Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ağbal,Radar Uygulamasını Yaygınlaştıracağız
11 Eylül 2016, 21:29

Ağbal,Radar Uygulamasını Yaygınlaştıracağız

Maliye Bakanı Naci Ağbal: EDS uygulamasını yaygınlaştıracağız

Maliye Bakanı Naci Ağbal: EDS uygulamasını yaygınlaştıracağız

Bakan Ağbal, "Aşırıya kaçmadan ve vatandaşlarımız için de uyarıcı levhaları daha sık ve görebilecekleri şekilde koymak suretiyle bu sistemi yaygınlaştıracağız" dedi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, Ordu'da kesilen radar cezaları nedeniyle vatandaşların tepkilerine neden olan Elektronik Denetleme Sistemi'nin (EDS) kaldırıldığı yönündeki açıklamasını değerlendirdi. EDS uygulamasını savunan ve projenin devam ettirilmesi gerektiğini ifade eden Bakan Ağbal, "Aşırıya kaçmadan ve vatandaşlarımız için de uyarıcı levhaları daha sık ve görebilecekleri şekilde koymak suretiyle bu sistemi yaygınlaştıracağız" dedi.

Kurban bayramı tatili için memleketi Bayburt'a gelen Maliye Bakanı Naci Ağbal, Vali İsmail Ustaoğlu ve Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş'i ziyaret etti. Bayburt Belediye Meclis Salonu'nda basın toplantısı düzenleyen Bakan Ağbal, ülkenin önemli bir dönemden geçtiğini belirterek, FETÖ ve PKK'ya karşı mücadelenin terörün kökü kazınana ve terör sorunu bu topraklarda ortadan kalkıncaya kadar sürdürüleceğini söyledi.

EDS UYGULAMASI DEVAM ETTİRİLMELİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, Ordu'da kurulan Elektronik Denetleme Sistemi'nin (EDS) kaldırıldığı yönündeki açıklaması ile kesilen trafik radar cezalarına yönelik bir çalışma olup olmadığı sorusu üzerine konuşan Bakan Ağbal, 2011 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin çok doğru bir yaklaşımla EDS kurmaya başladığını hatırlatarak şöyle dedi:

"Ben o dönemde Müsteşardım. O dönemde beraber çalışarak belediyelerin EDS kurmalarını teşvik edecek bir düzenleme yaptık. EDS üzerinden kesilen cezaların yüzde 30'unu belediyelere veriyoruz. Böylelikle belediyeler hem bir kaynak elde ediyor, hem EDS yaygınlaşıyor. Orta ve uzun vadede amaç trafikten para kesmek değil, trafik kurallarına aykırı eylemleri ortadan kaldırmak. Gerek hız, gerek diğer konularda amaç trafiği düzenli hale getirmek. Bu doğru bir proje ve bunu devam ettirmemiz gerekiyor.

Burada aşırıya kaçmadan ve vatandaşlarımız için de uyarıcı levhaları daha sık ve görebilecekleri şekilde koymak suretiyle bu sistemi yaygınlaştıracağız. Belediyelerin EDS'yi daha da yaygınlaştırmasına destek olacağız."

Bakan Naci Ağbal ve beraberindekiler, daha sonra Gençosman Köyü'ne gitti.

İÇİŞLERİ BAKANI SİSTEMİN KALDIRILDIĞINI AÇIKLAMIŞTI

Bakan Süleyman Soylu, uzun süredir vatandaşın kabusu olan elektronik radar uygulamasının kaldırıldığını açıklamıştı.

İşte ilgili haber:

http://www.gorelesol.com/haber/haber_detay.asp?haberID=23707

DHA

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 697 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Haber

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun Fakıbaba, köyüne geri dönen çiftçi ailelere 300 damızlık koyun ile maaş verileceğini açıkladı

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor Uymayanlar hakkında 25 bin TL'den 1 milyon TL'ye kadar idari para cezası uygulanacak.

Seçime Girecek Partiler Açıklandı

Seçime Girecek Partiler Açıklandı İyi Parti listede yok

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar?

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar? Kış lastiği uygulaması 1 Aralık-1 Nisan arasında uygulanacak.

Sarma sigara satana da bulundurana da hapis cezası

Sarma sigara satana da bulundurana da hapis cezası Sarma sigara satana, bulundurana ve nakledene 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss