Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hayvancılık Destekleme Başvuruları Başladı
13 Kasım 2015, 21:51

Hayvancılık Destekleme Başvuruları Başladı

2015 Yılı Hayvancılık Desteklemeleri Hakkında Uygulama Esasları gereği başvurular başlamıştır.

Hayvancılık Destekleme Başvuruları Başladı

Giresun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre;

2015 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemelere İlişkin Hayvancılık Desteklemeleri Hakkında Uygulama Esasları gereği başvurular başlamıştır.

Bu kapsamda;

-2015 yılı Anaç Koyun-Keçi Desteklemesinden yararlanmak isteyen yetiştiricilerden hayvanları Koyun Keçi Kayıt Sistemi (KKKS)  ve Koyun-Keçi Bilgi Sistemine (KKBS) kayıtlı, damızlık koyun-keçi yetiştiricileri birliği  üyesi olanlar, anaç hayvan başına yılda bir kez olmak üzere 2015 yılı için 22 TL desteklemeden yararlandırılacaktır. 2015 yılı anaç koyun keçi destekleme başvuruları, 1 Eylül 2015 tarihi itibariyle başlamış olup, 27 Kasım 2015 tarihinde sona erecektir.

-2015 yılı Anaç Sığır Desteklemesinden yararlanmak isteyen yetiştiriciler, 2015 yılı içinde üyesi bulunduğu örgüte (Yetiştirici Birliği ve Kooperatif) dilekçe ile başvurmaları gereklidir. Destekleme Tutarı Ön soy kütüğüne bağlı sığırlarda 225 TL, Soy kütüğüne bağlı sığırlarda 295 TL, Etçi sığırlarda 350 TL olarak ödenecektir.

-2015 yılı Besi Materyali Üretim (Anaç Sığır) Desteklemesinden yararlanmak isteyen yetiştiricilerin hayvanlarından kombine ve etçi ırklar kendi ırkıyla, melezler ile doğum tarihi 1/1/2010 ve öncesi olan saf sütçü ırklar ve yerli ırklar da kombine veya etçi ırklar ile tohumlama yapılmış olmalıdır. Yetiştirici/üretici örgütü üyesi yetiştiriciler üyesi olduğu örgütü aracılığıyla, üye olmayan yetiştiriciler ise ön soy kütüğü üzerinden İl/İlçe Müdürlüğüne müracaat ederler. Destekleme tutarı, anaç sığır başına 350 TL’dir.

-2015 yılı Buzağı Desteklemesinden yararlanmak isteyen yetiştiriciler, soy kütüğüne kayıtlı hayvanlar için Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği aracılığı ile ön soy kütüğüne kayıtlı hayvanlar için ise şahsen veya üyesi olduğu yetiştirici/üretici örgütleri aracılığıyla İl/İlçe Müdürlüklerine bir dilekçe ile başvuruda bulunacaklardır.

-2015 yılı Anaç Manda ve Malak Desteklemesinden yararlanmak isteyen yetiştiricilerimizden Birlik üyesi olmayan manda/malak sahipleri, destekleme başvurularını İlçe müdürlüklerine yapacaklardır. Birlik üyesi manda/malak sahipleri ise destekleme başvurularını Manda Yetiştiricileri Birliği aracılığıyla yapacaklardır. Anaç mandaların TÜRKVET kayıt sisteminde desteklemeye müracaat eden işletmeye geliş tarihi 1/10/2015 tarihinden önce olmalıdır. Malaklar ise 2015 yılı doğumlu olmalıdır. Destekleme tutarı, Anaç manda başına 400 TL, malak başına ise 150 TL’dir.

Anaç sığır, anaç manda, buzağı ve malak destekleme başvuruları, 1 Ekim 2015 tarihi itibariyle başlamış olup, 31 Aralık 2015 tarihinde sona erecektir.

Hayvancılık desteklemelerinden faydalanmak isteyen üreticilerimizin; öncelikle "İşletmelerindeki hayvanların kulak küpesi numaralarının yazılı olduğu listeyle" bağlı bulundukları İl/İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğüne başvurarak, TÜRKVET/KKKS sisteminde kayıtlarını mutlaka güncelleme yaptırmaları gerekmektedir.

 Giresun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 664 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Haber

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun Fakıbaba, köyüne geri dönen çiftçi ailelere 300 damızlık koyun ile maaş verileceğini açıkladı

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor Uymayanlar hakkında 25 bin TL'den 1 milyon TL'ye kadar idari para cezası uygulanacak.

Seçime Girecek Partiler Açıklandı

Seçime Girecek Partiler Açıklandı İyi Parti listede yok

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar?

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar? Kış lastiği uygulaması 1 Aralık-1 Nisan arasında uygulanacak.

Sarma sigara satana da bulundurana da hapis cezası

Sarma sigara satana da bulundurana da hapis cezası Sarma sigara satana, bulundurana ve nakledene 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss