Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Berlusconi Vergi kaçırma suçundan hüküm giydi


Açıklama: İtalya eski başbakanı Silvio Berlusconi Vergi kaçırma suçundan hüküm giydi.
Kategori: Dünya
Eklenme Tarihi: 10 Ağustos 2015
Geçerli Tarih: 28 Mart 2024, 11:56
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/haber_detay.asp?haberID=21807


Berlusconi Vergi kaçırma suçundan hüküm giydi

TANIDINIZ MI...?!

İtalya eski başbakanı Silvio Berlusconi Vergi kaçırma suçundan hüküm giydi.

Vergi kaçırma suçundan hüküm giyen İtalya eski başbakanı Silvio Berlusconi sosyal hizmet görevine başladı ! Yaşlı olduğu gerekçesiyle hapis cezası verilmeyen Berlusconi, 9 ay boyunca huzurevinde engelli yaşlılara bakacak.Yerleri süpürmek ve WC temizliği dahil..!

Berlusconi sosyal hizmete başladı

Vergi kaçırma suçundan hüküm giyen ve senatörlükten azledilen İtalya eski başbakanı Silvio Berlusconi bu sabah itibariyle sosyal hizmet görevine başladı.

Silvio Berlusconi bu sabah Milano yakınlarındaki Fondazione Sacra Famiglia Bakımevi'ne gelerek alzheimerli yaşlılara bakma görevine resmen başladı. Berlusconi yaklaşık 4 saat yaşlılara yardım edecek.Eski başbakanının bakımevine girişini pek çok ülkeden yüze yakın gazeteci izlerken, Berlusconi görev alanına girmeden kendisini bekleyen basın ordusunu görmezden gelmeyi tercih etti. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı kuruma kaçak bir şekilde giren bir şahıs ise Berlusconi'den açıklama alamayan basının ilgi odağı oldu. Güvenlik görevlilerince uzaklaştırılan şahıs "Berlusconi buraya gelmemeliydi, hapis yatmalıydı. Burada ne yapacak, şarkılar söyleyip zaman dolduracak" ifadesinde bulundu.

78 yaşındaki Silvio Berlusconi sahibi olduğu medya kuruluşu Mediaset üzerinden vergi kaçırmak suçuyla 4 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Af yasası nedeniyle cezası 1 yıla düşen Silvio Berlusconi'nin avukatları eski başbakanın yaşını sebep göstererek Milano Denetimli Serbestlik Bürosu'na 10 Nisan'da yaptığı ev hapsi ve zorunlu sosyal hizmet başvurusuna olumlu yanıt almıştı. Berlusconi, haftada bir gün Arcore'daki evine 40 km mesafedeki Cesano Boscone'de bulunan Fondazione Sacra Famiglia Bakımevi'ne giderek burada alzheimerli yaşlılara 4 saatten az olmamak kaydıyla yardım etmekle görevlendirilmişti. Eski başbakanın ev hapsi nedeniyle gece 23 ile sabah 6 saatleri arasında evden çıkması ise yasak ve her gün polis Silvio Berlusconi'yi evine giderek kontrol ediyor.

Halen Forza İtalia Partisi Genel Başkanı olan Silvio Berlusconi, siyasi faaliyetleri nedeniyle haftada 2 gün Roma'ya gidebiliyor, ancak burada da belirttiği ikamette gece saat 23'de dönmesi gerekiyor.

İHA


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster