Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çavuşlu Çöp Tesisleri Yine Mahkemelik Oldu
23 Mayıs 2017, 01:23

Çavuşlu Çöp Tesisleri Yine Mahkemelik Oldu

Çavuşlu Çöp Tesisleri Yine Mahkemelik Oldu

Çavuşlu Çöp Tesisleri Yine Mahkemelik Oldu

Çavuşlu Beldesindeki Katı Atık Tesislerinin tamamlanmadan işletmeye alındığı belirtildi.

Çavuşlu Belediye Meclis Üyesi Rıza Keskin, tesislerde vahşi depolamanın devam ettiğini önümüzdeki günlerde Belde’de çöp kokusundan durulmayacağını iddia etti.

Meclis Üyesi Rıza Keskin,

”Beldemizde bir süre önce mühürlenen Katı Atık Bertaraf Tesislerinde iyileştirme çalışmaları yapılacağı belirtilerek mühür açıldı. Buradaki bazı yerler kamulaştırıldıktan sonra tesise çöp getirilmeye başlandı. Asıl sorun kamulaştırmanın dışında tesiste iyileştirme yapılmasıydı. Şu anda buraya çöp getiriliyor, ancak arıtma tamamlanmadı, ayrıştırma tamamlanmadı. Atık kırlı su derin deşarj ile denize verilecekti, kirli su dereye akıyor. Çöpler günümüz teknolojisine uygun bir şekilde değil, vahşi depolama denilen sistemle depolanıyor. Beldemizden ülkenin her yerine ekmek satılıyor. İki büyük lokanta ve bir otel yöre halkına ve yoldan geçenlere hizmet veriyor. Çöp bu şekilde depolanmaya devam ederse önümüzdeki günlerde Çavuşlu’yu çöp kokusu saracaktır. Çavuşlu halkı ikinci sınıf olarak görülüyor. Bu bize layık değil. Özel İdare tarafından tesisin etrafı saçlar ile çevrildi. Bir tesisin halka açık şeffaf olması gerekmiyor mu? Amaç içerdeki kirli işleri göstermemek mi? Bu çeviri yapılırken Ziva Gurup Yolu bir metre kadar daraltıldı. Eğer bunu bir vatandaş yapmış olsaydı acaba nasıl bir işlem yapılırdı? Geldiğimiz noktada bu tesisin bu şekilde işletilmesi kimsenin içine sinmiş değildir. Aslında Giresun Valiliği de tesisin tamamlanmadığını biliyor. Bu nedenle Kerim Aksu’nun konuşmasının erken olduğu açıklaması yapıldı.

Biz Çavuşlu halkı olarak isteğimiz, bu tesisin modern bir şekilde yapılarak her şeyi bittikten sonra işletmeye açılmasıydı. Çok yakında Çavuşlu Beldesini çöp kokusu sarınca halkımıza bu durumu nasıl izah edecekler bilemiyorum.

Bu tesislerin bu şekilde çalışmasının durdurulması için mahkemeye başvurduk. Mahkeme buraya çöpün bu şekilde depolanmasına izin vermeyecektir. Önümüzdeki günlerde burası yine mühürlenecektir“dedi.

Ahmet CEYLAN

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 943 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Görele

Oto Faresi Tutuklandı

Oto Faresi Tutuklandı Görele’de çalışan oto faresi, oto boya ustası Mehmet Türkmen tutuklandı.

Görele Halkı Kazandı

Görele Halkı Kazandı Hastane branşlarına doktorlar gelmeye başladı.

Çöp Eylemine Ara Verildi

Çöp Eylemine Ara Verildi Çavuşlu çöp eylemine 15 gün ara verildi.

Görele'de İmar Vurgunu

Görele'de İmar Vurgunu Akpli Başkandan Görele'de İmar Vurgunu

Yeğen Katili Oldu

Yeğen Katili Oldu Öz yeğenini bıçaklayıp öldürdü

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss