Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Trafik sigortasını yenileme imkanı
26 Eylül 2016, 13:46

Trafik sigortasını yenileme imkanı

Poliçelerinin iptal edilerek araçların yeniden sigortalanması mümkün hale geldi.

Trafik sigortasını yenileme imkanı

Astronomik fiyatlarla yapılan trafik sigortası poliçelerinin iptal edilerek araçların yeniden sigortalanması mümkün hale geldi.

Yaz aylarında astronomik fiyatlarla yapılan trafik sigortası poliçelerinin iptal edilerek araçların yeniden sigortalanması mümkün hale geldi. Temmuzda bin liraya yapılmış bir sigortada 193 lira düşüş sağlanacak.

Ağustosta yüzde 142 artarak araç sahiplerini ciddi anlamda zorlayan trafik sigortasında bir düzenlemeye daha gidildi.

Habertürk'ün haberine göre, şimdiye kadar yapılmış yıllık trafik sigortası poliçesi vade sona ermeden veya aracı satmadan sonlandırılamazken artık bu olanak vatandaşa tanındı.

Hazine düzenlemeyi 31 Ağustos’ta yaptı ama yürürlük tarihini 23 Eylül 2016 olarak belirledi. Hazine Müsteşarlığı 31 Ağustos 2016’da Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasının Sonlandırılmasına İlişkin Sektör Duyurusu yayımlamıştı. Bu duyuruda 9 Mart 2015’te bir maddesinin değiştiği belirtiliyordu. Vatandaşı rahatlatacak değişiklik de bu madde ile gerçekleşti. Eski duyuruda trafik poliçesinin sonlandırılması satış ve benzeri sebeplerle araç işleteni (sahibi) vasfının sona ermesi gösteriliyordu. En önemlisi “Bu sebepler dışında herhangi bir durumda sözleşmenin sonlandırılmasına olanak tanınmamaktadır” denilerek sözleşme süresinin bitimine kadar vatandaş pahalı fiyattan yaptığı poliçeye mahkûm kılınıyordu. İşte yeni duyuruda bu madde kalktı. Böylece artık araç sahipleri istedikleri zaman poliçelerini sonlandırabilecekler.

BİN LİRAYA SİGORTA YAPAN 193 LİRA KÂRLI ÇIKACAK

Araç sahipleri bunu yaparken mevcut poliçe bitimine 30 gün kala yeni poliçe dönemi için mükerrer poliçe düzenlettirebilecek. Yani aynı araç için daha ucuz olan başka bir sigorta yaptıracak. Sonra pahalı sigortayı iptal yoluna gidecek. İkinci poliçe yaptırıldığında ilk poliçeyi düzenleyen şirketin kazanılmış gün primini mahsup edip poliçeyi teminat boşluğu olmayacak şekilde sigortalının talebi halinde 1 iş günü içinde ikinci poliçenin vade başlangıcını esas alarak sonlandırabilecek.

Örneğin ağustos ayında 1000 lira primle yapılmış bir sigorta bugün 600 liraya yeniden yapılacak. Tabii ki yeni fiyat, bundan sonraki 1 yıl için geçerli olacak. Sigorta şirketi 2 aylık sigorta tutarı olan 166 lira ve 41 lira ceza kesip 793 lirayı geri verecek. Sigortalı ise böylece cezaya rağmen 193 lira kazançlı çıkacak.

Habertürk

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 753 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Ekonomi-Çalışma Hayatı

Fındıkta Fiyat Oyunu

Fındıkta Fiyat Oyunu Taban fiyat 54 lira olarak açıklandı, 46 liradan alım yapılıyor.

Tüm-Bel-Sen'den Kadro Çağrısı

Tüm-Bel-Sen'den Kadro Çağrısı Tüm-Bel-Sen, kamuda çalışan sözleşmeli personele kadro verilmesini talep ediyor

Başvuru süresi 29 Ocak'a uzatıldı

Başvuru süresi 29 Ocak'a uzatıldı Memur emeklisine ikramiye için son gün 29 Ocak

Adalet Bakanlığı 3.611 Personel Alacak

Adalet Bakanlığı 3.611 Personel Alacak Adalet Bakanlığına 3.611 personel alımı yapılacaktır.

Bağ-Kur'luya erken emeklilik

Bağ-Kur'luya erken emeklilik Emekli olamayan Bağ-Kur'lulara iyi haber

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss