Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Ölünün üstüne mi gidiyorsunuz?


Açıklama:
Kategori: Köşe Yazarları
Eklenme Tarihi: 30 Haziran 2015
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 03:21
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/yazar.asp?yaziID=21589


ÖLÜNÜN ÜSTÜNE Mİ GİDİYORSUNUZ...:? Hüseyin Esentürk

1974 yılında İskenderun Demir Çelik Fabbrikasında geçiçci işçi olarak çalışıyordum. Grev, Direniş ve hakalma mücadelesini bir başka yazımda paylaşırım. Ancak paylaşmak istediğim çalışma şartları oldukça ağır bir ortamda bacalara harç çıkarıyoruz. Genç olmanın verdiği gayret ve ataklıkla elimden geleni yapıyorum. Fakat orta yaşlı bir işçi  yavaş, sakin, yorulduğunda oturup dinlenerek işini yapıyor. Benim onca gayretim karşısında sakinliğine gıcık oluyorum. Bir gün dayanamadım üstüne yürüdüm.  18 yaşın verdiği cesaretle adamın ümiğine yapıştım.

Adam bir kazma sapıyla kafama vurunca yere serdi. Ve arkasından hiç unutmadığım o sözü söyledi.

"Ulan Yeğenim Ölünün üstüne mi geliyorsun sen"

Bunu niçin mi anlattım?

 Şu nedenle;

7 Haziran seçimlerinde umduğunu bulamayan AKP iktidarı ülkeyi kanlı bir macera ya sürüklemek üzere. Başkan olamayan reis şimdi Başkomutan olmaya çalışıyor.

Bu ülkeyi yaptığı icraatlarla kabile devletlerinin bile gerisine düşüren bu anlayış savaş tamtamları ile "milli iradeyi" "Meclisi" "Parlementer sistemi" hiçe saymaktadır. Bir seçim oldu, yeni bir hükümet kurulsun, Yeni parlemento karar versin diye hiç düşünmüyorlar. Ülkeyi tehdit eden bir işgalmi var. yok. Peki bu hezeyan, bu acele, bu düşmanlık niye?

Şimdiye kadar türlü bahanelerle sınır ötesine gidildi. Asya'dan Avrupa'ya, Afrika'ya kadar Asker gönderildi. Askerimizin ne işi vardı oralarda. Emperyal açlık ve işbirlikçilik bu noktaya getirdi. Ne diyeyim. Gözünüzü toprak doyursun.

Ortadoğu; büyük medeniyetlerin yaşadığı, İnançlara kaynaklık eden dinlerin doğduğu yerdir.  Her zaman Emperyalizmin karıştırdığı ve çıkarlarını bu karışıklık üzerinden koruduğu bir yerdir. Büyük enerji havzalarının, Enerji yollarının ve Petrolün olduğu bir alan. Bu alanda birilerinin en ufak çıkarına dokunduğunuzda karşınızda bulursunuz. Ortadoğu ile ilgili her ülkenin bir planı proğramı vardır. Hatta Çıkarları en büyük kırmızı çizgisidir.

Son bir kaç yıldır kendine yakın "diktatör"kardeşlerini Emperyalizme satan anlayış en son "Esed" kardeşini de pazarlamaya çıkarmış, fakat fazla talip çıkmayınca önce şeriatçı çeteleri örgütlemiş onlara her türlü desteği sunmuş ardından IŞİD'i destekleyerek bir taşla bir sürü kuş vurmak istemiştir.  o da tutmayınca "Türk-Kürt Memed Nöbete" misali savaş nağraları atmaya başlamıştır.

"Komşularla sıfır sorun" yerine sıfır komşuyu tercih eden anlayış barışı'da savaşa kurban etmek üzeredir. Bu ülkenin Psikoloğları, Pskiyatristleri hatta eskinin  Mazhar Osman'ları bu konuda bir şeyler söylemelidir.

Ortadoğuda her hangi bir ülke toprağına  yöelik müdahale ve savaş  acı demek, gözyaşı demek, ölüm demektir. Ortadoğu coğrafyasının her karış toprağı şimdiye kadar kanla sulanmıştır.Ve hiç bir zaman kana doyulmamıştır.  Bu coğrafyaya Türkiye'den kan taşınmasına izin verilmemelidir.

Eyyy  Savaş ve kandan beslenenler; Sina çölünün ortasında, yada Gobi çölünün ortasında kimsenin yaşamadığı bir yeremi müdahale ediyorsunuz?  Ordaki insanlar silah kullanmasını bilmiyorlarmı? Vatanına yurduna saldıracağınız insanlar vatanını yurdunu sevmiyormu sanıyorsun?. Çıkaracağınız  bir savaşın  daha büyük savaşlara yol açacağını görmüyormusunuz?

Ölünün üstünemi yürüyorsunuz. Böyle bir savaşta kimin ölüp kimin kalacağı hiç belli olmaz.

Madem savaşa bu kadar meraklısınız önce oğullarınızı ve yakınlarınızı sonrada kefenle dolaşan taraftarlarınızı gönderin.

Bu savaş Ülkemize, Coğrafyamıza ve Halklarımıza ölüm, gözyaşı, acı,  zulüm ,açlık ve yoksulluktan başka birşey getirmez.

Tüm halkalarımız,Devrimciler, Gençler, Kadınlar, Anneler, Babalar, İşçiler, Emekçiler bu savaşa karşı çıkmalıdır.

Savaşta Arap  Aneyle, Kürt Anneyle, Türk Anneyle aynı renk gözyaşı dökeriz.Aynı acıyı paylaşırız.

Savaş bir insanlık dramıdır.

Tarafınız insanlıktan yana olsun.


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster