Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Açık Mektup


Açıklama:
Kategori: Köşe Yazarları
Eklenme Tarihi: 18 Ocak 2014
Geçerli Tarih: 02 Mayıs 2024, 20:45
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/yazar.asp?yaziID=16724


AÇIK MEKTUP

Bu ülkede engelli engelsiz kavramı yok insanlar arasında varda ben karşılaşmadım her halde eşit şartlar altında mücadele vermek beni engelsiz yapıyor her halde herkez bana normal davranıyorlar.

8.5 milyon engeli var diyorlar bunlar nerde anlamadım oysa 70 milyon engeli var bu ülkede bunu biliyor musunuz?

Her insan bir bakıma engelli değil mi normal dediğimiz insanların hiçmi engeli yok her şeyi yapabiliyorlar mı yok imkansiz bu.

Hiç bir insan 4X4'lük değildir.

Kimisi dik yürür,kimisi ellerinin üzerinde kimisi deynekle kimisi tekerekli sandalyede ne fark eder sonuçde insan değil mi yasal hakları yok mu?

Engelli engelsiz kavramı yasalarla kısıtlamalarla yasal hakları vermeyişle vardır bu ülkede olsa engelsiz dediğimiz insanların imkanlar elinde iken yaptıkları ortada.

Engellileri kısıtlamadan denemek yapabiliyor mu bakmak imkan tanımalı zor mu bu ülkede dernekler sivil toplum kuruluşları açındırma kampanyalarından yardım toplamakdan vaz geçme zamanı gelmedi mi artık birleşme eşit şartlar yapabilirlik yasal haklar isteme zamanı geldi.

Dernekler birleşmeli imkanlar istemeli acındırmakla yardım toplamakla hiç ilerleme sağlayamamış dernekler artık iş imkan yasal haklar eşitlik isteme zamanı haydi birlik olalım dernekler olmasa bile bizler olayım eşit yaşam için.


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster