Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Görele'de uyuşturucu tacirleri yakalandı
10 Temmuz 2015, 17:28

Görele'de uyuşturucu tacirleri yakalandı

Şüpheliler resmi işlemlerinin ardından Görele Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmişlerdir

UYUŞTURU TACİRLERİ YAKALANDI

Giresun İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğümüz görevlilerince İstanbul ilinden ilimiz Görele ilçesine uyuşturucu madde getirileceği yönünde alınan istihbarı bilgiler doğrultusunda yapılan çalışmalarda;

A.T, U.S, E.S.K. ve M.G. isimli şahısların 28… plaka sayılı araç ile 09.07.2015 günü Görele ilçesine, Liman kavşağından giriş yaptığı görülerek görevlilerimizce bahse konu araç durdurulmuş,

Görele Cumhuriyet Başsavcılığından alınan arama kararına istinaden araçta yapılan aramalarda;

2 adet kilitli şeffaf naylon poşet içerisinde toplam; 35 Gram Sentetik Kannabinoid (bonzai) ele geçirilerek muhafaza altına alınmıştır.

Şüpheli A.T, U.S, E.S.K. ve M.G isimli şahıslar resmi işlemlerinin ardından Görele Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmişlerdir.

Daha Huzurlu,Daha Güvenli ve Daha İyi Yaşanılabilir Bir Giresun İçin Hep Birlikte…

Giresun Emniyet Müdürlüğü

Bonzai Gerçeği Ve Yıkılan Hayaller

Dünyada Spice, Bonzai Citrus, K2, Jamaican, Scope, Smoke gibi isimlerle bilinen, bazı kurutulmuş bitki yapraklarına emdirilmesiyle sıvı ve toz şeklinde ambalajlanıp sağlığa zararlı olmadığı algısı oluşturularak piyasaya sürülen; Bonzai, esrara benzer etkilere neden olan ve metabolizmayı tamamen tahrip eden uyuşturucu bir maddedir.

KULLANILDIĞINDA İLK ETKİLERİ NEDİR ?

Kullanıldığı zaman terleme ağız kuruluğu Bad trip Yani ölüm tribide denir buna ölüm tribine girildiği zaman ölüm riski yüksektir. Bir anda korku dünyadan baska bir yere gidiş halüsinasyon görme, öldüğünü ve yahut öleceğini düşünme düşüncesi, kullanan bireyleri, kalp krizi geçirip o anda ölümüne neden olabiliyor. Eğer canınızı seviyorsanız bir kere dahi olsa içmenizi tavsiye etmem. Mutluluk yerine mutsuzluk tedirginlik uyuşukluk veren bir maddedir.

Hiç uğruna böyle şeylere bulaşmaya gerek yok! En çok ölüm getiren maddelerin arasında yer alan bonzai adlı ölüm tuzağını son kez ismini duyun ve unutun hayatınızda bu ismi duymamış olun ve unutun gitsin.

Madde Bağımlılığı Ve Bonzai Madde bağımlılığını kısaca tanımlayacak olursak; davranış, duygu ve düşünce üzerindeki direk olarak etkili olan bir süreç oluşmaktadır. Bağımlılık yapan maddeler genel olarak hayatı devam ettirmek adına değil de, keyif verici, mutluluk vermesi nedeniyle tüketimi yapılmaktadır. Bunun akabinde kullanıcıda, duygu, düşünce ve hareketlerde değişme söz konusu meydana gelir. Ancak bağımlılık denilince akla sadece madde bağımlılığı gelmemeli.

Jamica sınıflarına ayrılır yukarıdaki başlıktaki gibi isimleri vardır kalitesine etkisine göre bu isimler değişmektedir. Eskiden yasal olan bu maddeler yakın bir zamanda ülkemizde uyusturucu sınıfına girmiş bulunmaktadır. Cezaları da çok ama çok ağırdır. aslında buda bir bonzai çeşitir sadece geldiği ülke yetiştirildiği ülke jamican olduğu için ismi bu şekil olma ihtimali yüksektir. Bu maddede bonzai kadar tehlikeli hatta ve hatta ondan daha tehlikelidir. Aynı şekilde nefes daralması ani kan basıncı yükselmesi ates basması ne oluyor bana bura nere nerdeyim öldümmü ölücemmi korkuları içinde korkutarak kalp krizi geçirip öldüren bir maddedir.

TEK İÇİMDE KALP KRİZİ RİSKİ %99 ARTABİLİR

Tek dumanda bile ölüm riski % 99 olan bünyeye göre ve ya kullanıcıya göre bu değisir sonuçta anlık ölümlere neden olan bir maddedir. Uzun süre kullanımında ne gibi belirtiler oluyor. ama bu maddeyi 5 - 6 kez kullanımdan sonra vücutta çıkan belirtiler şunlardır: Jamaica ve bonzai için Geçerli , Vücutta büyük, normal sivilceler , hafıza kaybı ve delilik gibi , belirtiler meydana getirebilir. Yani ölmeseniz bile kesinlikle bir yerden zarar göreceksiniz . En Önemlisi canınız gitmese bile sağlığınız gidecek.

ÖLÜM TRİBİ ( BAD TRİP ) NEDİR ?

Bilgisayar, kumar, alkol vb. bağımlılıklarda olabilir. Fakat konumuz madde bağımlılığı üzerine olduğundan biz yoğun olarak bonzai isimli maddeden uzunca bahsedeceğiz.

Jamaica Gold , Jamaica Süpram ,Jamaica VIP, Jamaica Exterme Nedir Peki ?

Bonzai ve Ölüm Tribi Bonzai, denilince akla en çok gelen ölüm tribidir kuşkusuz nedir bu ölüm tiribi, onu öncelikle açıklayalım. Ölüm tribi, aslında bir bakıma o anlık panik atak geçirmektir öleceğini sanmak yoğun korkular geçirmek ansızın gelen düşüp bayılcakmış gibi olan, her an kalp krizi geçirip öleceğini düşünmek bir daha hayatına devam edememek bonzai çok içtiğini sanarak keske içmeseydim neden böyle yaptım demeki aşırı bir karıncalanma, karıncalanma bonsai'nin çeşitine göre değişir zehiri farklı olan ilk başta hafif karıncalanmayla başlar bu karıncalanma korkular arttıkça psikolojik olarak tartar ve vücudun her tarafını sarar ve dahada hızlanır felç olacakmış gibi bir his olusur git gide bu artar sonucunda işin içinden çıkılmaz hale getirir insanı artık yavaş yavaş olan panik hızlanır ve beyninizi korku yüzünden kontrol edemicek hale geldiğinizde umudu kendinizen kestiğinizde kalp atışları hızlanır bu şeferde kalp krizi geçirip öleceğinizi düşünürsünüz kalp ritimleri bozulur korkularına yenilen kimse kalp krizinden ya o an ölür ya bayılır yada belli bir zamana kadar o şekilde beyninin bir çok hücresini harcar ve inanılmaz derecede beyninde hasarlar oluşur tek kullanımda bir şey olmaz diye bir olay yok en basitinden insanın o yaşadığı korku kişinin ömür boyu üstünde taşıyacağı panik atak hastalığına yakalanma şansı oldukça yüksek.

ÖLÜM TRİBİNDEN NASIL ÇIKILIR ?

Bu psikolojik yanılgı adını verdiğimiz korku olayından çıkmak insanın kendi beynine has bir olay, herkes farklı şekillerde kendini teselli eder ya kurtulur yada sonucu kötü olaylarla karşılaşır. Aslında birazda buna yakalanmamanın yada sonucu kötü olmamsının tek sebebi biraz cesur olmak o anda tribe kapılıp korkmamak her ne kadar tasvip etmesemde içilmesini içildiyse korkuları atıp yer ve mekan değiştirmek soğuk duş, soğuk su, su içmek, kendinizi avutmalısınız birazdan geçecek diye avutun kendinizi geçecektir.

Ancak Allah'ın size verdiği bu şansı iyi değerlendirmeniz lazım çünkü gördünüz yaşamın değerini, ölümün gerçek yüzünü. diyelim ki bad tiribe çok yüksek derecede yakalandınız, o anda yanınızda aynı madde'den bir arkadaşınızla içmiş olsanız ve bunu ona söyleseniz yada anlasa o durumunuzu aynı etkileri kendisi de kesinlikle yaşayacaktır dedim ya % 70 den fazlası psikolojik ( ama içindeki kimyasalın vücuda aşırı zarar ve beyine aşırı hasar verdiğinden hem psikolojik hem fizyolojik ) sizin durumunuzu gören kişi ister istemez aynı psikolojik korkulara girecektir. Fakat ne olursa olsun bu etkinin en az 15 dk en fazla 1 saat sonra azalacağını ve geçeceğini düşünerek kendinizi yada beyninizi ikna edebilirsiniz ve de etmelisiniz başka bir alternatifiniz yok her şey beyinde bitiyor.

Bir çok kişinin biz yıllardan beri içiyoruz ve bir şey olmuyor diyen kişilerde var , elbette ama bunların sayısı % 5 yada 10 fazla değil her olayda olduğu gibi istisnalar bu durumda da var. Onlara bir şey olmadı diye kimseye bir şey olmayacak diye bir kanı yok dikkat ederseniz % 95 civarında hepsi ölüm tribi ve korku triblerinden ne hallere geliyorlar çoğunluk normal olması gereken etkileri yaşıyor.

İLK MÜDAHALE OLARAK KAFANIZI YIKAYIN

Bu olaydan çıkmanın başka bir yolu aslında psikolojiyi iyi yapan o anda soğuk yada normal şu ile kafanızı yıkayın vücudunuzu ıslatın gerekirse soğuk duş alın çok etkisi olacaktır. Eğer oturuyorsanız yürüyürün yada evdeyseniz dısarı temiz havaya çıkın ortamda bazen onun kafası hızlı olduğundan sabit durmak bu tribe sokabilir mekan değişin yanınızda çok konuşan kişi varsa ondan uzaklaşın yada susturun bi süre kendi kendinize bu durumu yenmeye çalısın ve göreceksiniz ki yavaş yavaş kurtuluyorsunuz bu olaydan aslında bonzai'nin bir çok çeşiti varorjinal olanların kafası içildikten 10 dk sonra yavaş yavaş yükselirse uzun sürebilir.

Diğerleri ilk dumanda beyne vurur ve ona göre kendinizi ayarlarsınız ama bazıları vardır ki bir kaç duman alırsınız ve onu kötü sanarsınız ve daha çok asılırsınız sonra 10 yada 15 dk sonra dank diye beyne bir girişi olur o an zaten ben ne yaptım keske son dumanı çekmeseydim veya bu kadar asılmasaydım dedittricek derecedeki bonsai yada jamaica çeşitine denk geldiyseniz , bunların kafası en az 3 saat en fazla 6 saat kişiye göre değişir bu diğerlerinde cok aşırı yoğun kafa aniden başlar cok kısa sürer ama ama minimum 10 dk ama sizlere o anki yoğunluk bir ay gibi gelebilir belki. Ölüm tiribi ( bad trip ) o anda 2 yada 3 dakika yaşıyorsunuz ama size çok uzun zaman gibi gelebiliyor fakat o 2 3 dakikalık zaman dilimi insanın hayatına bile mal olabiliyor. Hiç değmez değilmi hayatınızı o iki, üç dakikanın çalmasına yalan etmesine izin vermeyin.

ETKİSİ (KAFASI) NE KADARDIR ?

Bonzai etkisi Bonzai yada jamaica etkileri her uyuşturucu maddede olduğu gibi genel olarak aynıdır ama farklı etkilerede sahip olabilir. Bazıları vardır içer içmez etkisini gösterir dank diye kafaya vurur bazıları 5 yada 20 dakika içerisinde aniden yükselme gösterir bu tür olanların kafası çok uzun sürmektedir şu sıralardaki maddelerin kafası 15 ile 45 dakika arası sürmektedir bunun nedeni maddenin içindeki kimyasalların değişikliği yada orjinal olmaması sonuçta her şeyin sahtesi olduğu gibi bununda sahtesi yapılmakta ve kat kat daha zararlı olduğunu düşünmekteyim her ne kadar az çok içinde hangi maddeler olduğunu bilsekte tam olarak içinde neler var bunu bilemiyoruz ancak yapan kişi yada kişiler bilebilir.

Bonzai tek kullanımda bile ciddi derecede hasarlar ve zararlar verebilir kullanan kişiler bonzai yi bu kadar kötülememize kızabilirler ama onlarda bilmiyor zararını ciddi anlamda bilseler içmezler zaten keyif veren bir madde bile değil bu zehir ben tarım ilacı böcek ilacı olarak adlandırıyorum ve zaten öyle de.

BONZAİ KANDA ÇIKAR MI ?

Bonzai denilen madde kan tahrillerinde çıkar elbette bu maddenin içinde çok kimyasal karışımları olduğu için kanınızda eroin de çıkar kokainde vb gibi binbir türlü madde çıkabilir çünkü bonzai jamaica veya salvia bunların kimyalarında türlü türlü karışımlar olduğundan bir çok kimyasal bileşen çıkabilir sonucunda kana karışan bir maddedir. Kandan çıkma vücuttan tamamen çıkma olayına geline tam olara bu bilinmez ama 1 ila 3 ay arasında vücuttan çıkma ihtimali vardır.

BONZAİ İLK NEREDE BULUNDU ve KULLANILDI ?

Bonzai maddesi ilk önce Türkiye'de kullanılmadı ülkemize gelmesi biraz geç oldu ( keşke gelmeseydi de şuan onun hakkında da yazmıyor olsaydık ) ilk olarak 2002 yılında Almanya ve İspanya, hemen sonrasında Rusya ve Avustralya ülkelerinde denk gelinmişti. Ve yavaş yavaş çok hızlı şekilde bir çok ülkede adı duyulur olmuş insanlar diğer uyuşturucu maddeleri bir kenara bırakıp bonzai, jamaica adlı zehiri denemeye başlamışlardır.

Uyuşturucu kullanıcılarının aslında maddeye başlamasının en büyük sebebi kesin ve net diyorum ki merak, bazı insanlar vardır meraklıdır her şeyi denemek görmek yaşamak ister uyuşturucu da aslında insanların en büyük merakıdır çünkü o ortamdaki insanlar uyuşturucu maddeyi ve etkilerini öyle bir anlatırki örnek verecek olursak deli gibi sevdiği bir kız olsa bile öyle anlatamıcak derecede anlatır. Tabiri caizse üstüne şiirler destanlar şarkılar yapılacak tarzda. O kişi maddeyi ve etkisini bildiğinden o durumu kendi çapında farklılık ve sahte bir cennet olarak algılıyor kafasında ani değişimler saçmalıklar beynin uyuşması ve sadece mutlu olduğunu hissetmek aslında uyuşturu bir hayal dir, herkes farklı yaşar etkisini ama genel olarak etkiler bir çok kişide aynıdır.

Bundan dolayı insanlar ortamlarda bulunarak en büyük hatalarını yapıyorlar kullanmasalar bile, çünkü madde ortamının insanın tek bildiği maddedir muhabbetleri de hep madde üzerine olur kişi ne kadar sağlam olursa olsun o ortama adımı attıktan sonra işler değişebiliyor "merak" dedim ya "aşk" "sevgili" "destan" "şarkı" "şiir" bu sözlerim yukarıda geçti düşünün o ortamdaki kullanmayan kişide çok büyük merak uyanıyor çünkü sözünü yukarıda ettim neredeyse yaşadıkları kafanın üstüne şarkılar türküler yazılacak : ) ama bonzai de durum hepsinden farklı aslında bonzai uyuşturucuda değil sadece zehir dir. ne uyarıcı ne uyuşturucu ne sakinleştirici tek kelime ile yüksek etkili bir zehiridir.

BONZAİNİN İÇİNDE NE VAR ?

Evet en önemli bölüm aslında en çok merak etmeniz gereken bölüm burası! Bonzainin içindeki bilinen maddeleri sıralayacağım bakalım içinde neler neler varmış; Bonzai kokainden daha çok ağır bir maddedir, bu zamana kadar bonzai'nin içindeki maddelerin sadece ve sadece 4/1'i tespit edilebilmiş olmakla beraber binlerce daha bilinmeyen maddelerin olduğu söyleniyor.

Jwh-018 ve hu-210 adında maddelerin yapılan araştırmalar ve deneylerde bütün gerçekliği ile ortaya çıkıyor. kalp atışlarında şiddetli hızlanma, kalp krizi hissi, paranoya, aşırı terleme ve endişe/kaygı düzeyinde ciddi artışa neden olduğu saptandı. maddelerden ilki esrarla aynı etkiyi gösteriyor, ikincisi ise etkiyi 150-200 kat arttırıyor. ( Esrarla aynı etki dedik ama sadece benzerlik diyelim biz buna ama kesinlikle esrar ile aynı değil, 100'lerce kat daha tehlikeli, asla onun gibi değildir "jamaica, bonzai masumlaştırılıyor her ne kadar esrar da masum olmasa da, ne hikmetse onun gibi göstererek zehirliyorlar insanları" . Bonzai kimyasaldır, sadece esrarın kafasına biraz benzeyen yapay uyuşturucudur. Ama kesinlikle esrar gibi değildir. Etkisi ilk baslarken 30 - 40 saniye esrarın kafasına benzeyen etki yapar sonrası zehirlenmedir, kalp atışı hızlanması, uyuşma, felç durumları vb ). Şu zamanda her çeşit bonzai, jamaica var artık kimileri kendileri yapıyor ve piyasaya sürüyor satıyor ve onlarda bunlar kadar tehlikeli olabiliyor çünkü içinde neler olduğunu kestiremiyorsunuz zaten içindeki 3 4 maddeyi bilmenin ve uzak durmak için gerekli ve yeterli olduğu kanaatindeyim.

BONZAİ NEDEN İÇMEMELİSİNİZ ?

İlk önce aileni düşün içme! ikinci olarak öbür dünyayı düşün içme ( düşün o şekilde öldün o tirple kalp krizinden gittin sonsuza kadar o korku ile azap çektiğini ) üçüncü olarak vücudunu düşün çok kısa bir zaman içinde seni senden alır vücudun işlevlerini kısa bir zaman sonra yapmamaya başlar. Tek kullanımda bile büyük sivilceler çıkarır. en önemlisi ölmesen bile sağlığın gider ve sen hiç olursun. dördüncü olarak. Beyni bitirir sürekli o tirblerle geçirdiğin günlerin sonunda kısa bir zaman sonra ya akıl hastası olursun yada acınacak hale düşersin buradaki en önemli şey ölmekten sonra, beynin ölmesi zaten o da bir nevi ölmek beyin biterse her şey gider seni sen yapan beynin az aklınız var ise onuda üç kuruşluk zehirle yok etmeyin. Sonrasında psikolojik rahatsızlıklar başlar. En başında "Panik Atak" hastalığına yakalanabilirsiniz. Göğsünüzde ağrı, kalp atışlarınızda anormallik, mide bulantısı, ölüm korkusu, uykuda uyuşma, aniden uykudan sıçramak, nefesinin kesildiğini hissetmek, uykuda nefessiz kaldığını hissetmek, kalp ağrısı hissetmek ve buna benzer belirtiler, bonzai kullandıktan sonra meydana geldiyse büyük ihtimal psikolojik olarak bu etkileri hissediyor olabilirsiniz. Yani "Panik Atak" durumu olabilir.

PSİKOLOJİK TEDAVİ ŞART

Hem psikolojik tedavi hemde genel tedavi olmayı ihmal etmeyiniz. Yukarıda belirttiğim belirtilerin bir yada bir kaçı, sürekli oluyorsa, rahatsız ediyorsa sizi, psikolojik mi? fiziksel mi? bunu netleştirmek için en yakın sağlık kuruluşlarına gidiniz. Bonzai Öldürür. Genel olarak , bonzai ve bunun gibi maddeler çok zararlıdır ve tehlikelidir. Öldükten sonra pişman olursunuz orası apaçık bir gerçek ama pişmanlıktan önce pişman olup yeni bir sayfa açarak dumansız bir hayata merhaba demenin zamanı geldi. Ölüm tribi yaşayan kişiler o anki durumu anlatabilirler ama tam olarak o trip anlatılmaz. Aslında o an psikolojik olarak ölmüştür o kişi ama sadece genede bir umut vardır ve o umut insanı hayata bağlar ve tripten kurtulunmasına neden olur.

O an tövbe eder bir daha yapmayacağım der ama bazıları bu korku, durumundan sonra bırakırken , etkisi geçmeye başladığı zaman o anki korkulu kafa azaldığı için bazı kişiler içinse, muhteşem bir olay haline gelir ve belli bir zaman sonra nasıl olsa ben zirvenin en üstüne çıktım ve kendimi kontrol ederek içerim ve aşırı zirve olmadan o kafayı yakalarım hesabı ile tekrardan içmeyi deneyebilir. Yani diğer taraf korkudan komple bırakırken diğer tarafta korktuğu halde o kafanın gizemine kapılıp bağlı kalabilir. bırakan taraf için iyi bir olay.

Diğer taraf için kötü ve oldukça zararlı bir olaydır. Bonzai esrar dan 100 kat daha etkili tehlikeli derler 100 kat çok azdır 500 kat diyebiliriz ayrıca esrar ile kıyaslanmaması lazım esrar ile bonzai arasında ki fark, kars ile istanbul arasındaki fark kadardır tabiri caizse bir nevi bonzai etkisi ilk baslarda esrar etkisi sonrasında o etki katlanarak çoğalır artık esrar etkisinden çok değişik yerlere gelmiştir ben esrarı savunmuyorum iyi gösteriyormuş gibi algılamayın sakın. Bonzai kimine göre bağımlılık yapmıyor kimine göre yapıyor deniliyor. Bana göre insan içmek istemediği zaman içmez.

KESİNLİKLE BAĞIMLI YAPIYOR

Ama bu bağımlılık yapmıyor anlamına da gelmez. Vücudun istediğini sanmıyorum ( fiziksel bağımlılık olarak ). Fiziksel bağımlılık, ERoiN'deki gibi alınmayınca etrafa saldırmak ve o maddeyi o anda içmek ve vücut'un isteğini yerine getirmek şeklinde olur bu anlattığım fiziksel bağımlılık bu tür bağımlılığı olduğunu duymadım, görmedim bilenler varsa yorumlarda belirtebilirler. Bir diğer bağımlılık ise psikolojik bağımlılık her ne kadar vücut istemese bile beyin istiyor örnek vermek gerekirse sigaradan verebilirim sigarada bir çok türlü bağımlılığı var. Hepsi var biz psikolojik bağımlılığını ele alalım; bonzai de bu şekildedir beyin ister fakat extacy kokain ve alkol gibi istendiğini sanmıyorum. Bunu içen sürekli içen kişiler varsa bilgilendirirse sevinirim.

Yani işin özü şudur; Bırakmak sizin elinizde ne olursa olsun hangi madde olursa olsun beyninize ve nefsinizle savaşın biliyorum bu çok büyük savaş olacak ama istedikten sonra herkes bunu başarabilir ve başardıkça eskisine göre yeni halinizi analiz edin eski haldeki haliniz mi yoksa yeni haliniz de mi daha mutlusunuz.

BONZAİ ŞİZOFRENİ AKIL HASTASI YAPAR !

Bonzai hangi maddelerden yapıldığı tam olarak bilinmiyor ama yukarıdaki yazımda bilinen bir kaç maddesini yazmıştım. Bir kaç dumanda ölüm tribine sokan anlatmaya çalıştığımız bu madde o anki korku endişe ve öldüğünü sanmak veya delirdiğini hissetmek sonsuza kadar bu şekilde kalacağını düşünmenin ve en önemlisi o anda halüsinasyon göstermesi örnek olarak etafına baktığında nerdeyim ben diye farklı yerleri görmek korkusunun daha cok artmasına ve o anlık beyinde büyük oluşan büyük hasar, karşısında ki insanı değişik yaratıklar gibi görmek canavar veya çok kücük yahutta bir bina kadar gözünde büyüdüğünü görmek vs gibi bu halüsinasyonlar kişiden kişiye değişir bu o anlık delirmektir ve çok ciddi hasarlar meydana getirdiğinden zamanla akıl hastalıklarına en basit olarak panik atak sonrasında sizofreni olmasına neden olabilecek kadar tehlikeli sonucunda bonzainin zararlarını anlatmakla bitiremeyiz ama en ama ölüm 3 sene içinde gerçekleşebilir ondan öncesinde zaten akıl hastası olmanız bile ölmekten bence daha kötü bir durum olduğuda bir gerçektir.

İLK TEDAVİ YÖNDEMİ ; ARKADAŞ ÇEVRESİ DEĞİŞİMİ

Bonzai Bağımlılık Tedavisi İlk önce ortamın bırakılması en sevdiğiniz arkadaşınız dahi varsa o ortamda komple hayatınızdan çıkarmalısınız akabinde kişinin bırakmayı istemesi, bu tür ortamlardan uzaklaşması ve kullanan arkadaşlarını uyarıp içtiği takdirde onlardan uzaklaşması gerekirse bulamayacağı yerlerde olması ve aramaması kısa bir zamanda öleceğini düşünmesi hep bir sonraki sefere bırakacağım dememesi o anda bırakması kendini kandırmadan zararlarını iyi analiz edip her aklına geldiğinde kötü sonuçlarını düşünerek bir adım geri atması. Tedavinin ikinci aşaması, vücudun maddeden temizlendiği detoksifikasyon dönemidir. Vücuttan arındırma evresinde maddenin birden bırakma zamanında meydana gelen yoksunluk belirtilerine göre ilaç ile tedavi ile bu belirtileri ortadan kaldırmaktır. Gerçekten bırakmak istiyorsanız uyuşturucu tedavisi yapılan sağlık kuruluşlarına en kısa zamanda müracaat ediniz.

Bağımlılıktan Kurtulmanın Püf Noktaları Bilinçaltı adı verilen zihnimizdeki bilgilerin toplandığı, hangisi gerçek veya gerçek olmadığını bilemez. Ona fısıldadığınız her sözü emir olarak algılar ve bu duruma göre şartlanır. Doğumumuzdan bu günümüze kadar yaşadığınız her şeyin kaydını gerçekleştirdiği kara kutudur. Söylenenlerin yalnış yahut doğru olup olmadığına itimat etmez. Ona ne fısıldarsanız o sadece onu yapacaktır. İsteyerek veya istemeyerek yapılan her bir şey bilinçaltına gönderilen gizli bir emir olarak algılanır. Yeni bir niyet ve tutum yeniden programlama süreci başlatır. Yaşadığımız her şeyin tüm izlerini görebiliriz. Sizlerin yapması gereken yeni programları beyninize yükleyerek eski programları kaldırarak iyi, güzel şeylere yönlendiren emirleri beyninize aşılamalısınız.

Uyuşturucu içiyorum, böyle mutluyum, ot içen öldü de su içen ölmedi gibi düşünceleri barındıran programlar eski programlardır. Yenilemelisiniz. Bu atarz düşünceler her zaman o yöne sevk eder ve sonucunda zararlarını unutturarak hiç bir şey olmayacakmış hissi ile kötülüğe ve kullanıma yönlendirir. Yukarıdaki örnekteki yöntem ile , bilinçaltınıza aşıladığınız emirler detaylı ve kati olmak zorundadır. Belirsizlik, çözüm imaları ve beklentilerin hiç bir faydası olmaz. Uyuşturucu, alkol ve bunun gibi kötü alışkanlıkları "haftada bir kere, ara sıra, ayda yılda bir" kullanıyorum gibi söylemler ile beyninizde sürekli tekrarlanarak beyne hükmeder. Ağzınızdan çıkan her söz iradenizden bir parça olmalıdır. Sürekli tekrarlayın, savaşın, eski progmları yok edip yeni programları beyninize yerleştirin.

Zihnimizi bu örneklerle genel olarak doldurur ve meşgul edebilirsek, eski programların kalitesi düşecek ve işlevselliği giderek azalacak ve artık silinip çöp kutusuna atılacaktır. Bunun sonucunda artık zihninizde sizlere emir veren iyi programlar olacaktır. Eskilerin bir anlamı kalmayacak ve başaracaksınız. Tüm kötü alışkanlıklar, daha önce zihnimize saplanan şartlanmanın meydana getirdiği programlar olarak nitelendirebiliriz. Eski bir alışkanlığı yok etmek veya silmek için, eski gereksiz programlar bulunarak, silinir ve yerine bizim için iyi olan, doğru programlar bir yazılımcı gibi kodlanır. Sonuç olarak bu yöntem ile alışkanlıklardan kurtuluruz. Bunun için çaba ve istemek çok önemli. Beyniniz sizi yönetmemeli siz beyninize hükmetmeli siniz. Ve bunu başarmak için ilk önce ortamdan kesinlikle uzaklaşmak ve sonrasında bırakmayı istemek.

BONZAİ = KİMYASAL SİLAH

Umarız ki ölümcül zararlarını öğrenip herkes bu maddeden uzak durmuşlardır. Bonzai adı ile ün salmış, uyuşturucu gibi insanlara gösterilmiş ve masumlaştırılmıştır. Ancak uyuşturucudan çok kimyasal bir silah olduğunu düşünmekteyim. Ve zaten kimyasal bir silah konumundadır. Tam olarak ne kadar kişi zarar gördü veya hayatını kaybetti bunu bilemiyoruz ama eminim ki sizlerde zamanla çevrenizden duyacaksınız bazı olumsuz hadiseleri. Uyuşturucu değil çünkü; mutluluk verdiği yalan, keyif verdiği yok. Güldürüyor konuşturuyor.

Çünkü beyin iflas etmek üzere, işlevini o anlık yitiriyor. Sonucunda insan gülmeye, saçmalamaya, tuhaflaşmaya başlıyor. Bu durum zehirlenmedir. Benim deyişimle beyin zehirlenmesi. Hiç bir şey olmasa dahi uzun süreli kullanımda delirme ve akli dengeyi yitirme sorunları ile karşılaşabilirsiniz. Sağlığınız içten içe yok olmaya devam edecektir. Ve sağlıklı bir hayat ve mutluluk istiyorsanız bu zehiri ve tüm maddeleri bırakın !

Laboratuvar testleri ile Bonzai kullanıldığı tespit edilebilir mi?

Yasadışı birçok uyuşturucu madde gibi Bonzai kullanılıp kullanılmadığı, idrar, kan, tükürük, saç ve ter testleri ile belirlenebilir. Ancak, hastane laboratuvarlarında çoğunlukla, daha kolay ve hızlı sonuçlar alındığı için, negatif ve pozitif test sonucu veren idrar testleri kullanılır. Daha sonra ise, bu test sonuçları yorumlanarak çok daha hassas ve spesifik doğrulama testi ile teyit edilir.

Bonzain kullanımının belirtileri nelerdir?

Bonzai kullananlarda, vücut sıcaklığı yükselir, ağrı duyusu azalır, hareketleri yavaşlar ve yüz ifadesi donuklaşır. Vücutlarını, kol ve bacaklarını farklı bir pozisyona sokarlar ve uzun süre öyle kalırlar. Bonzai, vücutta doğal olarak bulunan kannabinoidlere göre, beyinde bulunan CB1 ve bağışılık sistemi ile ilgili CB2 reseptörlerini çok daha güçlü uyardığından etkileri daha uzun sürer. Bu nedenle Bonzai kullanımında ölüm oranları daha sık görülmektedir.

Bonzai kullanımının başlıca belirtileri şunlardır;

• Baş dönmesi

• Halüsinasyon, hafıza kaybı, duygu ve düşünce bozuklukları, oryantasyon bozukluğu

• Görme ve işitme ile ilgili, algıda bozukluklar

• Geçici felç durumu, bilinç kaybı

• Ağrılı uyaranlara duyarsızlık, nöbetler ve koma

• Çarpıntılar, ritim bozuklukları, kalp atışlarının artması, nabız yükselmesi, kan basıncında (tansiyonda) hızlı düşme, şok, kalp krizi

• Nefes darlığı, öksürük, kas kasılması, göğüs ağrıları

• Ağız kuruluğu, bulantı ve kusma, yutma güçlüğü,

• Karın ağrıları ve kanamalar gibi mide bağırsak etkileri

• Hareket bozuklukları, kaslarda ağrı, sertlik ve kramplar

• Kan şekeri düşüklüğü

• Açlık hissi, iştah bozuklukları, sıvı kaybı

• Elektrolit bozuklukları, vücut ısısının yükselmesi, aşırı terleme gibi metabolik bozukluklar

Kimler tehlike altındadır?

Uyuşturucu madde kullanımına sebep olan birçok sorun ve faktörler, Bonzai kullanımında da geçerlidir. Ergenlik döneminde hassaslaşan gençler başta olmak üzere, özellikle ailevi, sosyal ve kişisel olarak sorun yaşayan 15-30 yaş arasındaki bireyler uyuşturucu tacirlerin ve aracılarının tercih ettiği Bonzai risk grubunu oluşturur.

Rizevizyon.com

Haberi Ekleyen: Ali Dursun

Bu haber 2091 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Görele

Oto Faresi Tutuklandı

Oto Faresi Tutuklandı Görele’de çalışan oto faresi, oto boya ustası Mehmet Türkmen tutuklandı.

Görele Halkı Kazandı

Görele Halkı Kazandı Hastane branşlarına doktorlar gelmeye başladı.

Çöp Eylemine Ara Verildi

Çöp Eylemine Ara Verildi Çavuşlu çöp eylemine 15 gün ara verildi.

Görele'de İmar Vurgunu

Görele'de İmar Vurgunu Akpli Başkandan Görele'de İmar Vurgunu

Yeğen Katili Oldu

Yeğen Katili Oldu Öz yeğenini bıçaklayıp öldürdü

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss