Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İbrahim Cevahir vefat etti
23 Eylül 2015, 02:26

İbrahim Cevahir vefat etti

Cevahir Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Cevahir vefat etti

İbrahim Cevahir vefat etti

Cevahir Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Cevahir vefat etti.

Cevahir Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Cevahir, geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti. Cevahir’in cenazesi 25 Eylül Cuma günü toprağa verilecek.

Edinilen bilgiye göre, Grand Cevahir Oteli’ndeki odasında kalp krizi geçiren 77 yaşındaki İbrahim Cevahir, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

CENAZE TÖRENİ CUMA GÜNÜ

İbrahim Cevahir’in cenazesi, 25 Eylül Cuma günü Fatih Camii’nde öğleyin kılınacak namazın ardından Yeniköy Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

İbrahim Cevahir Kimdir?

1938 yılında Trabzon’un Çaykara ilçesinde doğan İbrahim Cevahir, 70’li yıllarda kardeşleri Mehmet ve Reşad Cevahir ile birlikte İstanbul’da Cevahir Şirketler Grubu’nu kurdu. Başta Libya ve Suudi Arabistan olmak üzere yurtdışında ve yurtiçinde önemli yatırımlara imza atan Cevahir, Türkiye’de turizme de el attı. İstanbul’da yaptırdığı birçok otelden sonra, 2002 Mayıs ayında Avrupa’nın en büyük kongre merkezlerinden biri olarak nitelendirilen İstanbul Grand Cevahir Hotel’i açtı. Ayrıca, Mecidiyeköy’de Cevahir Alışveriş Merkezi’ni kurdu.

SİYASETE DE GİRDİ

Aynı zamanda Karadeniz Vakfı Başkanı olan İbrahim Cevahir, henüz 17 yaşındayken CHP’ye girdi ve CHP Gençlik Kolları Başkanlığı’na seçildi. 12 Eylül’den sonra Erdal İnönü ile birlikte SODEP’in kurucuları arasında yer aldı. Ancak bir süre sonra CHP’den ayrılarak ANAP’a geçti. 1995 ve 1998 yıllarında İstanbul 2. Bölge’den 2 kez milletvekili adayı oldu, fakat seçilemedi. 2002 yılından itibaren ise AK Parti’ye üye oldu.

İbrahim Cevahir, evli ve 6 çocuk babasıydı.

haberler

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 597 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Haber

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun Fakıbaba, köyüne geri dönen çiftçi ailelere 300 damızlık koyun ile maaş verileceğini açıkladı

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor Uymayanlar hakkında 25 bin TL'den 1 milyon TL'ye kadar idari para cezası uygulanacak.

Seçime Girecek Partiler Açıklandı

Seçime Girecek Partiler Açıklandı İyi Parti listede yok

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar?

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar? Kış lastiği uygulaması 1 Aralık-1 Nisan arasında uygulanacak.

Sarma sigara satana da bulundurana da hapis cezası

Sarma sigara satana da bulundurana da hapis cezası Sarma sigara satana, bulundurana ve nakledene 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss