Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Anneler Gününü kutladılar
11 Mayıs 2015, 16:35

Anneler Gününü kutladılar

Görele protokolünden anneler günü mesajı

Anneler Gününü kutladılar

CHP Giresun Milletvekili Karaahmetoğlu mesaj yayınladı

CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, annelere anlamlı bir hediye verilmek isteniyorsa bunun savaştan, sömürüden, şiddetten arınmış bir dünya inşa etmek olduğunu bildirdi.Karaahmetoğlu, Anneler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, yaşamın her alanında her türlü fedakarlığı sergileyen anneleri yılın bir günü hatırlayıp hediyeler vermenin annelere karşı görev ve sorumlulukların yerine getirildiği anlamına gelmediğini belirtti.

Türk annelerinin Kurtuluş Savaşı'nda erkeğiyle omuz omuza mücadele vererek tarihin sayfalarında destansal yerini aldığını vurgulayan Karaahmetoğlu, şunları kaydetti:

''Bizim annelerimizin her biri, top mermileri ıslanmasın diye kazağını mermilerin üzerine örtüp çocuğunu da yüreğinden salgıladığı vücut sıcaklığıyla korumaya çalışırken donarak ölen Şerife Bacı kadar fedakardır. Düşmana karşı savaşmış, cepheye mermi taşımış, yaralı askerleri tedavi etmiş, silah ve giyecek imal ederek Kurtuluş Savaşı'nda önemli katkılar sunan Nene Hatun, Erzurumlu Kara Fatma, Halime Çavuş, Nezahat Onbaşı ve diğerleri kadar emekleri ödenmeyecek kadar vatanları için ölümü göze alan özgürlük timsalleridir. Annelere anlamlı bir hediye verilmek isteniyorsa bu, savaştan, sömürüden, şiddetten arınmış bir dünya inşa etmektir"

Görele Kaymakamı Ünal Kılıçarslan Anneler Günü münasebetiyle mesaj yayımladı.


Kaymakam Kılıçarslan annelerin; bizleri dünyaya getiren ve en iyi biçimde yetişmemizi sağlayan, sabrın, fedakarlığın, hoşgörünün ve sevginin kaynağı olduğuna dikkat çekti.

Kılıçarslan mesajında, “Bilindiği üzere mayıs ayının ikinci pazar günü, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Anneler Günü olarak kutlanmaktadır. Annelerimiz; bizleri dünyaya getiren ve en iyi biçimde yetişmemizi sağlayan, sabrın, fedakarlığın, hoşgörünün ve sevginin kaynağıdırlar. Dünyada anne sevgisinin yerine konulabilecek başka bir değer yoktur. Hayattaki en değerli varlıklarımız olan annelerimizi yalnız anneler gününde değil, hayat boyunca sevgi ile kucaklamalıyız. Karşılıksız özveri ve fedakarlığın yegane örneği olan, bizleri hesapsız bir fedakarlıkla büyüten, fedakarlık, hoşgörü ve sevginin timsali olan annelerimiz, yerleri asla doldurulamayacak en değerli varlıklarımız, yaşantımızda her şeyin gönlümüzce olmasını dileyen, yüreğinde sonsuz sevgi ve sabır taşıyan, sevincimizi, üzüntümüzü bizlerle paylaşan, her türlü zorluğa katlanarak daima yanımızda olan, yanımızdayken sonsuz huzur bulduğumuz ve dertlerimizi unuttuğumuz, dünyanın en kutsi görevini üstlenen fedakarlık ve özverinin en büyüğünü sergileyen değerli annelerimizin şehitlerimizin anneleri başta olmak üzere anneler gününü en içten duygularımla kutluyor, saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

GÖRELE BAŞKANINDAN “ANNELER GÜNÜ” MESAJI 

   

Görele Belediye Başkanı Tolga Erener,“Anneler Günü” olması dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Erener, mesajında, Annelerin şefkatin, hoşgörünün ve hayatın birleştirici tüm unsurlarının kaynağı olduğunu söyledi.

Sağlıklı bir toplumun yapı taşı olan ailelerin, cefakar annelerin ellerinde şekillendiğini belirten Başkan Erener,şunları kaydetti:

"Anneler sadece büyüttüğü evlatları ile değil, anaç ruhları ve fedakarlıkları ile tarihimizde de her zaman eşsiz bir yere sahiptirler. Ülkemizin bağımsızlık mücadelesinden iş gücüne, gelenek göreneklerinin yaşatılmasından güçlü aile yapısına kadar her konuda onlara sonsuz minnet borçluyuz. Cennetin annelerin ayakları altında olduğuna inanan bir neslin evlatları olarak bizleri dünyaya getiren annelerimiz için ne yapsak azdır. Onları sadece Anneler Günü’nde değil hayatımızın her anında hatırlamalıyız. Ben tüm annelerin Anneler Günü’nü yürekten kutluyorum” dedi.

Haber : Ali Dursun www.gorelesol.com

Haberi Ekleyen: Ali Dursun

Bu haber 727 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Görele

Oto Faresi Tutuklandı

Oto Faresi Tutuklandı Görele’de çalışan oto faresi, oto boya ustası Mehmet Türkmen tutuklandı.

Görele Halkı Kazandı

Görele Halkı Kazandı Hastane branşlarına doktorlar gelmeye başladı.

Çöp Eylemine Ara Verildi

Çöp Eylemine Ara Verildi Çavuşlu çöp eylemine 15 gün ara verildi.

Görele'de İmar Vurgunu

Görele'de İmar Vurgunu Akpli Başkandan Görele'de İmar Vurgunu

Yeğen Katili Oldu

Yeğen Katili Oldu Öz yeğenini bıçaklayıp öldürdü

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss