Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


12 Eylül'ün iki büyük SEVABI ve bugüne bakış


Açıklama:
Kategori: Köşe Yazarları
Eklenme Tarihi: 10 Haziran 2015
Geçerli Tarih: 06 Mayıs 2024, 11:25
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/yazar.asp?yaziID=21416



12 Eylül'ün iki büyük SEVABI ve bugüne bakış


12 Eylül darbesinin günahları defalarca yazıldı, çizildi.konuşuldu. Bu yazımda 12 Eylül'ü övecek değilim.Sadece bugüne olabilecek yansımalarından söz edeceğim.

12 Eylül'ün ülkemize yaptığı birinci iyilik: O günlerde ortaya çıkan kardeş kavgasına son vermiş olmasıdır.(Daha sonra bu kavgayı kendilerinin körüklediğini açıklamış olsalar da,kavganın sona erdiği gerçeğini değiştirmez.)

12 Eylül'ün yaptığı ikinci iyilik: Sağ ve sol diye ayrılan toplumu birbirine yaklaştırdı ve normale döndürdü. Özellikle hapishanelerde bir arada kalan militanlar karşılıklı olarak yanlış anladıklarını ifade ettiler. O zamana kadar karşı tarafın ülkeyi satacağına böleceğine inanıyorduk. Farkettik ki her iki tarafta aslında ülkenin iyiliğini istiyormuş.dediler.
Ruh hali bu yöne dönünce ilk olarak MHP- CHP yakınlaşması başladı. 12 Eylül öncesinde birbirinin gözünü oyan iki parti gelinen en son noktada önce birlikte hükümet kurdular. Daha sonra ortak Cumhurbaşkanı adayı çıkardılar. Seçimlerde ise bana oy vermiyorsan ona oy ver çizgisindeler. Kötümü oldu?Bence güzel oldu...

Gelelim bu güne

MHP VE HDP birbirlerine karşı ön yargılı yaklaşıyorlar. Karşı tarafı düşman olarak görüyorlar. Bir kaşık suda boğacaklar.(12 eylül öncesi CHP- MHP kutuplaşması)

Seçim yapıldı.Seçmen her ikisini de eşit değerlendirdi. Hatta birlikte hükümet olmaya zorlayan bir tablo çıkardı. Anlaşın, kaynaşın dedi. (12 Eylül'ün hapishanede yaptığını, seçmen mecliste yapmak istiyor) Görmezden gelinmemeli..

MHP ve HDP aynı anda hükümet 'te olmalıdırlar. Neden mi? Sınıfta kargaşayı önlemek için en yaramaz öğrenciyi sınıf başkanı yaparsın, veya köyün en serserisini alıp muhtar yaparsın,bir çok şey böylece yoluna girer.

HDP ile yapılacak ortaklık samimiyetlerini test etme fırsatı verecektir. Örneğin dağa çıkışları durdurmak,inişleri kolaylaştırmak için neler yapacaklar. Görürüz. PKK sorununu çözerlerse ülkemiz büyük bir badireden kurtulmuş olur, çözemezlerse veya çözmek istemezlerse de vatandaş gerçek yüzlerini görür. Vatandaşımız o zaman gerekeni yapar. 
"Nasrettin Hoca incir ağacının dibine işemiş görüp görecek olduğun rahmet bu olsun demiş" der.

Her şekilde Türkiye kazanır.

Bu ortaklık sonucunda MHP Kürtlerle yeniden gönül bağı kurar.O coğrafyada çalışma yapması daha kolaylaşır.
Kürt coğrafyasında 12 Eylül öncesi Bingöl ve Malatya Belediye Başkanlıkları MHP 'nin di. Ayrıca 12 Eylül olmasaydı.MHP Diyarbakır'dan milletvekili çıkaracak duruma gelmişti.

Tarih tekerrürden ibaret denir. İbret alınsaydı hiç tekerrür edermiydi? Düşünmek lazım.


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster