Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Müslüman Kelimesi Tartışmalıdır


Açıklama:
Kategori: Köşe Yazarları
Eklenme Tarihi: 28 Ocak 2014
Geçerli Tarih: 05 Mayıs 2024, 12:56
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/yazar.asp?yaziID=16841


'MÜSLÜMAN KELİMESİ TARTIŞILMALIDIR“ - R.İhsan Eliaçık

İlahiyatçı-Yazar İhsan Eliaçık hoca, günümüzde müslüman kelimesinin yeniden değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Eliaçık hoca, " Allah, birilerinin size taktığı sıfatlara bakmayacak" dedi.

Müslüman kelimesinin tartışılması gereken bir kavram olduğunu, çünkü insanların sadece inançları ile değil aynı zamanda amelleriyle yargılanacaklarını vurgulayan Eliaçık hoca, " Bana göre insanlar amelleri ile yargılanacaklardır, isimleri ile değil.  Hatta inançları ile değil. Yalnızca amelleriyle. Çünkü o inançların zaten o amelleri size yaptırması gerekiyordur. Yani Allah size senin adın neydi, hangi partiye oy verdin, hangi ideolojiye sahiptin, sana ne diyorlardı sağcı mı, solcu mu, Müslüman mı, Yahudi mi, Hristiyan mı diye sormucak? Bunlar insanların birbirine dünyada taktığı isimlerdir. Allah bu isimlere bakmayacak. Onlar bizim birbirimize taktığımız dünyevi isimler, sıfatlar" dedi.

KİM DAHA İYİ AMEL İŞLİYOR...

Allah'ın içimizdeki inançlara değil bizzat davranışlara baktığını kaydeden Eliaçık hoca, "  Allah bizim içimizdeki inançlara da bakmaz.  Burada inancın var ama o inanç orada gömülü duruyor, ben napayım onu.  Davranışlara bakacak. Yani ben sana nasıl davrandım? Yalan söyledim mi, kandırdım mı, kul hakkı yedim mi? Nasıl davrandın, ne yaptın, bunu soracak. Dolayısıyla insanlar davranışlarına göre yargılanacaklarına göre, davranışlarına göre cennete alınacaklarına göre lütfen davranışlara dikkat ediniz. Eğer bu bakımdan mal ve infak eden, paylaşan, bölüşen bir adam yolun yarısını geçmiştir. Tamamen kendimi Allah yerine koyarak da cevap veremem ama nereden baksan yüzde 50’si kurtulmuştur. Allah’ın bütün istediği işleri yapıyor fakat dünyada insanlar nezdinde dinsiz olarak görülüyor. Bunun bir önemi yok. Allah amellere bakacak. Hanginiz daha iyi amel işliyor diye hayatı ve ölümü var ettim diyor zaten" diye konuştu.


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster