Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Çöp Konusu Siyasallaştı


Açıklama:
Kategori: Köşe Yazarları
Eklenme Tarihi: 30 Aralık 2012
Geçerli Tarih: 19 Mayıs 2024, 14:13
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/yazar.asp?yaziID=12655


Çöp Konusu Siyasallaştı

Görele’nin-Çavuşlu Beldesi’ne yapılan katı atık bertaraf çöp tesisi uzun zamandır Giresun’un gündeminde.Bu çöp sorunu uzun süre Giresun’un gündemini işgal edecek gibi.

Giresun belediye başkanı Kerim Aksu ile Görele belediye başkanı Ertuğrul Melikoğlu arasında basın aracılığıyla sözlü tartışmalar başladı bile.

 

Ertuğrul Melikoğlu düzenlediği bir toplantıda:’’Görele-Çavuşlu’nun başına çöp tesisini bela eden Kerim Aksu’dur’’diyerek,Kerim Aksu’yu hedef göstermişti.Giresun belediye başkanı Kerim Aksu,Ertuğrul Melikoğlu’na basın aracılığıyla cevap vererek:’’Attığın imzanın arkasında dur,seninde bu çöp tesisi yapılsın,diye attığın imzan var,çöp tesisinin yapılmasına destek ver,diyerek sert tepki göstermişti.Melikoğlu’da:’’Kerim Aksu seçimde halka seçilirsem altı ay içinde çöp sorununu çözeceğim,demişti.Kerim Aksu’yu Giresun’un çöp sorununu çözemediği için istifaya davet ediyorum’’diyerek,Kerim Aksu ile Melikoğlu arasında sözlü düello başlamıştı.

 

Çavuşlu’ya Katı Atık Bertaraf Tesisini Akparti İktidarı yaptırıyor

Aslında çöp tesisini Görele-Çavuşlu’ya yapmak isteyen Akparti hükümetidir.Kerim Aksu ile Melikoğlu arasındaki sözlü tartışmalar gündemi oyalamaktan başka bir şey değildir.Giresun merkezin çöp sorunu Akparti ile CHP’nin gelecekte yapacağı tartışmaların alt yapısıdır.Akparti Giresun valisi’ni katı atık bertaraf çöp tesisi işine karıştırıyorsa,Akparti’nin Çevre ve şehircilik bakanı Giresun vali’sine,katı atık çöp tesisi konusunda destek veriyorsa,devam et yanındayım diyorsa,çöp tesisini Akparti iktidarı yapıyor demektir.Vali ne yapsın,vali de emir kulu olarak siyasetin dediğini yapmaya çalışıyor..Giresun belediye başkanlığı CHP’li bir belediyenin.Akparti iktidarı isterse muhalefet partisini sıkıntıya sokarak bu çöp sorununa yardımcı olmayarak,ey Kerim Aksu,seçim öncesi Giresunlu seçmene altı ay içinde çöp sorununu çözeceğim demiştin,niye çözmüyorsun diyebilir.seçimde de bunu seçmenlere anlatabilir.Niye böyle yapmıyor Akpartililer acaba?Çünkü:Katı atık bertaraf tesisinin Çavuşlu’ya yapılmasında Akparti iktidarı var.Giresun belediyesi’nin çöp işine iktidar niye karışıyor?Giresun’un çöp sorunu Giresun belediyesini ilgilendirir.Çöp sorunu çözmek valinin işi değil.Niye valiyi çöp işine karıştırıyorlar? İstanbul’un çöp sorununu İstanbul valsi mi çözdü,çözüyor? Bazı Akparti ilçe başkanları,Akpartililer hala kendi mensubu Akparti’yi eleştireceklerine hala Giresun valisini ve Giresun belediye başkanını eleştirerek suçu başkalarına atmak istiyorlar.

 

Görele Akparti ilçe başkanı yaptığı bir konuşmada:’’Allah’ın kulu buraya çöp tesisi yapamaz,demişti.Diğer Görele ilçe başkanları da,buraya çöp tesisi yaptırmayacağız, diyerek,Görele-Çavuşlu’ya yapılacak olan katı atık bertaraf çöp tesisine karşı çıkmışlardı.Eğer Görele-Çavuşlu’ya çöp tesisi yapılırsa, Akparti Görele ilçe başkanı Tolga Erener,verdiği sözden dolayı,önümüzdeki yerel ve genel seçimlerde zor günler geçirecektir. Çöp sorununu çözeceğim,diye söz veren,diğer siyasi parti Görele ilçe başkanlarını da zor günler geçirecektir.

 

Giresun’un bu çöp sorunu Akparti ile CHP arasında siyasi tartışmalara neden olacaktır.Eğer çöp sorunu halledilirse,önümüzdeki yerel ve genel seçimlerde,Giresun’un çöp sorununu Akparti biz çözdük,CHP ve Kerim Aksu biz çözdük,diye Giresun’daki seçmenlerden oy isteyeceklerdir.Eğer çöp sorunu çözülemezse Akparti,CHP’ye siz çözemediniz;CHP’de Akparti’ye siz çözemediniz diyeceklerdir.

 

Kerim Aksu ile Ertuğrul Melikoğlu arasındaki polemik,yakın zamanda başlayacak olan  Giresun Akparti teşkilatı ile CHP teşkilatı arasındaki tartışmaların ayak sesleridir.Çünkü bu sorun Giresun merkezin çöp sorunudur.

   

 

  

  

   

 


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster