Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Marmaray için kritik uyarı!
24 Eylül 2016, 14:10

Marmaray için kritik uyarı!

Marmaray'da su sızıntısının sürekliliği nedeniyle tünellerin yama tutmadığı iddia edildi.

Marmaray için kritik uyarı!

Meydana gelen arıza nedeniyle bir işçinin hayatını kaybettiği Marmaray’da su sızıntısının sürekliliği nedeniyle tünellerin yama tutmadığı iddia edildi.

İstanbul’un Anadolu ve Asya yakasını deniz altından demiryoluyla birleştiren Marmaray’da dün bir işçi hayatını kaybetti.

Ayrılıkçeşme - Yenikapı hattındaki bir tünelde gerçekleşen su sızıntısına gece saatlerinde müdahale eden ekipte yer alan elektrik işçisi Fatih Uysal, enjeksiyon matkabıyla çalışırken elektrik akımına kapıldı. RAM mühendislik adlı taşeron firmanın işçisi olan 27 yaşındaki Uysal, elektrik çarpması sonrası ağır yaralı halde kaldırıldığı Haydarpaşa Numune Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Evli ve 3 aylık bir çocuk babası olan Uysal’ın yakınları, kazayı hastanede öğrendi. Yakınları tarafından hastane morgundan alınan işçi Uysal’ın cenazesi memleketi Çorum’a götürüldü.

Sendika: Uyarmıştık

Uysal’ın ölümüne neden olan sızıntı Marmaray seferlerinin aksamasına neden oldu. Sızıntının yaşandığı hattın kapatılması nedeniyle ulaşım Yenikapı-Ayrılıkçeşme hattından aktarmalı olarak sağlandı. Sefer aralıkları 17 dakikaya kadar çıkarken, saat 12.00’a kadar sürdü. Öğle saatlerinden itibaren Marmaray seferleri normale döndü. Olaya ilişkin inceleme yapan Birleşik Taşımacılık Sendikası ise, yaşananları; “Kataner (demiryolu taşıtlarına elektrik enerjisi sağlamak amacıyla kullanılan hatlar) profiline akmakta olan suyun izolasyonu için çalışan işçi arkadaşımız delikten gelen aşırı su nedeniyle elindeki enjeksiyon matkabından elektrik akımına kapıldı” şeklinde duyurdu.

Sendika Başkanı Esin Albuz, “Tünel ve tüplerin yapımındaki hata, eksiklik ve yanlışlıklar olduğunu söylemiştik. Açılışı aceleye getirilmişti. Tüneller üzerindeki yeraltı sularının ıslahı yapılmadan açılmasının doğru olmayacağını söylemiştik. 3 yıldır tünellerden su sızmakta ve sürekli enjeksiyon yapılmasına rağmen tüneller yama tutmamakta. Bırakın tünelleri Ayrılıkçeşmesi istasyonunda bulunan personel odasında dahi su sızıntısı olmakta” dedi.

Bakan: Uzmanlar inceliyor

 Öte yandan Anadolu Ajansı Uysal’ın hayatını kaybettiği iş kazasının Aralık ayında hizmete girmesi beklenen Avrasya Tüneli’nde yaşandığını duyurdu. Ancak daha sonraki saatlerde kazanın Marmaray’da olduğu anlaşıldı. “Ne yazık ki yanlış algıdan dolayı olayın Avrasya’da yaşandığı şeklinde bir haber çıktı” diyen Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, “Kaza nedeniyle yaklaşık saat 11.30’a kadar tek hat işletmeciliği yapıldı. Tren seferleri bu yüzden 15 dakika aralığına çıktı. Saat 12.00 sıralarında normale döndü. Marmaray gibi büyük projeyi yaparken gerçekten iş güvenliğiyle ilgili tedbirleri aldık. Bu tip bir olay yaşamadık. Ne yazık ki dün gece itibariyle bu olay yaşandı. Teknik uzmanlarımız incelemeyi yapıyor” dedi.

‘Tarafsız bir şekilde soruşturmalı’

Bileşik Taşımacılık Sendikası, henüz 3 aylık çocuğu olan Fatih Uysal’ın ölümüyle sonuçlanan olayın tarafsız bir şekilde soruşturulması gerektiğini belirtti. BTS ve meslek örgütü temsilcilerinin katılımıyla oluşturulacak bağımsız heyetin kazayı incelenerek olaydaki ihmalleri ortaya çıkartabileceği belirtildi. BTS’nin açıklamasında, “Su sızmasının ne zaman başladığı, tüplerden su sızmasının normal olup olmadığı, enjeksiyon işlemi yapılırken enerjinin kesilip kesilmediği, işçinin neden yalnız olduğu, işçinin sertifikasının olup olmadığı, olayın gece vardiyasında mı acil çağrıda mı yaşandığı gibi soruların cevap bulması gerekiyor” denildi.

MARMARAY'DA SU SİZİNTİSİ:

BU AKP KADAR KARA CAHİL BİR HÜKÜMET GELMEMİSTİR TÜRKİYE'YE!

ALMANYA'DA YÜKSEK MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ OKUMUS, TEKNİK MÜDÜRLÜK VE FABRİKA MÜDÜRLÜĞÜ YAPMİS, SANAYİCİLİK YAPMİS VE 16 YILDIR ALMANYA'DA YÜZLERCE PROJELERE İMZA ATMİS BİRİSI OLARAK BİLGİMİZE HİC İTİBAR ETMEDİLER! KİMSEYE SORMADİLAR! JAPONLAR YAPIYOR DEDİLER.

CAHALET KADAR KOTU BİR SEY YOK! HA CAHİL KALMİSSİN, HA AKLİNDA NOKSANLİK VAR, FARK ETMİYOR. CAHALET OKUMAK DEMEK DEGİL. OKUR YAZAR DEGİLDİR AMA KİSİ KENDİNİ GELİSTİRİR, EĞİTİMLI İNSANLARİN BİLGİSİNE SAYGİ DUYAR. AMA BUNLAR OYLE DEGİL. BUNLAR BASKA BİR TÜR!

2014 YİLİ, NİSAN AYİNDA PROJENİN SORUMLUSUNA ISTANBUL WOW HOTELDE 2013 YİLİ YİLİN STARLARİ ÖDÜL TORENİNDE BU PROJENİN YANLIŞ OLDUGUNU SOYLEDİM.

ÇÜNKÜ:

1- İKİ KİTA BIR BİRİNE HER YİL 10-20 CM DE OLSA YAKLASMAKTADİR. BU ASİRİ BİR BASİNC OLUSMASİ DEMEKTİR. BU YAKLASMA KAC CM TESPİT EDİLEREK, OLUSACAK BASİNC HESAPLANMALİYDİ.

2- UFAK DEPREMLER SONUCU TUPLER VE YER ZEMİNİNDE KAYMALAR OLACAKTİR.

3- BOGAZİN SULARININ BASİNCİ İLE DİGER BASİNCLAR BİRLESİNCE TRENLERİN TİTRESİMİ NEDENİYLE SU KACAGİ İMKANSİZDİR.

4- ISTANBUL'DA OLUSACAK 6,5 SİDDETİNDEKİ BİR DEPREMDE, BU TUNEL DEVRE DİSİ KALABİLECEGİ GİBİ, BİNLERCE İNSANDA ÖLEBİLİR.

BU UYARİLARİ YAPTİM. AMA KİMSE DİNLEMEDİ. HATTA GORELE SOL İNTERNET SİTESİ 1,5 YİL ONCE BU KONUDA BENİM DEMECLERİMİ HABER YAPTİ.

BİLGİYE VE BİLİME ONEM VERMEYEN TOPLUMLAR HEZİMET YASAMAYA MAHKUMDUR!

İsa İlyasoğlu

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 690 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Haber

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun Fakıbaba, köyüne geri dönen çiftçi ailelere 300 damızlık koyun ile maaş verileceğini açıkladı

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor Uymayanlar hakkında 25 bin TL'den 1 milyon TL'ye kadar idari para cezası uygulanacak.

Seçime Girecek Partiler Açıklandı

Seçime Girecek Partiler Açıklandı İyi Parti listede yok

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar?

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar? Kış lastiği uygulaması 1 Aralık-1 Nisan arasında uygulanacak.

Sarma sigara satana da bulundurana da hapis cezası

Sarma sigara satana da bulundurana da hapis cezası Sarma sigara satana, bulundurana ve nakledene 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss