Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kırca'nın unvanını geri aldılar!
28 Nisan 2015, 19:39

Kırca'nın unvanını geri aldılar!

Kırca'ya Demirel tarafından verilen "devlet sanatçısı" unvanı,son Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından geri alındı

Kırca’nın unvanını geri aldılar!

Tiyatrocu Levent Kırca'ya Eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından verilen "devlet sanatçısı" unvanı, son Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından geri alındı.

Tiyatro, sinema oyuncusu Levent Kırca,  “Türkiye’de siyasi hicivler yasaklamalar olduğu için yok. Bugünkü hükümet siyasi hicive yumuşak bakmadığı için yok” dedi. Levent Kırca, tiyatroların durumu, siyasi hicivler, son filmi “Sarhoşum Gel Beni Al” filmine ilişkin soruları yanıtladı.  Türkiye’de  tiyatroların maddi destekten yoksun olduğunu vurgulayan Kırca, “Tiyatro maalesef iyi bir noktaya gelmedi. Çünkü kısıtlamalar yasaklamalar var, devlet desteği yok. Çok parlak görünmüyor. Tiyatro daha özgür olmalı, her türlü desteği görmeli, sermaye çevresinden ve devletten destek görmeli. Her şeyden önce demokrasi ve özgürlük olmalı. Heykellerin yıkıldığı bir dönem yaşıyoruz. Sanat özgürlük ortamında yapılır. Oyunları bazen düğün salonlarında oynamak zorunda kalıyoruz” diye konuştu. Kırca, “Tiyatro hayatın bir parçasıdır. İnsanların nefes almasını sağlayan bir sanat dalıdır. Eğitici ve öğreticidir” dedi.

“SİYASİ HİCİV BASKILAR OLDUĞU İÇİN YOK”

Kırca Türkiye’deki siyasi hicivlerle ilgili bir soru üzerine de  “Baskılar, yasaklamalar olduğu için yok. Bugünkü hükümet siyasi hicive yumuşak bakmadığı için yok” diye konuştu. “Olacak O Kadar” isimli TV programınız 22 yıl sürdü. Neden şimdi böyle bir program yok?” soruları üzerine Kırca, “Program yasaklandığı için yok. Zülfü yâre dokunduğu için bugünkü iktidar tarafından. Türk halkının söyleyemediğini söyleyen bir program. Seyirciyle özdeşleşti. Seyirci, söyleyemediğinin söylendiğini gördü. Sosyal bir taşlama. Bu nedenle çok fazla yöneticilerin işine gelmez. Seyirci hem güldü hem düşündü. Seviyeli bir mizah program” ifadelerini kullandı.

“ÜNVANIMI DEMİREL VERDİ ERDOĞAN ALDI”

“Devlet sanatçısı unvanınız devam ediyor mu?” sorusu üzerine Kırca, “Devlet sanatçısı unvanım geri alındı. Biri veriyor biri alıyor işte. Bu böyle. Süleyman Demirel vermişti. Tayyip Erdoğan aldı” dedi.

“BASKI ALTINDA KOMEDİNİN DOZU ARTAR”

“Türkiye’de son yıllarda komedi filmleri artıyor size göre nedeni nedir?” sorusuna Kırca, “Baskı altına olan ülkelerde güldürünün, komedinin dozu artar. Toplum gülme ihtiyacı duyar o nedenle komedi filmleri artıyor” yanıtını verdi. 12 ödüllü “Dımdızlak” isimli komedi oyununu sahneledikten sonra Levent Kırca ve ekibi, çekimleri yeni biten “Sarhoşum Gel Beni Al” isimli filmin pastasını kesti.

DHA

Haberi Ekleyen: Ali Dursun

Bu haber 1537 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Kültür-Sanat-Edebiyat

İsrafil Köse'yi kaybettik

İsrafil Köse'yi kaybettik İsrafil Köse,bu sabah hayatını kaybetti

Onur ödülü verilecek

Onur ödülü verilecek Kadir İnanır'a 21.Türkiye Almanya Film Festivalinin Onur Ödülü verilecek

Şair Gülten Akın (82) yaşama veda etti

Şair Gülten Akın (82) yaşama veda etti Türkçe'nin incelikli şairi Gülten Akın aramızdan ayrıldı.

Giresun Şehir Tiyatrosu ödüle doymuyor

Giresun Şehir Tiyatrosu ödüle doymuyor Giresun Belediyesi Şehir Tiyatrosu Samsun yolcusu

Memduh Ün öldü

Memduh Ün öldü Giresun'lu hemşerimiz Fatma Girik Şokta!

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss