Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İşte Avokadonun faydaları
22 Ağustos 2015, 23:35

İşte Avokadonun faydaları

Her evde avokado olması için 10 neden

İşte Avokadonun faydaları

Her evde avokado olması için 10 neden

Avokado seviyor musunuz? Avokado besin değeri yüksek, faydalı yağlarla dolu çok popüler bir süper yiyecektir. Avokadoyu yemeklerinizden saçlarınıza kadar bir çok alanda kullanabilirsiniz.

İşte avokadonun faydaları...

1. Sağlıklı düşünmenize yardımcı olur

Sağlıklı düşünmenin yollarından biri de besinlerdir. Avokado beyniniz için faydalı olan hem omega-3 yağ asitleri, hem de doğal E vitamini ile doldurulur. Örneğin, planlama, karar verme ve eleştirel düşünme sırasında beyninizde daha iyi kan akışını sağlamak için Avakodu yemeniz faydalı olacaktır.

2. Kolesterol azaltır

Günlük olarak dilimlenmiş bir avokado, vücudunuzun günlük yağ ihtiyaçının yüzde 32'ini karşılamış olursunuz. Avokado içinde bulunan bulunan doymamış yağ oranı sebebiyle kötü kolestrolü düşürmeye yardımcı olur. Kolestrolün düşmesi de sizi felç ve kalp krizi gibi hastalıklarından korumaya yardımcı olur. Ayrıca vücudunuzdaki iyi kolestrol oranının artması da size bonus olabilir.

3. Vitaminlerin emilimini sağlar

Birçok önemli vitamin yağda çözülebilir. Bu yüzden vücuda her zaman yağ gereklidir. Bu vitaminler arasında A, K, D ve E vardır. Çok ağır yemeklerden sonra vitaminlerin büyük bir kısmını vücud dışarıya atar. Eğer yemekleri Avokado ile tüketirseniz o zaman vücudunuz vitaminlerin emilimini daha çok ve kolay yapacaktır.

4. Bağırsak iltihaplarını yok eder

Bağırsak iltihapları hemen hemen herkeste olabilir. Ancak ilerlemesi durumunda kolit gibi bir çok bağırsak hastalıklarına yol açar. Avokado içinde iltihaplanmayı önleyici ajanlar olan polihidroksilleştirilmiş yağ alkolleri (PFAs), bulunmaktadır.

Avokado ayrıca vücutta bulunan diğer iltihaplarla da savaşır. C vitamini ve E vitamini gibi önemli antioksidanlar içerir.

5. Gözler için çok faydalıdır

Avokado'nun içerdiği lutein ve zeaksantin kişilerin göz hastalığı riskini azaltırken, gözlerinize gelen zararlı ışık dalgalarından korunmasına da yardımcı olur. Avokado içinde ayrıca gözlerinizin genel sağlığı için için gerekli olan karotenoid vardır.

6. Lif deposudur

Avokado'nun toplam ağırlığının yüklaşık yüzde 7'isi lifdir. Bu rakam çok yüksektir. Avokado, bir lif deposu olarak da adlandırılabilir. Lifli bu yiyecek zayıflamada, metabolizmanın iyi çalışması için mükemmel bir kaynaktır. Bir avokado, kişinin günlük lif ihtiyacının yüzde 27'ini içerir. Bu denli yüksek lifli yiyecek, kişinin kan şekerini de düşürerek, düzene sokar.

7. Kilo vermeye yardımcı olur

Biraz kilo vermek ister misiniz? Avokado yüksek oranda yağ içenrdiği için çok tok tutucu bir besindir. Ancak içerdiği yağlar, vücud için zararlı değil yararlı yağlar olduğu için diyet sırasında yenilebilir ve kilo vermeye yardımcı olur.

8. Muzdan daha fazla potasyum içerir

Bir çok kişide potasyum eksikliği vardır. Bunun için muz yenir. Ancak bir avokado'da bir muz da bulunan potasyumdan çok daha fazla potasyum bulunur. Bunun için potasyum eksikliğiniz varsa, muz yerine avokado yiyebilirsiniz. Bir avokado'da günlük potasyum ihtiyacının yüzde 14 vardır. Potasyomun kalp krizi ve böbrek yetmezliği riskini önler.

9. Gebelikte mutlaka tüketin

Eğer hamile iseniz, avokado'yu tüketmeye özen gösterin. Sadece bir fincan avokado'da sizin ve bebeğiniz için gerekli olan folik asit yüzde 25'ini bulunuyor.

10. Hücre yenilenmesini sağlar

İnsan vücudunda bulunan hücrelerin sürekli olarak yenilendiğini biliyoruz. Avokado, hücrelerin yenilenmesinde çok önemli bir rol oynar. İçinde bulundurduğu C vitami dahil 20 vitamin ve mineral ile inanılmaz bir meyvedir. Ayrıca avokado'da bulunan B-6 vitamini enfeksiyon ve hastalıkları önlemede vücudumuza yardımcı olur.

mynetsağlık

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 1369 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Sağlık-Beslenme

Giresun'da Virüs Yaygınlaşıyor!

Giresun'da Virüs Yaygınlaşıyor! Giresun'da pandemi yaygınlaşıyor

Sağlık Hizmetlerine %58 Zam

Sağlık Hizmetlerine %58 Zam laboratuar tahlil ücretleri yüzde 209 artırıldı

Tıbbi cihazlar artık ücretsiz

Tıbbi cihazlar artık ücretsiz Vatandaş ihtiyaç duyduğu tıbbi cihazları artık ücretsiz alacak

Sağlıkçılara Çirkin Saldırı

Sağlıkçılara Çirkin Saldırı Hasta yakınları sağlıkçılara saldırdı

Kalp krizinin belirtileri

Kalp krizinin belirtileri Vücudunuz Kalp Krizi Gerçekleşmeden 1 Ay Önce Sizi Uyarıyor

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss