Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Eski başkan


Açıklama:
Kategori: Köşe Yazarları
Eklenme Tarihi: 25 Kasım 2014
Geçerli Tarih: 02 Mayıs 2024, 02:11
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/yazar.asp?yaziID=19764


ESKİ BAŞKAN

Eski başkan da işe bordür taşlarını boyayarak başlamıştı. Birisini sarı diğerini beyaz… İlçenin pozitif haberler yapan gazetecileri, sokaklarımız renklendi diye yazmışlardı yerel gazetelerde.

Eski başkan da ihmal edilmiş bazı yerlere kaldırımlar yapmıştı. Yine olumlu haberler yapan medya mensupları şehrimizin çehresi değişti diye duyurmuştu kamuoyuna haberi.

Bilgisayar üzerinde projeler üretmişti eski başkan, bunların renkli çıktılarını alıp sokaklara asmıştı ve halkıyla paylaşmıştı projelerin içeriğini. Çok memnun olmuştu yöre insanı bu projeleri görünce.

Eski başkan da sık sık yerel radyoda konuşmalar yapıyordu. Kendisini destekleyen halkından bazıları telefonla canlı yayına bağlanıp, arkandayız başkan diye mesaj atıyorlardı.

Yerel televizyonlara da çıkıyordu eski başkan.

Eski başkan da düğünlere katılıyor, cenazelerde hemşerilerinin acılarını paylaşıyordu. Mahalle kahvelerine gidiyor, gençlerle halı saha maçlarına katılıyordu.

Şehrin reklam panolarına resmi ve dini bayramlarla kutsal günlerde boy boy afişler yapıştırarak halkın bayramını ve kutsal günlerini kutluyordu.

Eski başkan da sakallı ihtiyarlarla, yaşlı ninelerle fotoğraf çektirip kendi yayın organları olan dergilerde yayınlatıyordu. Her etkinliğe katılıyordu eski başkan; tiyatrolara, konferanslara, şiir dinletilerine, okulların veda gecelerine ve diğerlerine… İlçe takımının maçlarını hiç kaçırmıyordu. İftar çadırı kuruyordu. Fakir fukaraya elini uzatıyordu.

Asfalt seren greyderle, kanal açan iş makinesiyle, beton mikseriyle fotoğraflar çektiriyordu eski başkan ve bazen da çizmeleri giyip beton dökenlerle harç seriyordu. Halk başkan çalışıyor diyordu, yerel basın, başkan halkın takdirini topladı diye yazıyordu.

Eski başkan da yaptığı her hizmeti halkıyla paylaşmak adına bir basılı yayını organını hayata geçirmişti. İlçemiz böyle hizmet görmedi başlıklı haberlerle halkıyla bütünleşmeye çalışıyordu.

Yurtdışından ve başka illerden ziyaretçileri oluyordu eski başkanın da. Bazen da o gidiyordu yurt dışına veya başka illere. Bunu da ilçemizi Türkiye’ye ve dünyaya tanıtıyoruz söylemleriyle halkıyla paylaşıyordu.

Eski başkan da ilçenin nüfusunu artırmak için çok çaba harcamıştı. İlçenin nüfusu artınca devletten kişi başına alacağı para artacak o da bu parayla hizmetlerini artıracaktı.

İstanbul Feshane’de yapılan etkinliklerde ilçesini Feshane’ye taşıyordu eski başkan. Sanayi sitesine destek veriyordu, üniversite ve fakülte açılması için çırpınıyordu.

Eski başkan için de hükümetin partisinden diyorlardı. Ankara’yla arası iyiymiş, vekillerle diyalogu mükemmelmiş, bakanlardan randevu almadan görüşüyormuş, başbakana bile ulaşabiliyormuş diyorlardı.

Bu konumundan yararlanmak lazımmış. İlçeye önemli katkıları olabilirmiş. Kaynak alabilir, projelerini Ankara’dan rahatlıkla geçirebilirmiş diyorlardı. İlçe için çok önemli bir şans diyorlardı eski başkan için de. İpten adam alır diyenler bile vardı.

Eski başkan da gençlerin iş umudu olmuştu. Herhalde seçim öncesi söz vermiş olacak ki gençler iş bulma umutlarını eski başkana bağlamışlardı.

Eski başkan da toplu sünnet şöleni ve ilçenin tanıtımına yönelik festivaller yapardı.

Uzatmaya gerek yok, eski başkan da işte böyle biriydi.

Eski başkanın da yanında akıl verenleri vardı çok sayıda esnaftan ve eşraftan.

Kaldırım işgallerine son vereceğim, şehri bir panayır havasından kurtaracağım derdi sık sık.

Peki bu eski başkana ne mi oldu?

Geçen seçimde başkan seçilemedi. İlçe insanının beklentileri bunlar değildi herhalde.

Bir dönem daha başkanlık yapmak istiyordu ama olmadı!


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster