Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bodrum,Çeşme,Karaburun RES'lere direniyor
02 Mayıs 2015, 15:51

Bodrum,Çeşme,Karaburun RES'lere direniyor

Temiz enerji diye adlandırılan RES'lerin kuruldukları yanlış yerler nedeni ile tepkiler devam ediyor

BODRUM – ÇEŞME – KARABURUN RES’LERE KARŞI DİRENİYOR

Temiz enerji diye adlandırılan RES’lerin kuruldukları yanlış yerler nedeni ile tepkiler devam ediyor.

Öncelikle Karaburun, ardından Çeşme ve Urla’da kurulan RES’lerin çevrede yarattığı tahribat ve yaşam alanlarında müdahale nedeniyle, o bölgelerde yaşayan halk ile RES şirketleri karşı karşıya gelerek, bölgede hergün gerilim yaşanmaktadır. Öncelikle geçimini turizmden karşılayan bu ilçelerde RES’lerin faydadan daha çok zarar yaptığına inanan halk, RES’lerin ve çevre yağmalanmasının bir an önce durdurulması için, mahkemelerde dava açıyorlar.

Bodrum’dan Karaburun ve Çeşme’ye en son Bodrum Yalıkavak,, Geriş köyünde kurulmaya çalışan RES’lere karşı Geriş halkı sert tepki göstererek RES şirketinin arazilerine girmesine izin vermedi. Hatta RES şirketine ait dozerler şu anda vatandaşın arazisinde çalışmadan 5 gündür bekliyor.

Bu tedirgin bekleyiş için bir açıklama yapan Bodrum Yarımadası Çevre Koruma Platform sözcüsü ve Geriş – Yalıkavak halkının avukatı Remzi Kazmaz “RES şirketi yasalara ve adalete aykırı bir şekilde kusurlu hareketlerde bulunarak, müvekkillerimin arazilerine girerek suç işlemiştir. Davalar devam etmekte, bu neyin acelesi çevrenize baktığınızda daha önce yine Bodrum gibi Türkiye’nin en önemli ticaret merkezlerinde RES olaylarını görüyoruz. Aldığımız bilgiler doğrultusunda, Temiz Enerji adına rantı yüksek bölgelerde kurulan Res’ler elektrik enerjisi üretmenin ötesinde bazı karanlık ilişkileride barındırıyor. Hile ve kandırmaca üzerine kurulu yalan yanlış bilgilerle hazırlanan ÇED Tanıtıcı Dosyası ile alınan ÇED rapoları için Muğla İdare Mahkemesi’ne açtığımız davanın sonucunu bekliyoruz.

Şirket yetkililerine de beklemelerini söyledik, yoksa Çeşme’de, Karaburun’da yaratılaln çevre felaketini Bodrum’da yaşamasın diye.

Bu nedenle başta müvekkillerimiz ile birlikte sivil toplum örgütleri, odalar, meclis üyeleri, kent meclisi üyeleri ve doğa severlerle birlikte Cumartesi günü önce Karaburun’u ziyaret edeceğiz. Orada RES kurulan bölgede yaşayan köylülerle bu konu hakkında görüşeceğiz ve bilgi alacağız. Ardından Çeşme’ye gideceğiz. Son günlerde Çeşme’de yaşanan olumsuz gelişmeleri yakından takip edeceğiz. Bu hem bilgilendirme, hem de burada mağdur edilen vatandaşlarla bir dayanışma olacaktır.”

MÜVEKKİLLER KONUŞACAK

Bodrum Yarımadası Çevre Koruma Platformu Sözcüsü ve Avukatı Remzi Kazmaz “ bu güne kadar biz yazdık, çizdik, konuştuk ama Çeşme Karaburun ziyaretinden sonra müvekkillerim konuşacak. Çünkü onlara aylardır RES’lerle ilgili birçok kez olayın vehameti açısından bilgi verdim. Sadece anlatmak pek inandırıcı olmuyor. Olay mahallinde iyi gözlem yapan ve bu olayın yaratacağı tahribatı yakından gören müvekkillerim artık Bodrum’da kendi davalarını kendileri savunacak.

GERİŞ HALKI DAYANIŞMAYHA ÇAĞIRIYOR

Geriş’te yaşayan RES mağdurlarından Hasan ve Nurcan Yokarlı “ 3 Mayıs Pazar günü herkesi Geriş Köyüne bekliyoruz, Geriş dağlarından topladığımız otlarla yapacağımız otlu böreklerimiz ile yine bu dağlarda otlayıp süt yapan ineklerimizin ayranları ile misafirlerimizi ağırlayacağız.” Yine köylülerden Mustafa Tanışık “ Çeşme’de Karaburun’da RES felaketini yaşayan kardeşlerimize geçmiş olsun diyerek, Pazar günü gördüklerimizi, tanık olduklarımızı herkese anlatacağız. Artık Geriş’i biz savunacağız.

GÜVERCİNLİK’TE RES İNŞAATI BAŞLAYACAK

Bodrum’da önce Akyarlar’da kurulan, ardından Yalıkavak Geriş köyünde kurulmaya çalışılan RES inşaatından sonra da Güvercinlik’te orman arazilerinin içine RES’ler kuruluyor. Platform Sözcüsü Avukatı Remzi Kazmaz “ evet Bodrum’da bir başka RES kurulma çalışmaları sona gelmek üzere, Güvercinlik’ten başka Güllük ve Mumcular’da RES’ler ile ilgili çalışmalar başladı. Yani Bodrum bu gidişle RES mezarlığına dönüşecek” dedi.

BÜTÜN DOĞA SEVERLER DAVETLİDİR

Bodrum’dan Cumartesi sabah saat: 07.00’da kalkacak otobüsler Bodrum Yarımadası Çevre Koruma Platformu tarafından kiralandı. Platform üyesi Hayrullah Kayacan “bizimle gelmek isteyen herkes gelebilir, akşam geç saatte döneceğiz. Tüm Sivil Toplum Kuruluşları ve Çevre Dostları davetlimizdir.”Amacımız RES’lerin yarattığı çevre tahribatını yakından görmek,izlemektir.’’dedi.

RES ŞİRKETİ YİNE OYUN PEŞİNDE

Yalıkavak Geriş’teki RES Enerji Şirketi aniden aldığı kararla çalışmalarını durdurdu.

Ama Yalıkavak ve Gerişliler şirketin hareketine kuşkuyla yaklaşıyorlar.Bodrum Yarımada Platformu Başkanı ve Geriş Köylüsü Hasan Yokarlılar ‘’Biz Şirkete inanmıyoruz,yine bir oyun peşindeler çünkü RES’lerin bu köylerde kurulmayacağını onlarda çok iyi biliyorlar ama fırsat bulsalar gece-gündüz çalışacaklar.Ama onlara bu fırsatı vermeyeceğiz...

Avukatlarımız bu konuda yasal işlemleri başlattı,mahkemelerden iyi kararlar bekliyoruz.Bu nedenle şirketin bu oyununuda bozacağız.’’dedi.

Diğer yönden şirketin bu açıklamasından sonra bir oyunmu bir taktik mi olduğunu önümüzdeki günlerde göreceğiz.Çünkü şirketin dozerleri hala vatandaşın arazisinde bulunmaktadır.

İrtibat : Hayrullah Kayacan Tel :  0 532 321 44 29

remzi@kazmazhukuk.com

Haberi Ekleyen: Ali Dursun

Bu haber 907 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Çevre

Çavuşlu Halkı Dilekçe Yağdırdı

Çavuşlu Halkı Dilekçe Yağdırdı Giresun Valiliğine dilekçe yağdırdılar.

Balık stoku tükeniyor

Balık stoku tükeniyor Prof. Dr. Sarı: “Balık bu sene olsa seneye olmaz."

Giresun Valiliği Suç İşliyor!

Giresun Valiliği Suç İşliyor! Mahkemenin kesin kapatma kararını tanımayan Vali Ünlü Çavuşlu'ya çöp dökmeye devam ediyor.

Dere Talanı İstifa Getirdi

Dere Talanı İstifa Getirdi Özel İdare sekreteri vekil Öztürk tartışması istifa ettirdi

Çanakçı'da HES Mücadelesi

Çanakçı'da HES Mücadelesi Nihat Öztürk yazdı

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss