Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Fitre 11.5 lira oldu
07 Temmuz 2015, 10:08

Fitre 11.5 lira oldu

2015 Yılı fitre miktarı diyanet işleri tarafından 11,50 lira olarak belirlenmiştir.

Fitre 11.5 lira oldu

2015 Yılı fitre miktarı diyanet işleri tarafından 11,50 lira olarak belirlenmiştir.

Vacip olan fitre,evdeki kişi sayısınca veriliyor.Ramazan bayramından önce bir bebek doğsa evin reisinin onun için de fitre vermesi gerekiyor.

2015 Fitre Miktarı Ne Kadar?

2015 Yılı fitre miktarı diyanet işleri tarafından 11,50 lira olarak belirlenmiştir.

Fitre nedir?

Ramazan ayının sonuna yetişen, zekat vermekle yükümlü her hür Müslüman'ın vermesi gereken bir sadakadır. Fıtır sadakası da denir.

Fitre Kimlere Vâcibdir?

Fitre vermek için şart olan, müslüman olmak, hür olmak ve aslî ihtiyaçlar dışında nisab miktarı mala sâhip olmaktır. Akıl ve bülûğ fitrede şart değildir. Zengin akıl hastalarının ve çocukların fitreleri, velileri tarafından verilmelidir. Fitre vâcib olduktan sonra nisab miktarı olan mal telef olsa bile, fitrenin ödenmesi şarttır.

Fitre Nedir?

Müslüman alemi yakın zamanda Ramazan' ı kutlamaya hazırlanıyor. Her Ramazan olduğu gibi bu Ramazanda da vatandaşlar aynı soruların cevaplarını bekliyor. Bu yıl Fitre ne kadar? Bu yıl yine en çok merak edilen sorulardan biri Fİtre miktarları. Bu yıl be kadar Fitre ödenecek? Fitre ne zaman verilir? İşte tüm detaylar...

 Fitre konusunda; Müftülüklerden yapılan açıklamalarda fitre ile ilgili şöyle bir beyanda bulunulmuştur;

 “Din İşleri Yüksek Kurulu 2015 yılı Ramazan ayı başlangıcından 2016 yılı Ramazan ayının başlangıcına kadar en düşük sadaka-i fıtır miktarını 11,50 TL.(On bir Lira Elli Kuruş) olarak tespit edilmiştir”

Fitre Ne Kadar Oldu?

Fitre ibadetinin Ramazan ayında, ihtiyaçlarının dışında belli bir miktar malı olan Müslümanlar' ın kendileri ve velayetleri altında bulunan kişiler için verdikleri bir çeşit zekat şeklidir.

 “Yoksulların ihtiyaçlarının karşılanmasına katkıda bulunmak suretiyle, toplumda karşılıklı sevgi ve kardeşlik bağlarının pekişmesine vesile olan bu mali ibadetin meşru kılınmasındaki temel hedeflerden biri, insanların paylaşma bilincini canlı tutmaktır. Bu sayede her Müslüman, ihtiyacı olan yoksullara az da olsa bir şeyler verebilmenin ve yardımlaşmanın sevincini yaşar. Bundan dolayıdır ki Fıtır Sadakası, zekâttan farklı olarak, daha geniş bir mükellef kitlesi tarafından yerine getirilir. Diyanet İşleri Başkanlığı, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığınca 2015 yılı Ramazan ayının başlangıcından 2016 yılı Ramazan ayının başlangıcına kadar en düşük Sadaka-i Fıtır miktarı 11,50 TL (On Bir Lira Elli Kuruş) olarak belirlenmiştir. Bu miktar belirlenirken Hadis-i Şerifler, ülkenin mevcut sosyal-ekonomik hayat şartları ve bir kişinin günlük asgari gıda ihtiyacı göz önüne alınmıştır”

Fitre ne kadar oldu?

Yapılan açıklamalarda;  verilen miktarın en düşük miktar olduğu ifade edilmiş ve vatandaşların istemesi halinde bu miktarın artabileceği söylenmiştir. Ayrıca bu konuda bazı alimler,fitre ödemelerinin belirtilen miktarın üzerinde, yani kişinin sosyoekonomik durumuna göre artmasının daha doğru olabileceği görüşünde.Ayrıca din adamları fitre ödemelerinin gıda şeklinde de verilebileceğini ifade ediyorlar.

Ajans Haber

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 1239 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Toplum-Yaşam

Isınmak bile lüks oldu!

Isınmak bile lüks oldu! Gittikçe yoksullaşan milyonlarca emekçi kışı nasıl geçirecek?

‘HES’ler suları yuttu’

‘HES’ler suları yuttu’ Dünya susuzluğa doğru hızla yol alıyor!

Yüzde 199 Zam

Yüzde 199 Zam Yeni Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi, Resmi Gazete’de yayımlandı

Evliliğinizin "raf ömrü" kaç yıldır?

Evliliğinizin Mehmet Yılmaz yazdı

Giresun'da 49 Köy Yolu Ulaşıma Kapandı

Giresun'da 49 Köy Yolu Ulaşıma Kapandı Kar Yağışı Nedeniyle İlimiz Genelinde 49 Köy Yolu Ulaşıma Kapandı

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss