Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Trabzon'da Uçak Kazası
14 Ocak 2018, 01:17

Trabzon'da Uçak Kazası

Trabzon Havalimanına iniş yapan uçak pistten çıktı

TRABZON'DA UÇAK PİSTTEN ÇIKTI

Trabzon Havalimanı’na iniş yapan uçak pistten çıktı.

Ankara’dan kalkan yolcu uçağı Trabzon Havalimanına iniş yaptığı sırada pistten çıktı. Pegasus'a ait uçaktaki 162 yolcu tahliye edildi. Pistten çıkan uçak nedeniyle Trabzon Havalimanı sabah 08.00'a kadar uçuşlara kapatıldı.

Trabzon Havalimanı’na iniş yapan yolcu uçağı pistten çıktı. Bölgeye çok sayıda ambulans ve kurtarma ekibi sevk edildi.

Trabzon Havalimanı'na iniş sırasında bir yolcu uçağı, pistten çıktı. Uçak pist dışındaki toprak alana girerken, kazada ilk belirlemelere göre ölen ya da yaralanan olmadı.

Yolcuların tahliye edilmeye başlandığı belirtildi.

Edinilen bilgilere göre, Ankara’dan kalkan ve Trabzon Havalimanı'na iniş yapmaya çalışan Pegasus firmasına ait yolcu uçağı pistten çıktı. Apron, uçak iniş kalkışına tamamen kapatıldı.

Uçağın pistten çıktığı noktaya çok sayıda polis ve itfaiye ve ambulans ekibi sevk edildi. Uçağın, deniz kenarındaki mazgala düştüğü belirtildi.

YOLCU PANİK ANLARINI ANLATTI

Ankara'dan Trabzon'a dönüşte Trabzon Havalimanı'nda pistten çıkan Pegasus Havayolları'na ait uçakta yolcu olarak bulunan AK Parti Trabzon İl Yönetim Kurulu üyesi Enes Aslan yaşadıkları panik anlarını anlattı.

Aslan, uçağın inişe geçtiği sırada yalpalamaya başladığını belirterek "Uçak hafif yalpalayarak indi. İniş sırasında bir gürültü koptu. Ben deniz tarafına bakan 16-A nolu koltukta oturuyordum. Yolcular bağırmaya başladı. Uçak önce döner gibi oldu sonra yamaçtan kaymaya başladı. Ben acil çıkış kapısına yakındım. Kapıyı zorlanarak açtım. 10 metre daha gitseydik uçak denize düşecekti. Allah korudu. Çıktığımızda ortalık çamurdu. Sonra oradan çıkarak yukarıya doğru yolcular çıkmaya başladı" dedi.

TRABZON VALİSİ: KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

Trabzon Valisi Yücel Yavuz pistten çıkan uçakla ilgili açıklama yaptı. Konuyla ilgili konuşan Vali Yavuz "Yolcu uçağı indikten sonra manevra sırasında pistten çıkma olayı meydana geliyor. Yolcularımız salimen uçaktan çıkartılıyor. Çok şükür bir sorun olmaksızın yaralımız veya başka bir olumsuz durumumuz yok. Yolcularımızda bir korku hali mevcut. Havalimanı şuan teknik olarak hava trafiğine kapalı. En kısa zamanda da hava ulaşımına açacağız. Şu anda teknik olarak alınması gereken önlemler alındı. Pistte uçuşa sıkıntı olacak bir durum kalmadı. En kısa zamanda hava trafiğine açacağız. Bu kazanın neden kaynaklandığı araştırılıyor. Krizi masası oluşturuldu" dedi.

Yapılan açıklamada, “Ankara-Trabzon seferini gerçekleştiren özel bir havayolu şirketine ait uçak Trabzon Havalimanında inişini gerçekleştirdikten sonra pistten çıktı. Yolcular tahliye oldu. Çok şükür can kaybı yok. Tahliye edilen 162 yolcuya geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.

Öte yandan, Pegasus Havayolları'nın Trabzon Havalimanı'na inen uçağı pistten çıktı. Ankara’dan kalkan TC-CPF kuyruk tescilli Boeing 737-800 tipi uçağın saat 23:25’de piste teker koymasının ardından ön dikmesi kırıldığı ve pist dışına çıkarak toprak zemine saplandığı ve kırıma uğradığı belirtiliyor.

THY'DEN SEFER İPTALLERİ

Yaşanan olay sonrası konuya ilişkin Türk Hava Yolları'ndan yapılan duyuruda kaza nedeniyle gerçekleştirilmesi planlanan TK2831 sefer sayılı Trabzon-İstanbul, TK2836/39 sefer sayılı İstanbul-Trabzon-İstanbul ve TK7438/39 sefer sayılı sefer sayılı Sabiha Gökçen-Trabzon seferlerinin iptal edildiği bildirildi.

İHA

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 824 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Yöreden

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!”

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!” Adıgüzel, "Fındıkta Ferrero devlete paralel bir yapı gibi davranmaya başladı"

Hemşire, hastanede ölü bulundu

Hemşire, hastanede ölü bulundu Hemşire, görev yaptığı hastanede ölü bulundu

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı olayla ilgili 9 şüpheli tutuklandı.

Espiye'de uyuşturucu operasyonu

Espiye'de uyuşturucu operasyonu Uyuşturucu tacirleri 2 kişi tutuklandı

Giresun’da feci ölüm

Giresun’da feci ölüm Testereyle boynundan yaralanan genç hayatı kaybetti.

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss