynet


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster