Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Öztürk, Giresun Çöpten Kurtulacak!
05 Haziran 2017, 21:57

Öztürk, Giresun Çöpten Kurtulacak!

Çavuşlu Beldesindeki çöp tesisinin yeniden faaliyete geçmesi sağlanmıştır

GİRESUN ÇÖP KİRLİLİĞİNDEN KURTULACAK

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, Aksu Festival alanındaki, çöp dağı görüntüsünün, Giresun’a gelen insanların ilk dikkatini çeken çirkin bir manzara olduğunu ifade ederek, “Bu kötü görüntü fotoğrafı birkaç yıl önce “kente karşı işlenen suçlar” kategorisinde maalesef ödül almıştı” dedi.

Aksu’daki çöp dağının ortadan kaldırılacağını ifade eden Öztürk, “Her ne kadar şehirlerde çöp sorunuyla uğraşmak, çevrenin temizliğini sağlamak belediyelerin işi olsa da ortada tüm Giresun’u mağdur ve mahcup eden bir durum vardır. Bunun için sen ben demeden bu sorunun çözülmesi gerekmektedir. Bu yüzden yeni bir çalışma başlatacağız. Sayın Başbakan Yardımcımız Nurettin Canikli, Çevre Ve Şehircilik Bakanımız Mehmet Haseki ve Giresun Valimizle bu konuda değerlendirmeler yaptık. Giresun İl Özel İdaresi tarafından yapılacak bir proje ve Çevre Bakanlığının desteği ile deniz dolgusu genişletilmek suretiyle çöp dökülmüş alanın rehabilite edilmesini sağlayacağız. Ve mevcut sorunun çözülmesi yanında Aksu Mahallemizde festival alanının bulunduğu saha çok daha genişleyecek. Böylece bu alana yapılacak yeşil sahalar, parklar, spor ve dinlenme alanları ile rekreasyon çalışmaları sonucunda Aksu Mahallesi nefes alacak. Giresun bir sorununu daha çözmüş olacak. Uzun bir zaman alacak, ama bu sorunun çözümü için kararlıyız. Bununla ilgili her türlü desteği veren Başta Başbakan Yardımcımız olmak üzere Çevre Bakanımıza, Valimize teşekkür ediyorum” dedi.

“ÇİRKİN MANZARA”

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, Aksu Festival alanındaki kötü görüntünün, çöp dağı görüntüsünün, Giresun’a gelen insanların ilk dikkatini çeken çirkin manzara olduğunu ifade etti.

Giresun’un turizm merkezinde ve adanın karşısında yer alan bu kötü görüntü fotoğrafının birkaç yıl önce “kente karşı işlenen suçlar” kategorisinde maalesef ödül aldığını ifade eden Öztürk şunlara yer verdi, “Fotoğrafçı ödül aldı ama; bu görüntüyü oluşturanlar ve üzerinden siyasi rant elde edenleri ne tarih ne Giresunlular unutmayacak.

Daha önce Giresun Valisi Dursun Ali Şahin döneminde Hükümetimizin ve Çevre Bakanlığımızın desteği ile Katı Atık Birliği tarafından Giresun ve ilçelerinin çöplerinin bertarafı için Çavuşlu Beldesinde bir tesis törenle açılmış ve faaliyetine başlamıştı. Aksu Mahallesine çöp döküm işlemi de durmuştu. Ancak geçen yıl Çavuşlu’da bir vatandaşın dava açması sonucu çöp arıtma ve bertaraf tesisinin ÇED raporu mahkemece iptal edilmiş ve tesis mühürlenmişti. Aradan geçen süre içinde Giresun Valimiz Hasan Karahan Başkanlığındaki Katı Atık Birliği, Özel İdare ve Hükümetimizin desteği ile gerekli kamulaştırmaları yapıp mahkeme kazanıldıktan sonra tesisin yeniden faaliyete geçmesini sağlamıştır. Buradan Aksu Mahallesi’ne çöp dökülmesini ortadan kaldıran başta Hükümetimiz olmak üzere her türlü desteği veren Başbakan Yardımcımız Nurettin Canikli’ye, Katı Atık Birliği Başkanımız Valimiz Hasan Karahan ve üye tüm Belediye Başkanlarına teşekkür ederim.”

Giresun Işık

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 772 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Görele

Oto Faresi Tutuklandı

Oto Faresi Tutuklandı Görele’de çalışan oto faresi, oto boya ustası Mehmet Türkmen tutuklandı.

Görele Halkı Kazandı

Görele Halkı Kazandı Hastane branşlarına doktorlar gelmeye başladı.

Çöp Eylemine Ara Verildi

Çöp Eylemine Ara Verildi Çavuşlu çöp eylemine 15 gün ara verildi.

Görele'de İmar Vurgunu

Görele'de İmar Vurgunu Akpli Başkandan Görele'de İmar Vurgunu

Yeğen Katili Oldu

Yeğen Katili Oldu Öz yeğenini bıçaklayıp öldürdü

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss