Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Barış bloku


Açıklama:
Kategori: Köşe Yazarları
Eklenme Tarihi: 24 Temmuz 2015
Geçerli Tarih: 19 Mayıs 2024, 22:39
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/yazar.asp?yaziID=21731


BARIS BLOKU

Barışın sesini tüm dünyaya duyurmak için
Dayanışmaya çağırıyoruz!
Değerli Halkımız,
İçerde ve dışarda savaş kışkırtıcılığının en üst seviyeye ulaştığı günlerden geçiyoruz.
Savaşı kışkırtanlar, daha önce Diyarbakır’da bugün Suruç’ta patlayan bombalar ile arkadaşlarımızı aramızdan aldılar. Her geçen gün Türkiye, Ortadoğu ve dünya halklarını daha beter bir karanlığın içine çekmeye çalışıyorlar.
Bizler, bu savaşa son vermenin, barışı inşa etmenin bizlerin elinde olduğunu biliyoruz. 
Bu yüzden onlarca sendika, demokratik kitle örgütü ve siyasi parti olarak bir araya geldik ve “BarışBloku”nu kurduk.
Suruç’ta yaşadığımız korkunç katliam, barışın sesini daha gür kılmamız gerektiğini bizlere bir kere daha gösterdi. Bu sebeple ülkede oluşan savaş atmosferine izin vermemek ve barışın sesini yükseltmek için “Büyük Barış Yürüyüşü”ne hazırlanıyoruz.
26 Temmuz Pazar günü 16:00’da Tepebaşı TRT önünden Aksaray Meydanı’na yapacağımız yürüyüşle barışın sesini tüm dünyaya duyuracağız. HDP Eş Başkanları ve Milletvekilleri, CHP Milletvekilleri ve dünya çapında dostlarımızın katılacağı bu yürüyüşe sunacağınız her katkı, barışa sunulmuş bir katkı olacaktır.
Bu yüzden siz değerli basın emekçilerini, köşe yazarlarını, değerli dostlarımızı Büyük Barış Yürüyüşü’nün çağrısına yer vermeye, barışı büyütmek için bizlerle dayanışmaya çağırıyoruz.
 pazar günü saat 16.00’da, IŞİD terörüne, Hükümetin bölgedeki savaş kışkırtıcısı tutumuna ve Türkiye’yi mezhep çatışmasının içine çeken politikalarına “hayır” demek amacıyla bir yürüyüş için çağrı yaptı. Tarlabaşı’da TRT binası önünde bir araya gelinerek Aksaray’a yürünecek!
“Barışı biz inşa edeceğiz” demek için düzenlenecek yürüyüşü, Barış Bloku’nu oluşturan onlarca parti, siyasi çevre, sendika, çeşitli türden emek ve kitle örgütleri organize ediyor. Barış Bloku Koordinasyonu da “Savaşa ve savaş politikalarına hayır” diyecek çevreleri, örgütleri, birer birer kişileri,... tüm halkı bu yürüyüşe katılmaya çağırdı.
Hiç kuşkusuz ki, Barış Bloku çok yeni bir girişim ve daha ilk başta çok sayıda parti, örgüt, çevre ve azımsanmayacak sayıda aydının, akademisyenin katılımıyla oluşmuş olması da son derece önemli oldu. Dahası, son günlerdeki gelişmeler de Barış Bloku girişiminin ne kadar isabetli bir girişim olduğunu da ortaya çıkardı. Bu yüzden Barış Bloku’nun bu çağrısına yanıt vermek, Suruç katliamının arkasındaki güçlere bir tokat atmak, saldırganları caydırmak için olduğu gibi aynı zamanda Türkiye’de “Savaşa ve savaş politikalarına hayır” diyen güçlü bir mücadele merkezinin oluşturulmasına omuz vermek bakımından da son derece önemlidir. Onun içindir ki, Barış Bloku’nun bileşeni olan partiler, örgütler, çevreler, sadece genel ve ortalığa çağrı yapmakla yetinemezler. Tersine bu örgüt ve çevreler, katılımı örgütlü ve daha kitlesel hale getirmek için mümkün olan en geniş halk kesimlerinin katılımını sağlamak üzere özel ve etkili bir çalışma yapmakla da yükümlüdür artık.
Kısacası bugün IŞİD’e karşı ve onun bölgedeki bütün ülkeleri bir mezhep savaşına sürükleme stratejisine karşı mücadele ister istemez AKP’nin dış ve iç politikasıyla da karşı karşıya gelmektedir, gelecektir de. Bu yüzden de AKP ve Hükümeti, öncelikle IŞİD’e karşı olduğunu, gereğini yaparak kanıtlamak zorundadır.
Barış Bloku’nun çağrısı, bütün bu nedenlerle bağlantılı olması nedeniyle önemli ve güçlü yanıt bulması gereken bir çağrıdır.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster