Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Alman Milletvekili Schwabe Görele'de


Açıklama: Almanya Milletvekili ve İnsan Hakları Sözcüsü Frank Schwabe,Görele Belediyesini ziyaret etti
Kategori: Görele
Eklenme Tarihi: 23 Ağustos 2014
Geçerli Tarih: 27 Nisan 2024, 18:00
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/haber_detay.asp?haberID=18739


FEDERAL ALMANYA MİLLETVEKİLİ SCHWABE, GÖRELE’YE GELDİ!

Giresun’da yapılacak olan ‘Avrupa Birliği (AB) Bölgeler Komite’ toplantısına katılmak için Giresun’a gelen Federal Almanya Milletvekili ve İnsan Hakları Sözcüsü Frank Schwabe, Görele Belediyesini ziyaret etti.

Federal Almanya Milletvekili ve İnsan Hakları Sözcüsü Frank Schwabe’ye Görele Belediyesi ziyaretinde Uyum Meclisi üyeleri Aysel Çetin, Kubilay Çorbacı ve Türk Alman Dostluğu Temsilcisi Ali Osman Tokalak eşlik etti. Schwabe’yi Görele Belediye Başkan Vekili Ahmet Süleymanoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Öncü ve belediye meclis üyeleri karşıladı.

Görele Belediyesi ziyaretinde konuşan Federal Almanya Milletvekili ve İnsan Hakları Sözcüsü Frank Schwabe, Görele’ye daha uzun vakit ayırıp, tekrar gelmeye çalışacağını söyledi.

Kemençenin anavatanı Görele’yi dostlardan dolayı tanıdığını belirten Schwabe, “Görele benim açımdan her zaman gelmeyi, gezmeyi istediğim bir şehir olmuştur. Giresun’da yapılacak olan ‘Avrupa Birliği (AB) Bölgeler Komite’ toplantısı da buna vesile oldu ve Görele’ye geldik. Gezdiğim ve gördüğüm kadarıyla da şirin ve kültürüne sahip çıkan bir ilçe. Görele ile aramızda kardeş şehir köprüsü de vardır. Ben fırsat buldukça Görele’ye gelerek, daha uzun vakit ayırmak istiyorum” dedi.

Görele Belediye Başkan Vekili Ahmet Süleymanoğlu ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Schwabe, Görele’yi hatırlaması için ilçenin kültürü olan Görele Kemençesi ve ziyaret anısına plakethediye etti. Schwabe, kendisine hediye edilen kemençeyi bir süre çalmaya çalıştı.

Schwabe ise, Süleymanoğlu’na ‘ruh havzası’ resim bandı, Berlin’in sembolü olan ‘BrandenBurg Kalesi’ simgesi hediye etti.

Schwabe ve beraberindeki heyet daha sonra, Görele Kaymakamı Ünal Kılıçarslan’ı da makamında ziyaret ederek, ilçeyi gezdi.

Haber – Foto : Kamil Yılmaz


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster