Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Yitik Kent Değil ? Bitik Kent Çanakçı!


Açıklama: Çanakçı esnafı da Çanakçı'yı terk edip büyük şehirlere göç edecek
Kategori: Görele
Eklenme Tarihi: 01 Eylül 2014
Geçerli Tarih: 28 Nisan 2024, 21:32
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/haber_detay.asp?haberID=18848


Yitik Kent Değil ? Bitik Kent Çanakçı!

Yüksel Karademir’in “Çanakçı’da bitek Pan Mustafa var “ başlıklı facebook sayfasında paylaştığı bu fotoğraf bir ilçenin son nefesini verdiğinin ve tükenişinin belgesi oldu.

İlçenin tek geçim kaynağı fındığın; Mart ayında meydana gelen don felaketi  fındığın neredeyse tamamını yok etti.

66.500 fındık üreticisi olan ilçede ,ticaretinin neredeyse tamamı fındığa endeksli esnafa meydana gelen felaketten ekonomik alanda büyük darbe aldı.

Hal böyle olunca da yaz aylarında nüfus patlaması yaşan Çanakçı,Pan Mustafa ve neredeyse yarım asıra dayanan hala Ata mesleğini sürdürmeye direnen Çanakçı’nın en eski dükkanlarından olan Yüksel Karademir’e kaldı.

*Editör Yorumu

Peki şimdi ne olacak?

Eğer acil önlem alınmazsa Devlet üreticiye destek vermezse 66.500 (Bu veri http://canakci.giresuntarim.gov.tr/tarm2/tyapi.aspx resmi sayfasından alınmıştır) Fındık üreticisi ile beraber önceki yıllarda olduğu gibi Çanakçı esnafı da Çanakçı’yı terk edip büyük şehirlere göç edecek çoluk çocuk bir fabrikaya girip çalışmaktan başka çare kalmayacak.

Yetkili makamlar bölge millet vekilleri bu çağrılara kulak tıkamış bir ilçenin yok oluşunu çöküşünü adeta bir binanın çöküşü gibi izlemekten başka bir çare aramıyor araştırmıyor.

Foto : Yüksel Karademir

Haber : Ali Kaplan www.canakci.gen.tr


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster