Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kitabı plaja indirdi!
04 Ağustos 2015, 02:10

Kitabı plaja indirdi!

İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Mehmet Suphi Yetkin,kitabı plaja indirdi!

PLAJDA KÜTÜPHANE OLUŞTURULDU!

Görele İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Mehmet Suphi Yetkin,kitabı plaja indirdi!

Giresun'da kitap okuma alışkanlığını artırmaya yönelik faaliyetler kapsamında plajda oluşturulan kütüphaneyi kullanan vatandaşlar,deniz kenarında kitap okuma imkanı buluyor.

Görele’de bir plajda İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğünce oluşturulan gezici kütüphane sayesinde vatandaşlar denizde yüzmeden arta kalan vakitlerini kitap okuyarak geçiriyor. Plajdaki kütüphanede roman ve hikaye kitapları ile çeşitli türlerde dergiler yer alıyor.

İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Mehmet Suphi Yetkin, yaptığı açıklamada, kitap okuma alışkanlığını artırma üzerine çeşitli faaliyetler yaptıklarını söyledi.

Yaz sezonunda plaja gelen vatandaşların ayaklarına kütüphane hizmetlerini götürme ihtiyacı duyduklarını dile getiren Yetkin, "Bu durumu değerlendirerek plaj kütüphanesi adı altında stant kurup, ilçemizin bir plajında gezici kütüphane oluşturduk. Bu güzel bir oluşum oldu. Bu oluşuma vatandaşların ve okuyucuların büyük katkısı olması bizler oldukça memnun etti. Vatandaşların her sezon periyodik olarak bunun olmasını istemesi bizleri bu işe daha da motive etti. Bizlerde vatandaşlarımızdan gelen bu talebi kıramadık ve envanterlerimizin bir kısmını buraya taşıdık. İki raf, üç tane masa ve stantlar oluşturmak kaydıyla bin civarında bir envanterle plaja gelen vatandaşları buluşturduk” dedi.

Yetkin, yazın en yoğun olarak tercih edilen mesire alanlarının plajlar olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Plaja gelen vatandaşlarımız stantlarımızda bulunan bağış ve envanter kitaplarımızdan alabiliyor. İlçe kütüphanesi olarak Karadeniz Bölgesi’nde yapılmayan bir hizmeti vatandaşlarımızla buluşturmanın heyecanını yaşıyoruz. Amacımız okuma ihtiyacını gördüğümüz yerlere bu hizmeti sunmaktır. Plaja gelen vatandaşlarımız serinleme ihtiyacından sonra ne yapacağını bilemiyor. Bizlerde bir aylık araştırma sonucunda vatandaşlarımızın ayaklarına böyle bir hizmet götürerek, hoşça vakit geçirmelerini, bilgi sahibi olmalarını sağlıyoruz”

Plajda kitap okuyan vatandaşlardan Hayrullah Kırtorun ise, “Kitap okumak her yaşta ve her zaman olması gereken bir şeydir. Okumanın yaşı yoktur. Okumak her zaman zihni açan ve geleceğimizin vizyonu için çok önemli bir unsurdur. Bu tür etkinliklerin her zaman ilçemizde ve Türkiye’nin her bölgesinde olmasını temenni ederiz. Gerçekten çok faydalı bir durum. Ben bilgilerle dolu bir kütüphaneyi ayağımıza getiren ilçe kütüphanesi yetkililerini kutluyor, teşekkür ediyorum” dedi.

Haber-Foto : Kamil Yılmaz

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 528 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Görele

Oto Faresi Tutuklandı

Oto Faresi Tutuklandı Görele’de çalışan oto faresi, oto boya ustası Mehmet Türkmen tutuklandı.

Görele Halkı Kazandı

Görele Halkı Kazandı Hastane branşlarına doktorlar gelmeye başladı.

Çöp Eylemine Ara Verildi

Çöp Eylemine Ara Verildi Çavuşlu çöp eylemine 15 gün ara verildi.

Görele'de İmar Vurgunu

Görele'de İmar Vurgunu Akpli Başkandan Görele'de İmar Vurgunu

Yeğen Katili Oldu

Yeğen Katili Oldu Öz yeğenini bıçaklayıp öldürdü

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss