Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Sivil Toplum Kuruluşlarının Önemi


Açıklama:
Kategori: Köşe Yazarları
Eklenme Tarihi: 26 Aralık 2013
Geçerli Tarih: 09 Mayıs 2024, 18:25
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/yazar.asp?yaziID=16424


Sivil Toplum Kuruluşlarının Önemi

Sivil toplum Kuruluşları yolunda yürümeye devam ederlerse tüzüklerine göre hareket edebilirlerse ülkemizdeki yükselişler daha da ilerleyecek. İnsanlar arasındaki birlik ve kaynaşmalar yeniden gelişecek ve sivil toplum kuruluşları kendi içinde ki kaynaşmalarını diğer STK larla da birliktelik yaparak iller arasında tam anlamıyla ülke genelinde eskiden olduğu gibi topyekün  kardeşliğimiz yeniden güçlenecektir.

Sivil Toplum Kuruluşları olarak bizler; içinde bulunduğumuz bu ortamdan tam istediğimiz yerde olduğumuzu söyleyemiyorum.

Görünüyor ki  Sivil Toplum Kuruluşlarının başlarındaki kişiler temsil ettiği topluluğun onayını almadan haberdar etmeden takım tutarcasına siyasi partilerin yanında içinde olmaya gayret ediyorlar.

Daha kötüsü dernek yöneticisi olan kişiler siyasi partilerin tam içindeler partilerde ve yerel yönetimdeler yönetici durumunda olan kişilerden  oluşuyor ki bu da işin bir başka yönü.

Biliniyor ki bazı Sivil Toplum Kuruluşlarının başkan, başkan  yardımcıları  ve yöneticilerinin tamamına yakını siyasi partilerin önemli yetkili yerlerinde  görevleri  var.

Şimdi derneklerin,Federasyonların tüzüklerinde , acaba dernek yöneticileri aynı zamanda siyasi partilerde görev alabilirler diye yazıyormu ?

Sivil Toplum Kuruluşları olarak başkan ve yöneticiler olarak her siyasi  görüşe eşit durmalıyız.

Yönetimlerimizde herkese  ve  Her türlü görüşe  yer vermeliyiz ki güçlü olalım.

Sivil Toplum Kuruluşları ve yöneticileri .  siyaset yapacaksalar işkal ettiği   koltuklarından kurumlarından ve görevlerinden ayrılmalılar.

Siyasi partilerde görev  almanız başkanı ve yöneticisi olduğunuz sivil toplum kuruluşlarının tümünü ve kurumu bu yöne bağlamış olacaksınız.                                                                          

Dernek  Üyelerinin  bilgisi ve onayı olmadan derneklerinizi siyasallaştırmayınız  bu derneklerde her türlü görüşte insanlarımızın olduğunu unutmayın.

Görevlerini  layıkıyla yapan Sivil Toplum Kuruluşlarının değerli  yöneticileri üyeleri siyaset yapmak  isteyen kişilerin siyasi partilerde görev almasını isteyiniz.

Derneklerimizi  siyasete alet edilmesini müsaade etmeyiniz. 

Türkiye de sivil toplum kuruluşları  derneklerini siyasete bulaştırmadan  üyeleriyle bütünlük sağlayan değerli başkanlarımızın da olduğunu biliyoruz.

Ülkemizin birlik ve bütünlüğe daha cok ihtiyacı olduğu bu günlerde  siyasetin içinde olan derneklerimizin  siyasiler gibi taraf olduğu  biliyoruz.

Sivil toplum ruhunun gelişmesinde .

Sivil toplum  kuruluşlarının önemsenmesinde.

Sivil toplumun  kuruluşlarının birliktelik yapmasının kaçınılmaz olduğunun bilinmesini ve bu yönde siyasetten soyutlanmış bir sivil toplum kuruluşlarının  ülkemizde hakim olmasını diliyoruz.

Tüm sivil toplum kuruluşları  yöneticileri üyeleri değerli  başkanlarına  ülkemizin birlik ve beraberliğinin pekişmesine katkı sunacağının bilincinde olarak .                                                      

Sevgi ve saygılar sunuyorum

 

SITKI  ADA

TÜRKİYE KONFEDERASYONLAR TOPLULUĞU GENEL BAŞKAN YARDIMCISI

 


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster