Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Olacak iş değil


Açıklama:
Kategori: Köşe Yazarları
Eklenme Tarihi: 19 Temmuz 2014
Geçerli Tarih: 28 Nisan 2024, 22:12
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/yazar.asp?yaziID=18400


OLACAK İŞ DEĞİL

Trabzonspor’da Hacıosmanoğlu yönetiminin, Trabzon’un iki köklü gazetesine yasağı devam ediyor..Çalışmaya başlayan Trabzonspor’un tesislerine 3 gündür giremiyorlar..15  yıldır Trabzonspor’u sırtında taşıyan Günebakış’a bunlar yapılmamalı..En ince ayrıntılarına kadar Trabzonspor’u gurbette Karadenizli okurlar ile buluşturan Günebakış’a bunlar yapılmamalı..Şike sürecinde her zaman Trabzonsporun yanında olan Günebakış ile Ekespres Gazetesi’ne bunlar yapılmamalı..Bakalım nereye kadar sürecek..Kıyamet gününe sürecek değil..Yapılan bu hareketten, utananların gazete çalışanlarının olmayacağı da kesin!

BU KOLTUK BAŞKA KOLTUK

Geçen hafta Giresun’a geldim.Yolculuk yaptığım otobüste ister istemez tartışmalarım oldu..Televizyonları hiç çalışmıyor..Koltuklar o kadar dar ki, insanlar zor yolculuk yapıyor..Yaşlı bir kadın,oturduğu koltul ile ön koltuk arasında zor nefes alarak geldi..Ön koltukta oturanların, koltuklarını yatırmak istemeleri ile tartışma büyüdü.. Otobüs görevlileri de müdahale etmiyor; “yolcu isterse koltuğunu yatırır. Karışamayız” diyor.. Diyor da bu koltukları başka firmaların otobüsleri gibi neden geniş tutmadıklarını da buradan soralım..Millet aya çıktı..Otobüste hala televizyon tartışması var..Bu Giresun akıllanmaz.. Başka illerden örnek almaz. Bu illeri kıskanmaz. Hala bildiğini okuyorlar..Dün İstanbul’dan Giresun’a bilet 70-80 liraydı, bugün bayram fırsatı 90 lira yapmışlar..Fırsatçılık ve ekmek teknelerine hizmet yapmamak, ruhlarına işlemiş..Tam bir eziyet makinesi..Yaşlı kadıncağız Bulancak’ta indi de kurtuldu..NOT: Firma simi vermiyorum..Takip etmeye devam edeceğim..

SİYASET ZOR MESLEK

Gurbette siyasete giren, memlekette siyaset yapan arkadaşlarımız, akrabalarımız var..Ortak sesleri; “iktidar partisinde siyaset yapmanın zor olduğu..Hele sorumlu siyasetçi olmak daha da zor..Her işe koşuyorlar..Ailelerine zaman ayıramıyorlar..Çabuk yıpratılmaya meyilli meslek..Her kes eleştiriyor..Allah razı olsun diyen az”diyorlar..Muhalefet siyasetinin de “Oğlum Osman, yan gel yaslan”durumu ile günlerini dinlendirme ile geçirdiklerini belirterek; “vatandaşın yaptığı hizmet isteklerinde de adresi iktidar partisinden siyaset yapanlara gösteriyorlar” diyorlar..

TMT PODİATRİ AKADEMİSİ

Giresunlulardan Türkiye’de bir ilk, TMT PODİATRİ AKADEMİSİ..Medikal el, ayak bakımı..Podolog yetiştiriciliği..Hastanelere Diyabetik Ayak Uzmanı yetiştirme.. Ortes, batık tırnak, mantar, nasır, özlü nasır, deri mantarı ve çatlak topuk gibi sorunları olanlara, diyabetik ayak bakımı.. Kişiye özel tabanlık uygulaması,  ayakta detoks uygulaması..Ayak sorunları olanların tek adresi …Kozyatağı’nda 7 katlı binaları ile açılışa hazırlanıyorlar…Halen Gaziantep Üniversitesi, Harran Üniversitesi, ve Memorial Hastaneleri ile çalışıyorlar. Onlarca özel hastanenin eleman ve araç gereç taleplerine cevap vermeye çalışıyorlar..Medikal el-ayak bakımı araç gereçlerinin Türkiye Distibütörlüğü de TMT Podiatri Akademi’de..

KARADENİZ’E HIZLI TREN MÜJDESİ

Trabzon’a müjde..Günebakış’tan okuyoruz..Hızlı trenin, Karadeniz ayağı Trabzon oluyor..Karaman, Erzincan ve Trabzon hızlı tren ağları birbirine bağlanıyor.200 km hıza sahip tren hattının Erzincan ayağında yapım ihelesinin gerçekleştiği, ayrıca Erzincan-Trabzon hızlı tren hattının gündeme geldiği belirtiliyor..

İSTANBUL, GİRESUN MUHTAR FARKI

Muhtara işim düştü. İkametkah kağıdı almam lazım..Aldım, ama 6 TL’yi de bayıldım..Geçen yıl 4.5 TL idi. İstanbul’un her yanı aynı mı? Muhtardan muhtara değişir mi bilmem..Esenler’de ilmühaber için verdiğim ücret bu..Giresun’da ise merkez mahalle muhtarları  ücret almıyorlar..Giresun almıyor, İstanbul alıyor..Yok mu bunun bir kanunu..Her şey muhtardan bekleyen mahalle sakinleri, yaptırdıkları ücret karşılığı bir ücret ödesinler..Ödesinler de, bunun da bir kanunu, yolu-yordamı olmalı..Giresun’da muhtarlara sordum;”neden ücret almıyor sunuz” diye..Verilen cevap; “ayıp olur hocam” oldu!İstanbul’da ayıp olmuyor da, aynı işi yapan muhtara neden Giresun’da ayıp oluyor.Üstelik, Giresun’daki muhtarların işleri daha fazla.Masrafları daha fazla..Mahallelinin düğününe, cenazesine, etkinliğine, açılışına katılmasan, arkandan laf ediyorlar..Ya İstanbul’da? Bu tür sosyal yaşam etkinlikleri muhtarın umurunda bile değil..Masraf sıfır..Vatandaştan ne koparırsa cebe..Makbuz da vermiyorlar….


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster