Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Efe bu savaşı kazanacak
03 Haziran 2017, 11:01

Efe bu savaşı kazanacak

Bilfen'de neler oluyor?

Efe bu savaşı kazanacak

Efe Yamak, akranı tarafından maruz kaldığı şiddet nedeniyle şu anda yaşam mücadelesi vermektedir.

Giresunspor'un Başkanvekili Nahid Yamak hayata tutunma mücadelesi veren oğlu Efe konusunda açıklamalarda bulundu.

Yapılan açıklamada şöyle denildi: ““Bildiğiniz gibi, bundan 2 gün önce oğlumuz Efe beyin kanaması geçirdi. Oğlumuzun hayata tutunma mücadelesi devam ediyor, ailesi olarak bizlerin elinden ise beklemek ve dua etmekten başka bir şey gelmiyor.

Sosyal medyada ve yansıyabildiği kadarıyla ulusal basında yer alan detayları, bizler takip edemesek de, bize destek olma gayretinde olan yakın çevremizden öğrenmekteyiz.

Sabırlı bekleyişimiz sürerken bizlerden desteğini esirgemeyen, Efe’yi tanısa da tanımasa da ona dualarında yer verenlerle, Efe’den dualarını esirgemese de küçük bir çocuk üzerinden yaratılmaya çalışan spekülasyon nedeniyle kafası karışanları aydınlatmak isteriz.

Evet, olay oğlumuzun öğrenim gördüğü Bilfen Okulları Esenşehir Kampüsü’nde gerçekleşti.

Hayır, oğlumuz basketbol oynarken yaşadığı beklenmedik kaza sonucu beyin kanaması geçirmedi.

Oğlumuz, bir çok veli tarafından şiddete eğilimi nedeniyle defalarca şikayet edildiği söylenen ve yine de önyargılı olmamak adına kötü sıfatlarla anmak istemediğimiz akranı tarafından maruz kaldığı şiddet nedeniyle şu anda yaşam mücadelesi vermekte.

Kimin kusuru, ihmali, kastı bulunduğu bizlerin değil, elbette adaletin işi. Hukukçularımız adaletin tecellisi için gereken her türlü girişimde bulunuyorlar. Bu şiddeti oğlumuza reva gören sorumluların kütüğü umurumuzda değil.

Evlat ile sınanmanın acısını yaşadığımız bu anlarda, bizleri yalnız bırakmayan tüm dostlarımıza, akrabalarımıza, bizzat yanımızda yer alarak, yanımızda bulunamasalar da telefonla, mesajla bizlere ulaşıp desteğini hissettiren herkese teşekkürü borç biliriz.

Efe hep dualarınızda olsun, dilerim oğlumuz bu savaşı kazansın ve bu duruma sebep olan herkes için adalet yerini bulsun. Saygı ve Sevgilerimizle.”

spor28.com

Bilfen'de neler oluyor?

Konunun çok tartışılması ve yayılmasının ardından Bilfen de açıklama yaptı ve olayı kabul etti.

Bilfen Okulları’nın Esenşehir kampüsündeki yaşandığı iddia edilen olay sosyal medyada gündem oldu. Konu üzerine Bilfen de açıklama yaptı.

Uğur Çoruh isimli bir vatandaş kızının okulu olan Bilfen'de yaşanılanları sosyal medya hesabında anlattı. Okulda ATV Genel Müdürü’nün oğlunun da okuduğunu iddia eden Çoruh şöyle yazdı:

"Kızımla aynı sınıfta ATV'nin Genel Müdürü'nün oğlu okuyor. Son derecek problemli bir çocuk. Bana kimse bir şey yapamaz diye dolaşan bir şehzade. Bu cesareti nereden aldığını herhalde tahmin edebiliyorsunuzdur.

Birçok veli şikayetine rağmen, Bilfen yönetimi hep bu çocuğu korudu (neden acaba?).

Ve dün olan oldu. ATV çocuğunun, önce duvara dayayıp boğazını sıktığı, sonra da yere fırlattığı alt sınıflardan bir yavrucak beyin kanaması geçirdi, ameliyata alındı, şu anda yoğun bakımda ve uyutuluyor.

Peki okul ne yaptı? Yine ATV çocuğunu korumaya devam etti. Muhtemelen önümizdeki günlerde darp edilen bu yavrucağı ve perişan durumdaki ailesini suçlu çıkarırlar."

DOKTORLAR EFE’Yİ UYANDIRMAYA ÇALIŞACAK

Çoruh’un bu paylaşımının ardından konu tartışılmaya, sosyal medyadaki başka mecralara da yansımaya başladı. Ekşisözlük’te konuyla ilgili başlık açan Marsha Linehan isimli kullanıcı olayı yazdı ve yoğun bakımda olan çocuğun adının Efe olduğunu, doktorların Cumartesi günü Efe’yi uyandırmaya çalışacaklarını yazdı.

BİLFEN OLAYI KABUL ETTİ

Konunun çok tartışılması ve yayılmasının ardından Bilfen de açıklama yaptı. Açıklamasında olayın doğru olduğunu kabul eden Bilfen “31 Mayıs 2017 tarihinde Bilfen Okulları Esenşehir kampüsünde iki öğrenci arasında yaşanan ve öğrencilerimizden Efe’nin yaralanmasına sebep olan elim hadise kurumumuzca da derin bir teessürle karşılanmıştır. Önceliğimiz yavrumuz Efe’nin sağlığına kavuşmasıdır. Efe’nin tedavisini yakından takip etmekle birlikte yavrumuza ve ailesine acil şifalar diliyoruz.” dedi.

Olayla ilgili sosyal medyada yazılanların maksatlı ve gerçek dışı olduğunu iddia eden Bilfen, olayın kuruma dair karalama kampanyası haline getirilmeye çalışıldığını ileri sürdü. Açıklamada “Bilfen’i hedef alan bu tarz paylaşımlar hakkında da hukuki yaptırımların uygulanacağını belirtmek isteriz” denildi ve “Tüm Bilfen ailesini derinden üzen bu olay şu an kurumumuz ve gerekli merciler tarafından tarafsız, titiz ve derinlemesine soruşturulmakta olup tüm yaptırımlar uygulanacaktır.” ifadelerine yer verildi.

YANDAŞLARIN HUKUKU

Hukuk devletiydik bir zamanlar. Otoriterleşme ile seçkinlerin hukukuna dönüldü.

Bu hukuk tanımazlık büyüğünden küçüğüne sirayet etti. Büyüğün parmak sallayışı ile başlayan nobran hava kelebek etkisine dönüştü. Bu büyük otoriter rüzgar hepimizi derinden etkiledi.

Güçlülerin hukukundan, yandaşların hukukuna evrildik.

Efe güzel bir çocuk. Tanımıyorum.Ama güzel çocuklar gözlerinden belli olur;biliyorum. Temiz ve pak bakarlar çünkü. Kir uzaktır.

Efe şu an bir hastanenin yoğun bakım ünitesinde yatmakta. Oysa şimdi kendi yatağında ve kendi yastığında uyuması gerekirdi.

Yandaş bir kanalın genel müdürünün şımarık oğlu, Efe'nin kafasını duvara vurdu ve beyin kanaması geçirmesine sebep oldu. Kaza falan değil. Çünkü çocuğun bu ilk vukuatı değildi. Benim babam sizin babanızı döver anlayışına sırtına dayamıştı. Babası da sırtını dağlara dayadı...

Olayın olduğu özel okul dahil herkes olayı gizleme yarışına girişti. Basket oynarken düştüğünü söyleyip okulun şerefini kurtarmaya çalıştılar. Oysa neredeyse ölmek üzere olan küçük bir çocuk vardı. Ve şeref bu kadar ucuz değildi...

Ne yazık ki gerçeklerin er geç ortaya çıkmak gibi kötü bir yönü olduğunu unutmuşlardı.

Okul zarar gören çocuğun haklarını korumak yerine yayınladığı basın bildirisi ile üstü kapalı olarak saldırgan öğrenciden yana tavır aldı. Çocuklara birer dolar işareti gözüyle bakan okul, hayat mücadelesi veren öğrencisinin yanında durmadı.

Çünkü daha güçlünün yanında durmak geçer akçeydi.

Sonradan görmelik ile şımarıklık, birbirlerine bağlı gelişen fizik ilkeleri gibidir . Olmazsa olmazdır. Hazımsızlık yaratır.

Silik yaşamlarında bir anda piramidin en tepesine çıkanlar aynı hızla baş aşağı düşerler.

Bir gün gelir inanmadığınız hukukun gerçek terazisine ihtiyacınız olur.

Ne dersiniz acaba Müge Anlı'ya söylesek bu gizlenen olayı da çözer mi ?

Ulaş Karakaya

Odatv.com

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 1343 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Yöreden

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!”

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!” Adıgüzel, "Fındıkta Ferrero devlete paralel bir yapı gibi davranmaya başladı"

Hemşire, hastanede ölü bulundu

Hemşire, hastanede ölü bulundu Hemşire, görev yaptığı hastanede ölü bulundu

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı olayla ilgili 9 şüpheli tutuklandı.

Espiye'de uyuşturucu operasyonu

Espiye'de uyuşturucu operasyonu Uyuşturucu tacirleri 2 kişi tutuklandı

Giresun’da feci ölüm

Giresun’da feci ölüm Testereyle boynundan yaralanan genç hayatı kaybetti.

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss