Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şehit Ateşi Ordu'ya Düştü
08 Haziran 2017, 00:12

Şehit Ateşi Ordu'ya Düştü

25 Yaşındaki Uzman Çavuş Nuh Özdemir operasyonda şehit oldu

Şehit cenazesi Ordu'ya gönderildi

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonda şehit olan 25 yaşındaki Uzman Çavuş Nuh Özdemir'in Ordu'daki baba evi yasa büründü. Kar nedeniyle acı haber 4 saatlik mücadele sonrası verilebildi. Şehidin 5 aylık hamile eşi ise acı haberi Samsun'da aldı, yıkıldı. Nuh Özdemir'in cenazesi Samsun'daki kayınpederinin evinin önünde alınan helallik sonrası karayoluyla memleketi Ordu'nun Akkuş İlçesi'ne gönderildi.

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen 26 yaşındaki Uzman Çavuş Nuh Özdemir'in annesi 60 yaşındaki Esme Özdemir, kendisine oğlunun şehit olduğu haberi verildikten sonra gözyaşlarına boğuldu. Oğlundan kalan çorabı elinden hiç düşürmeyen anne Özdemir, yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı.  Ordu'nun Akkuş İlçesi'ne bağlı Salman Mahallesi'nde şehit Nuh Özdemir'in babasının evinde yas var. Tuğlalı tek katlı evde kalan şehidin annesi Esme Özdemir ve oğlu 23 yaşındaki Erol Özdemir, askeri yetkililerin verdiği acı haberle yıkıldı. Şehidin 5 aylık hamile eşi 24 yaşındaki Leyla Özdemir ile birlikte Samsun'da bulunan babası 63 yaşındaki Mehmet Özdemir de kahreden haberle sarsıldı.

İki yıldır görev yapan şehit Özdemir'in, 20 gün önce izne geldiği,  önceki gün de görev yerine döndüğü öğrenildi. Şehit Özdemir'in 1,5 yıl önce  evlendiği eşi Leyla Özdemir'in 5 aylık hamile olduğu, erkek bebek beklediği  bildirildi. 

1 metre kar nedeniyle zor ulaşıldı

Yoğun kar yağışı nedeniyle görevlilerin güçlükle ulaştığı Akkuş İlçesi Salman Mahallesi'ndeki babasının evine Türk bayrağı asıldı. Yer yer 1 metreyi bulan kar kalınlığı bölgeye ulaşmada yetkileleri zor durumda bıraktı. Oğlunun şehit olmadan 4 gün önce helallik alarak evden ayrıldığını ve Diyarbakır'a döndüğünü, kendisine de giderken çoraplarını verdiğini belirten anne Esme Özdemir, ağıt yakarken, şöyle dedi:

Çoraplarını elinden bırakamadı

"Çoraplarını bile bana bıraktı giderken, 'Hep izin alıyorlar yavrum, sen de al' dedim. Onu doya doya kucakladım. 'Anam hakkını helal et, ben gideyim' dedi. 'Bir hafta ertele'  dedim. Gitti, duramadı. 4 oğlum vardı, 3 oğlum kaldı. Vatan sağolsun, ne diyeyim yavrum senin için.  Şehit anaları ağlarken ben de ağlıyordum, onlarla yavrum. Ben de ağlayacak mışım datlu  yavrum."  Oğlunun çoraplarını elinden hiç bırakmayan anne Esme Özdemir'i yakınları sakinleştirmeye çalıştı. Şehidin kardeşi Erol Özdemir ise "Ağabeyim yıllık izine gelmişti. 4 gün öncede görev yerine gitti. Pazar günü akşam operasyona gitti. Acı haberi aldık vatanımız sağolsun. Eşi hamileydi 5 aylık. Erkek çocuğu olacaktı, çok sevinmişti. Göreve gediyorum diye eşini götürmedi. Görev bitince yanına alacaktı ama olmadı. İzne beraber geldiler, göreve gidince yengemi götürmedi" dedi.

Çocuğu ona baba diyemeden gitti

Şehidin 5 kardeşinden biri olan Erol Özdemir (23)  "Erkek  çocuğu olacaktı. Onun için de çok sevinmişti ama çocuğu ona 'baba' diyemeden  gitti" ifadelerini kullandı. 

Geriye eşiyle son kez çekildiği selfie fotoğrafı kaldı

Şehit Nuh Özdemir'in operasyona çıktığı Pazar günü saat 23.25'de  facebook hesabından son olarak 'iyi geceler" yazdığı da görüldü. Nuh Özdemir'den geriye ise annesine hatıra bıraktığı çorabı ile Ordu'dan ayrılırken eşi Leyla Özdemir ve yeğeni Emrullah Özdemir'le birlikte çektiği selfie fotoğrafı kaldı.

Şehit evine 4 saatte ulaşılabildi Şehidin baba ocağında anne Esme Özdemir ve ailesine taziye ziyaretinde bulunan İlçe Kaymakamı Hüseyin Atila, İlçe Belediye Başkanı İsa Demirci tipi nedeniyle zaman zaman kapanan Akkuş İlçesi Salman Mahallesi yolunda incelemede bulunarak karla mücadele ekiplerinden de bilgi aldı.

Yaklaşık 1 metre karın olduğu ilçede şehidin baba evinin bulunduğu 8 kilometrelik mahalle yolunun tipi nedeniyle karla kapalı olmasından dolayı ekiplerde eve güçlükle ulaşabildi.

Şehit evine gitmeye çalışan gazetecilerde don ve tipi nedeniyle zor anlar yaşadı. Gazeteciler karla mücadele ekiplerinin yardımıyla şehidin baba ocağına 6 saatte ulaşabildi. Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci tipinin karla kapattığı yolun 4 saatlik çalışmayla ulaşıma açıldığını belirterek, "Tipi havası olması nedeniyle bazı yerlerde 1.5 metrelik yığıntı kar var. Bizim ekibimiz sürekli yollarda olmasına rağmen saatler sonra aileye ulaşabildik. Tipiden dolayı görüş mesafesinin düşmesi nedeniyle ulaşımı zor şartlarda sağlayabildik" diye konuştu.

Hamile eş Samsun'da öğrendi

Uzman Çavuş Özdemir'in Samsun'da bulunan eşi 24 yaşındaki Leyla Özdemir, acı haberle yıkıldı. Askeri yetkililer tarafından Samsun'un İlkadım İlçesi Yenidoğan Mahallesi'ndeki babaevinde olan Leyla Özdemir gözyaşlarına boğuldu. Şehidin yakın zamanda izinli olarak eşinin yanına Samsun'a geldiği, yılbaşını birlikte kutladıkları ve Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde töreristlere yönelik yürütülen operasyon nedeniyle Cuma günü de tekrar görev yeri Sur'a döndüğü belirtildi. Şehidin babası 63 yaşındaki Mehmet Özdemir'in de acı haberi Samsun'da gelinin yanında aldığı öğrenildi. Şehidin yakınları eve Türk Bayrağı asarken, komşuları da taziye ziyaretinde bulunmak üzere eve akın etti. Şehidin cenazesi, dün akşam Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı Türk Yıldızları'na ait kargo uçağıyla Samsun-Çarşamba Havalimanı'na getirildi. Burada yapılan tören ardından şehidin cenazesi Kıranköy Mezarlığındaki gasilhaneye konuldu.

1.5 yıllık evli Nuh Özdemir'in cenazesi bu sabah erken saatlerde gasilhaneden alınarak İlkadım İlçesi Yenidoğan Mahallesi'nde bulunan kayınpederinin evinin önüne getirildi ve burada helallik alındı.

Samsun'daki yöneticiler ve çok sayıda kişinin yer aldığı evin önünde şehidin duasını İl Müftüsü Veysel Çakı okudu. Duaların okunması ardından şehit Özdemir'in Türk bayrağına sarılı cenazesi toprağa verilmek üzere karayoluyla memleketi Ordu'nun Akkuş İlçesi'nde gönderildi.

Başbakan'dan talimat

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Ahmet Davutoğlu şehit olan Nuh Özdemir'in ailesinin evinin derhal yenilenmesi, bu süre içinde kendisine ayrı bir konut tahsisi talimatı verdi.

2 polis de Sur'da şehit oldu

Sur'dan gelen diğer şehit haberleri 2 ocak daha söndürdü. 32 yaşındaki özel harekat polisi Musa Yüce'nin cenazesi Kayseri'deki babaocağına getirildiğinde feryatlar yükseldi. Şehidin 3 yaşındaki kızı Zehra ile 10 aylık oğlu Muhammet de törendeydi.

Aydın'daki tören ise 29 yaşındaki Uzman Çavuş Kenan Karabacaklı içindi. 5 ay önce evlendiği eşi Gülşah Karabacaklı yıkıldı.

Önce eşinin fotoğrafını sonra alyasını öptü. Şehidin cenazesi bin kişinin katıldığı töreninin ardından toprağa verildi.

CNNTÜRK

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 670 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Yöreden

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!”

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!” Adıgüzel, "Fındıkta Ferrero devlete paralel bir yapı gibi davranmaya başladı"

Hemşire, hastanede ölü bulundu

Hemşire, hastanede ölü bulundu Hemşire, görev yaptığı hastanede ölü bulundu

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı olayla ilgili 9 şüpheli tutuklandı.

Espiye'de uyuşturucu operasyonu

Espiye'de uyuşturucu operasyonu Uyuşturucu tacirleri 2 kişi tutuklandı

Giresun’da feci ölüm

Giresun’da feci ölüm Testereyle boynundan yaralanan genç hayatı kaybetti.

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss