Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Umut olsun


Açıklama:
Kategori: Köşe Yazarları
Eklenme Tarihi: 28 Temmuz 2014
Geçerli Tarih: 30 Nisan 2024, 19:46
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/yazar.asp?yaziID=18482


UMUT OLSUN


Bu günlerde dünden daha çok ihtiyaç duyduğumuz;" farklı inançlar, ekonomik gruplar, kıyafetler, diller, tarzlar, etiketler, alışkanlıklar,şablonlar,dinler,inanışlar ve tabuların aşıldığı,bayramlara ihtiyacımız var.

Senin bayramın,benim bayramım, bizim gibi düşünenler, düşünmeyenler, aynı inançta olanlar olmayanlar,komşusu açken mutsuz olanlar, ekmeğini paylaşıp paketinde kalan son sigarasını uzatmaktan çekinmeyen insanların olsun bu bayram.

Bir kahvenin hatırını kırk yıl saklayabilenlerin olsun bu bayram.

Ne Dersim, ne Maraş, ne Sivas, ne 6-7 Eylül ne Roboski bu toprakların insanlarının değil hastalıklı zihinlerin eseri idi.

Onları da, daha nicelerini de yaşadık. Yine de boynumuzu eğmeden, yüreğimizi kirletmeden yürümeliyiz yarınlara...

Kin, nefretle yürüyen, çıkarı için insanlığını bırakanlar, Deniz'leri Uğur'ları, Berkin'leri, fidanları yok edenler, dün de vardı, bugün de var, yarın da olacak. Geriye kalanlar, hatırlananlar sadece yüreklerde bırakılan izler olacak.

Dört duvar odamda bir yanım ağlıyor, bir yanım gülümsüyor.

Ağlıyor; Ortadoğu’da, Filistin'de  Rojava’da, Suriye ve Irak’ta halkların yaşadıkları acıları göremediğimizden, mazlum insanların katledilmesi karşısında insanlığın sessiz ve duyarsız olmasından.

Gülüyor;bayramların  barış için,  hoşgörü için,bayramı bayram yapan kin ve düşmanlıkların unutulması ve herkesin birbiri ile dayanışma içinde olması, birbirine saygı göstermesine araç olabileceğine dair umudumu koruduğumdan, farklı kültürlerin,farklı aidiyetlerin,farklı  kimliklerin birbiriyle kucaklaşması için umudumu koruma istemimden, bu gün dünden daha fazla istediğim ise barış içinde, eşitlik içinde, bir arada yaşama kültürüne köprü olan bayramlarımız olsun.

İnsanlık için, geleceğimiz için, bu gün yarına  umut olsun.

Tüm insanlığın bayram içinde yaşayabileceği yarınlar olsun.


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster