Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Halk Cumhuriyete sahip çıktı


Açıklama:
Kategori: Köşe Yazarları
Eklenme Tarihi: 29 Ekim 2012
Geçerli Tarih: 04 Mayıs 2024, 12:59
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/yazar.asp?yaziID=12136


Halk Cumhuriyet'e sahip çıktı...

Ne anlama geliyorsa,durup durup dururken AKP 29 Ekim kutlamalarına yasak getirdi.Tabiki,yardakcısı BAHÇELİ'de hemen yanında saf tuttu.

Ankara’da Valilik makamını işgal eden kişi durumdan vazife çıkardı.Yürüyüşde provakasyon olacağı şeklinde istihbarat var o yüzden yürüyemezsiniz dedi.Polisleri alana yığdı..

Böyle bir ŞER odağı oluşunca doğal olarak HALK duruma el koydu.Yüzbinler Ulus'da toplandı.Ellerinde bayraklar,flamalar,dillerinde MARŞLAR...

Kalabalık,büyüdü,büyüdü.Alana sığmadı.

İşte tam bu noktada DEVLET Vatandaşın BAYRAM KUTLAMASINA KATILDI.Halkın üstüne önce biber gazı sonrada tazyikli su sıkılmaya başlandı. 

Devlet bu herkesle tek tek bayramlaşma yerine toplu bayramlaşmayı seçti.

Bu bayramlaşma şeklini anlamayan HALK'ın BARİKATLARI yıkması uzun sürmedi.ATASINI ziyaret etmek üzere ANITKABİR'e yürüdü..

Yandaş basının pompalamaya çalıştığı barikatların Başbakan’ın emriyle kaldırıldığı yalanı bizzat Başbakan tarafından yalanladı.

Oradaydım.

Barikat halk tarafından yıkıldı.

Cumhuriyetin kuruluşuna yaşımız gereği katkı yapamamıştık ancak örselenmesine ve yıkma girişimlerine karşı tek yürek tek vucut olarak karşı durmanın onurunu yaşadık.Güzel ve anlamlı bir gündü.

Bu arada bol bol KAPAK topladık,ANKARA VALİSİNE GÖNDERECEĞİZ..


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster