Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sisdağındaki Evler Yıkılıyor
23 Eylül 2017, 06:00

Sisdağındaki Evler Yıkılıyor

Eynesil İlçe Kaymakamı Yılmaz Kurt, bende mağdurum dedi

Sisdağındaki Evler Yıkılıyor

Eynesil İlçe Kaymakamı Yılmaz Kurt, son günlerde Sis Dağı yaylasında habersiz yıkılan evlere açıklık getirerek “Yönetmelik neyi gerekiyorsa o yapılıyor bende bu bölgenin insanıyım ve bende bu uygulamadan mağdurum” diye konuştu.

Eynesil İlçe Kaymakamlığınca düzenlenen halk günü toplantısında, Sis dağı yaylasında habersiz yıkılan evlerle ilgili soru üzerine Kaymakam Yılmaz Kurt” Her hangi bir bildirim yapılmadan Giresun Valiliği tarafından gönderilen bir yazı doğrultusunda yeni yapıların yıkıldığını kaydetti.

Kaymakam Yılmaz Kurt “Geçmişte böyle bir uygulama tam yapılmadı, sadece savcılık kanalıyla işlemler yürüdü. Ama Giresun Valiliğinden gelen yazı gereği (bende bu bölgenin insanıyım, aynı sıkıntı bende de var) mera üzerindeki evler de yüz yıl yaşasak da mülkiyeti devlete aittir. Şimdi bize gelen bir yazı var ve bu yazının gereği yapılıyor. Biz sizden gelen talep ve şikâyetleri alıp gereken yerlere bildireceğiz” diye konuştu.

Kaymakam Yılmaz Kurt konuşmasının devamında, sorun ilçe tarım müdürlükleriyle alakalı diyince Eynesil İlçe Tarım Müdürü Fadıl Öztürk, Sis Dağı Yaylasında ki habersiz ev yıkımlarına açıklık getirdi.

Eynesil İlçe Tarım Müdürü Fadıl Öztürk, 4342 sayılı mera kanununa göre oralar sizin yeriniz değil, devletin yeri. Mera kanununa tabi olan yer ve yerler için konuşuyoruz” diyerek işin ciddiyetini anlattı.

Öztürk açıklamasının devamında “ Birincisi Sis Dağı Yaylası bizim görev alanımız da değil, Görele Tarım ilçe Müdürlüğünün görev sınırında. Biz sadece bilgi veriyoruz, yetki alanımızın dışında olsa da.  Sis dağı yaylasında 3 tane vasıf var. Birincisi yayla, ikincisi mera ve üçüncüsü orman.  Orman, Orman işletme müdürlüğünün yapmış olduğu tespitlere göre yıkılır. Mera bölgesinde reisen yıkım gerekiyor. Valilik makamı bu yönde bir kararla Sis dağında yıkım kararı uyguluyor. Birde yayla kısmı var, yayla kısmında yine planlamayı Orman işletme müdürlüğü yapıyor, merak kanununda Tarım müdürlüğüyle muhatap oluyorsunuz. Bizde ilçe olarak Yarımca ve Kemaliye’de tespitlerimizi yaptık, özel idareye bildirdik, özel idare onları da yıkacak. Burada Özel İdare Sis Dağında yapmış olduğu uygulama çok fazla yapılaşma olduğu içindir. Yıkımda o gün kime denk gelmişse, ilk kim başladıysa onu yıkmışlardır. Sistem önce yeni yapıların yıkılması yönde işliyor. Bu yıkılanlar da reisen olduğu için vatandaşa da bir bilgi verilmedi” diyerek kararın tamamen Giresun valiliğince yapıldığını aktardı.

Haber : Fikret Bodur

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 1189 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Görele

Oto Faresi Tutuklandı

Oto Faresi Tutuklandı Görele’de çalışan oto faresi, oto boya ustası Mehmet Türkmen tutuklandı.

Görele Halkı Kazandı

Görele Halkı Kazandı Hastane branşlarına doktorlar gelmeye başladı.

Çöp Eylemine Ara Verildi

Çöp Eylemine Ara Verildi Çavuşlu çöp eylemine 15 gün ara verildi.

Görele'de İmar Vurgunu

Görele'de İmar Vurgunu Akpli Başkandan Görele'de İmar Vurgunu

Yeğen Katili Oldu

Yeğen Katili Oldu Öz yeğenini bıçaklayıp öldürdü

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss