Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Ya Şimdi Ne Oldi?


Açıklama:
Kategori: Köşe Yazarları
Eklenme Tarihi: 09 Mart 2017
Geçerli Tarih: 19 Nisan 2024, 22:14
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/yazar.asp?yaziID=24115


YA ŞİMDİ NE OLDİ?

Karadenizli Temel’in mezar taşına ne yazdırdığını bilmeyen var mı?

Olabilir düşüncesiyle hatırlatalım isterseniz. Karadenizli Temel mezar taşına şöyle yazdırmış diye anlatırlar:

 “Hastayım dedim inanmadınız; Ya şimdi ne oldi!”

Sözü nereye mi getirmek istiyorum? Muhalefetin dile getirdiği eleştirilerin dikkate alınmayışına… Sadece muhalefetin mi? Hayır! Kim, bir konuda yönetimin bir yanlışını ifade etmeye kalkışsa yemediği fırça kalmadı.

Darbeciden tutunda teröriste kadar… Ya şimdi ne oldi? Temel haksız mı?

Yıllarca muhalefet dedi ki, kamu personeli seçme sınavında haksızlıklar yapılıyor. Sorular belli gruplara önceden veriliyor, belli grupların kamuya yerleştirilmesine çalışılıyor. Hatta o grubun adını da vererek, hatta sınav sonuçlarında aldıkları puanlarla karşılaştırarak, isim vererek söylediler.

Ama inandınız; ya şimdi ne oldi? Onları kamudan atmaya çalışıyorsunuz öyle mi?

Polis meslek yüksek okulu, harp akademileri, yargı ve diğer birimlerim giriş sınavını hep onlar kazandı. İtirazlar ortaya konulduğunda ciddiye almadınız. Ya şimdi ne oldi?

Ergenekon ve Balyoz sürecini hatırlayınız: Dediler ki bütün bunlar düzmece, bunlar Türk Silahlı Kuvvetlerine kurulmuş bir kumpastır. Terör örgütlerinin işidir, yargı adil davranmıyor, komutanlar sorgusuz sualsiz cezaevine gönderiliyor…

İnanmadınız. Sonra ne oldu, bütün bunların gerçekten de kumpas olduğu anlaşıldı.

Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesinin yönetimde çift başlılık yaratacağı da söylendi. Anayasa değişikliğine hayır diyenlere çok kızdınız.

Doğrudur, cumhurbaşkanlığı seçimlerine 367 krizinin yaşandığı bir gerçektir. Ancak siz bu 367 sorununu çözecek bir düzenleme yapma yerine anayasa değişikliği yaparak bugünkü tablonun ortaya çıkmasını sağladınız.

Bunun yanlış olduğu, ileride yetki karmaşası yaratacağı da yazıldı ama inanmadınız; çatal kazığın yere girmeyeceği anlatıldı ama dinlemediniz!

Ya şimdi ne oldi? Sayın Başbakan çatal kazık yere girmiyor deyip dolanıyor.

Dediler ki; Eğitimi böyle yaz boz tahtasına çevirmeyin. Ülkenin milli eğitim politikalarıyla bu kadar oynamayın. Ama değişen her bakanınızla birlikte eğitimi alaşağı ettiniz. Her şeyi sil baştan yaptınız.

Sayın Cumhurbaşkanı söyledi: 15 yıllık yönetim sürecinde en zayıf halkamız eğitim ve kültürdür dedi. Yani eğitimle bu kadar oynadınız da ne oldu?

Terör örgütüyle çeşitli süreçler başlattınız ve sürdürdünüz. Dediler ki terör örgütleriyle müzakere yapılmaz… Analar ağlamayacak dediniz ama ya şimdi ne oldi?

Uzun uzun örnekler verilebilir. Sayfalarca yazılabilir.

Dış politikadan Mısır’dan, Suriye’den, İsrail’den o kadar çok şey yazılabilir ki.

Bugün diyorlar ki Fettullahçı terör örgütünün siyasi ayağını da ortaya çıkartın. Devlette bu kadar yapılanma siyasi destek olmaksızın mümkün değildir.

Bunu da ciddiye almıyorsunuz… Yanıldığınızı ileride göreceksiniz!

İşin fıkra boyutu bir yana, bugün de bazı uygulamalarınıza muhalefet ve neredeyse ülkenin yarısı yanlış diyor. Siz yine inanmıyorsunuz. Hatta üslubunuz hiç değişmemiş; sizin gibi düşünmeyenleri terör örgütleriyle birlikte anıyorsunuz.

Demediniz demeyin, yanlış yapıyorsunuz. Bu üslubunuz çok yanlış!

Sonra, öngörülerinizin de çok doğru olduğunun bir garantisi yok. Geçmiş öngörülerinizde yaptığınız hatalar da ortada… Sonra yeniden ya şimdi ne oldi diyen yazılar yazmayalım!

Sonra yeniden kandırıldık demeyesiniz!

Dış mihraklar rahat durmazlar bilirsiniz. Eleştirileri değerlendirmeniz Türkiye’nin hayrına olacaktır. 


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster