Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Yüreğiniz sızlıyor mu?


Açıklama:
Kategori: Köşe Yazarları
Eklenme Tarihi: 03 Haziran 2017
Geçerli Tarih: 20 Nisan 2024, 07:22
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/yazar.asp?yaziID=24328


Yürek sızısının ne olduğunu bilmeyen var mıdır?
Bence yoktur. Her insan yürek sızısının ne olduğunu bilir.
Ne kadar acı verdiğini, insanı nasıl çaresiz bıraktığını da bilir.
Bilmiyorsa insan değildir zaten…

İnsan, park’ta üstüne basılmış bir çiçek, yol kenarında ölmüş bir kedi yavrusu görünce yüreği sızlar. Aç olduğu her halinden belli olan çocukları sokaklarda dilenirken gördüğünde, üstelik de elinden bir şey gelmeyince yüreği sızlar.
Lokması boğazında kalır. Nefes almakta zorlanır.
Zorlanmıyorsa insan değildir zaten…

Yıllarca okumuş, öğretmen olmuş ama bir türlü ataması yapılmayan bir genç dayanamayıp kendini asıyor. Cebinden sadece 6 Tl. çıkıyor. Olayı gazetelerde iki satır haber olarak görür, yüreği sızlar. Yüzde 12,7 olarak açıklanan işsizlik rakamlarını hatırlayıp akşam evine ekmek götüremeyen babalar, sofraya bir tas çorba koymakta zorlanan anneler aklına gelir yüreği sızlar. Üzülür
Üzülmüyorsa insan değildir zaten…

Yurttaşlar, devleti yönetenlerle aynı görüş ve fikirde olmasalar da güvenmek ister. Yöneticilere güven duygusu zedelendiğinde yüreği sızlar. Yöneticiler ise halka yalan söylemekten, kandırmaktan bir türlü vazgeçmez. Onlar yalan söyler, halk inanır. Halk bir süre sonra kandırıldığını anladığında kendini kötü hisseder.
Kötü hissetmiyorsa insan değildir zaten…

31 Mayıs akşamı Şırnak’ın Şenoba ilçesinden gelen helikopter kazası sonucunda 13 kahraman askerimizi şehit verdik. Aynı gün içinde 3 askerimizi de teröristlerle yapılan mücadele de kaybettik. Yüreğimiz sızladı. Allah rahmet etsin. Türk Milletinin başı sağolsun.
Asıl dram şehitlerin kimliği açıklanınca ortaya çıktı. Şehit Yarbay Songül Yakut Ergenekon Balyoz sürecinde Ordudan atılmış, suçsuz olduğu anlaşılınca da geri dönmüş. Ordudan atıldığında ne çok insan yöneticilerin doğru yaptığını düşünüp sevinmişlerdi. Hiç yürekleri sızlamadan.

Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın ise 15 Temmuz mağdurlarından önce gözaltına alınıp Yurt dışı yasağı getirilerek serbest bırakılanlardan. O da görevden alındığında ne çok insan yöneticilerin doğru yaptığını düşünüp sevinmişlerdi. Sorgulamadan, empati yapmadan.

Bugün bu kahramanların ardından üzülüyorlar. Ağlıyorlar.
Bu kişilere ve benzerlerine yaşattıklarını yok sayarak, hata yaptıklarını söylüyorlar

Hatadan dönmek erdemdir. Çekilen unutulur.

Ancak insanları, saf, salak yerine koyup aynı haksızlıklara devam etmek ise toplumun yüreğini sızlatır.

Ben yürek sızlamasından korkmam…

Bilirim ki sızlayan yürek sayısı ne kadar fazla olursa umutlar o kadar çok o kadar hızlı yeşerir.


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster