Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Görele Güzel Sanatlar kapısını açtı
02 Ağustos 2015, 14:37

Görele Güzel Sanatlar kapısını açtı

Görele'ye Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) tarafından yurt sağlanmalı.

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ GÖRELE GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ YENİ ÖĞRENCİLERE KAPILARINI AÇTI

Giresun Üniversitesi, 2015-2016 akademik yılında yeni açılan ve 80 öğrenci alacak olan Görele Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım ve Resim bölümüne yaklaşık 547 örencinin yetenek sınavı için başvurduğu bildirildi.

2006 yılından itibaren sürekli bir büyüme ve gelişme trendi yakalayan Giresun Üniversitesi, her yıl yeni fakülte ve yüksekokullar açarak büyüyor.

Ülkenin ve bölgenin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak yeni fakülte ve yüksekokullar açıldığını kaydeden Giresun Üniversitesi Görele Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Altıntaş, “547 öğrencinin Grafik Tasarım ve Resim bölümleri için başvurduğu Görele Güzel Sanatlar Fakültesi ilk yetenek sınavını 30 Temmuz 2015 tarihinde 2 bölüm halinde gerçekleştirmiştir.

Görele Güzel Sanatlar Fakültesi yeni açılan bir fakülte olmasına rağmen 80 yıllık büyük üniversitelerin üstünde bir müracaat ile karşılaştık. Yapılan Grafik Tasarım ve Resim bölümü tercihi hem Görele ilçesi hem üniversitemiz için hem de fakültemiz için çok önemlidir. Çünkü fakültenin teknik alt yapı ve eğitim-öğretim verecek olan kadrolarının niteliklerine de bakarak tercih yaptılar.

Bölgemizde bizden çok önce açılan büyük teknik üniversitelerinin 3-4 misli bir müracaatla karşılaşmamız ülkemiz adına bizi sevindirdi ve mutlu etti. Seneye açacağımız iç mimarlık, çevre tasarımı ve animasyon bölümleriyle müracaatın yaklaşık 4 binin üzerine çıkacağını tahmin ediyorum. Bu bölümler son derece kamuoyunda, öğrenciler arasında, Avrupa’da ve dünya’da popüler, çok kazancı ve getirisi olan bölümler olduğu için bunlara bütün üniversitelerde büyük bir yığılma var çok yerde de açılamamıştır biz bunu da gerçekleştireceğiz” dedi.

Yaklaşık 80 yabancı öğrenci kontenjanı ile toplam 150 civarında öğrenciyle 2015-2016 eğitim-öğretime başlayacaklarını belirten Prof. Dr. Altıntaş, “Bu iki bölümün tamamı seneye 300 öğrenci olacak bir sonraki sene 500 öğrenci olacak yani 4. Sınıfta mezun verdiğimizde diğer bölümler de açıldığında bin 500 kişiyi geçecektir. Bu dönem Grafit Tasarım ve Resim bölümüyle başladık seneye 4 bölüm almaya kalktığımızda 500 civarında öğrencimiz olacak aşama aşama artacak.

Ümit ediyorum ki Göreleliler bu nitelikli alan insanlarına sanatçı adaylarına sahip çıkar bunları sadece ilçeye bir ekonomik gelir kaynağı olarak görmenin dışında onlara daha güzel hizmet sunarak sosyal tesisleri ile eğlence merkezleriyle spor alanlarıyla farklılıklar kazandırarak ilçemize de bu noktada yatırımlar yapar. En önemlisi İlçeye Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) tarafından yurt sağlanmalı.

Ekonomik anlamda Güzel Sanatlar öğrencilerinin her hangi bir bölüm öğrencisinin bir başka öğrenciye göre 10 kat daha fazla harcama yapmak zorunda kaldığını biliyoruz. Bunun için biz fakülte olarak bu insanlara destek vaadinde de bulunduk. Güzel Sanatlar bölümleri çok harcama isteyen bir bölümlerdir. Görele’nin dünyaya açılan bir kapısı olma özelliği ile bu bölümleri taşıyor. Onun için ben bu gün çok mutluyum çünkü çok adil bir sınav yapıyoruz” diye konuştu.

Görev yaptığı üniversitenin bir devlet üniversitesi olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Altıntaş, “Biz devlet üniversitesiyiz ama özel üniversite gibiyiz niye çünkü biz tercih ediliyoruz ve bizi seçerek geliyorlar. Ben hocalarıma her zaman şunu söylüyorum burası yan gelip yatma yeri değildir. Burada öğrenciniz varsa varsınız yoksa yoksunuz. Derse girmeden maaş alma bizim güzel sanatlar alanı değildir.

Bizim bütün hocalarımızın hepsi bende dahil Görele İlçesinde ev tuttuk ve Görele de yaşıyoruz. Benim Giresun’da deniz kenarında lojmanım olmasına rağmen ben Görele’de yaşıyorum bunu niye yapıyorum diğer hocalarımıza örnek olsun diye. Bizde bir halk deyimi vardır balık başıyla yaşar. Ben 7-24 saat işinin başında olmayı tercih eden bir insanım. Sevgili Göreleliler bunu anladı geç olsa da anladı bu harekete sahip çıkarak Görele’mizin Güzel Sanatlar eğitimi alanında da gelişen bir merkez olma noktasında herkes elinden gelen katkıyı sunmak zorundadır” şeklinde konuştu.

Yüksek lisans programlarına iki alanda yüksek lisans programı açtıklarını söyleyen Prof. Dr. Altıntaş, “Yüksek lisans programlarımıza iki alanda ve bilimde yüksek lisans program açtık bu iki programda da şu anda kayıtlar devam ediyor. Yüksek Lisans Programına yabancı kontenjanı ile 60 öğrenci gelecek. Yüksek lisansla üniversiteye akademisyen yetiştiriyor. Bu fakültenin gelecekteki hocaları burada yetiştirdiğimiz insanlardan çıkacak. Bu çok önemlidir ve bunlar uzmandır öğrenci değildir bunlar meslek sahibi insanların uzmanlık yapıp akademisyen olmak için başvurduğu programlardır bu insanlara öğrenci diyemeyiz çünkü önemli insanlardır.

Birde çok sık sorulan sorulardan bir tanesi de gece programı olacak mı? Biliyorsunuz gece bölümü üniversiteler arası kurulun ve YÖK’ün çalışan öğrencilerine sunmuş olduğu bir imkandır. Gece bölümünün parası tamamen öğrencilerden karşılanmaktadır. Fakat ben çoğu üniversitelerde gördüm ki sanki bunu bir para kazanma mekanizmasına döndürülüyor. Dersler gece yapılması gerekirken gündüz yapılıyor ve öğrenciler mağdur oluyor ve bu amacına ulaşmıyor. Ben onun için gece bölümü açmadım. Gece bölümü de açsaydım toplam ilk eğiti-öğretim döneminde 300 öğrenci olacaktı. Niye açmadım, biz kendi cebimize değil toplumun yararına odaklı olacağız. Ama gece bölümüne bir ihtiyaç görürsek çalışanlar tarafından “Hocam biz eğitim almak istiyoruz ama çalışıyoruz” diye bir talep gelirse hemen seneye gece bölümü açarız.

Biz kendi talebimize göre değil toplumun talebine göre hareket ederiz. Ben sevgili öğrencilerimize emeği geçen her alandan insanlara teşekkür ediyorum"

Haber - Foto : Bekir Öztürk

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 748 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Görele

Oto Faresi Tutuklandı

Oto Faresi Tutuklandı Görele’de çalışan oto faresi, oto boya ustası Mehmet Türkmen tutuklandı.

Görele Halkı Kazandı

Görele Halkı Kazandı Hastane branşlarına doktorlar gelmeye başladı.

Çöp Eylemine Ara Verildi

Çöp Eylemine Ara Verildi Çavuşlu çöp eylemine 15 gün ara verildi.

Görele'de İmar Vurgunu

Görele'de İmar Vurgunu Akpli Başkandan Görele'de İmar Vurgunu

Yeğen Katili Oldu

Yeğen Katili Oldu Öz yeğenini bıçaklayıp öldürdü

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss