Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Öncelik Tarım Olmalı
03 Şubat 2018, 00:05

Öncelik Tarım Olmalı

Orhan Kara, Tarım arazilerimize sahip çıkacağız, dedi

Kara, “Ne yapılırsa yapılsın öncelik tarım olmalı”

Tüm Köy Sen Giresun Temsilciliği Toprak Koruma Kurulu’nun işleyişinde yapılan değişikliğe, “Tarım arazilerimize sahip çıkacağız, ulaşım ve enerji şirketlerine yem ettirmeyeceğiz.” diyerek tepki ile karşıladı.

Tarım arazilerinin korunmasında kritik görevleri bulunan Toprak Koruma Kurulu’nun karar alma biçiminde değişiklik yapıldı. Yapılan değişikliği eleştiren Tüm Köy Sen Giresun Temsilcisi Orhan Kara “ Yapılan değişiklikle tarım arazilerinin amaçları dışı kullanımı kolaylaşacak. Yani tarım arazileri ulaşım ve enerji şirketlerinin kullanımına sunulacak. Dokuz üyeden oluşan kurulun toplanma ve karar alma sayısı düşürüldü. Arazilerin başka amaçlarla kullanılabilmesi için gelen talepler hakkında da karar veren Kurul, tüm üyeleriyle toplanıyordu. Sadece zorunluluk halinde en az 6 üye ile de toplantı yapılabiliyor, karar en az üçte iki çoğunlukla alınıyordu. Bunlar değiştirilerek tarım arazilerinin amaçları dışı kullanımlarının yolu açılmak isteniyor.” dedi.

Üretici köylüye düşmanlık sürüyor

Yapılan değişiklik hakkında da konuşan Kara, “Kurul, üçte iki çoğunlukla değil, beşte üç çoğunlukla karar alacak. Ayrıca toplantı tüm üyelerin değil, yalnızca üç üyenin katılımıyla da karar verebilecek. Üretici köylünün emeğine, ürününe yönelik saldırı yetmiyormuş gibi şimdi arazilerine de saldırmayı hızlandıracaklar. Ülke tarımını emperyalist tekellerine teslim edenler arazilerimizi de tarım dışı kullanıma açarak üretici köylüyü yoksullaştırıyorlar. Tarım arazilerimiz 26.5 milyon hektardan 23 milyon hektara kadar düştü. Giresun’’da da maden, HES, taş ocakları ile tarım arazilerimiz azalmış-zarar görmüştür. Bu girişimleri üretici köylüye ve ülke tarımına düşmanlık olarak değerlendiriyoruz. Tüm Köy Sen olarak tarım arazilerimizin amaç dışı kullanımına karşı çıkıyoruz.” dedi.

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 791 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Yöreden

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!”

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!” Adıgüzel, "Fındıkta Ferrero devlete paralel bir yapı gibi davranmaya başladı"

Hemşire, hastanede ölü bulundu

Hemşire, hastanede ölü bulundu Hemşire, görev yaptığı hastanede ölü bulundu

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı olayla ilgili 9 şüpheli tutuklandı.

Espiye'de uyuşturucu operasyonu

Espiye'de uyuşturucu operasyonu Uyuşturucu tacirleri 2 kişi tutuklandı

Giresun’da feci ölüm

Giresun’da feci ölüm Testereyle boynundan yaralanan genç hayatı kaybetti.

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss