Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AKP'nin başarısı,bölge cezaevi Beşikdüzü'ne yapılıyor
21 Nisan 2015, 14:38

AKP'nin başarısı,bölge cezaevi Beşikdüzü'ne yapılıyor

CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu bölge cezaevinin akıbetini sordu

BÖLGE CEZAEVİ ESPİYE YERİNE BEŞİKDÜZÜNE YAPILIYOR

AKP Giresun milletvekillerinin başarısı!

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu Espiye ilçesine yapılacağı söylenen bölge cezaevinin Trabzon Beşikdüzüne yapılacağını ve 25 Mayısta ihaleye çıkacağını söyleyerek bu AKP Giresun Milletvekilleri ve Gümrük ve Ticaret Bakanının yeni bir başarısıdır dedi.

Karaahmetoğlu Adalet Bakanı Kenan İpeke; şimdi Adalet Bakanlığı, Espiyeye Bölge Cezaevi yapımının kesinleştiği müjdesi veren dönemin Giresun Valisinin,cezaevi yapımı için kamulaştırmayla yer temini sağlayan ve tapusunu çıkaran Espiye Belediye Başkanının ve Giresun Milletvekilleri ile Gümrük ve Ticaret Bakanı’nın başını öne eğdirdi iddialarını yanıtlar mısınız dedi. 2013 Mayıs ayında dönemin Giresun Valisi Espiye İlçesine Bölge Cezaevi yapılacağının kesinleştiği müjdesini Adalet Bakanlığının bilgisi dâhilinde vermedi mi diye soran Karaahmetoğlu bölge cezaevinin Beşikdüzü ilçesine kaydırılma sürecinde Trabzonlu siyasetçilerin girişimlerini aktararak Bakanlığınız yatırım planlarına bölge ve il referanslarına göre mi karar veriyor dedi. Bölge cezaevinin Espiyeden Beşikdüzü’ne kaydırılması kararına ilişkin AKP Giresun Milletvekillerine bilgi verdiniz mi, itirazları oldu mu diye soran Karaahmetoğlu yoksa buna bile gerek görmediniz mi dedi.

2012 yılından bu yana Giresuna yapılması planlanan Bölge Cezaevinin Şebinkarahisar, Tirebolu ve Espiye ya da hangi ilçemize yapılacağı hususunda tartışmalar olurken Espiye Belediyesi tarafından Bölge Cezaevi yeri için kamulaştırma işlemlerinin tamamlandığı,  tapu devir işlemleri yapıldığı açıklanmıştı. 30 Mayıs 2013de dönemin Giresun Valisi Dursun Ali Şahin tarafından 1000 tutuklu ve mahkûm, 500 personel kapasiteli Bölge Cezaevinin Espiye ilçemize yapımının kesinleştiği ifade edilip bunun için 1,5 yıldır girişimde bulunulduğu ve cezaevi yapımının da kesinleştiği açıklanmıştı. Yine projenin yıl içinde çizileceği, 2014de ihalesinin yapılıp 2016 yılında hizmete gireceği Sayın Vali tarafından ifade edilmişti. Adalet Bakanlığı tarafından Bölge Cezaevinin 2013 yılı yatırım programına alınacağına ilişkin haberler ile yapılacak cezaevinin ilçede 2000 civarında ek bir nüfus yaratacağı, ticari canlılık ile ilçe ekonomisine katkı sağlayacağı haberleri basın ve kamuoyunda yer almıştı. Bölge Cezaevinin hangi ilçemize yapılacağına ilişkin tartışmalara son veren Dönemin Giresun Valisi Sayın Dursun Ali Şahinin açıklamaları ardından Bölge Cezaevinin yapımı beklenmeye başlanmıştı. 

18 Ekim 2013de Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta Beşikdüzüne cezaevi yapımı için 21 kez adalet Bakanlığına gittiğini, Çevre Şehircilik Bakanının da bu hususta çok uğraştığını ve 1600 kişilik cezaevinin Beşikdüzü’ne yapılacağı ifadelerini kullanmıştır. Yine Muhammet Balta Beşikdüzü’ne Bölge cezaevi müjdesini verirken hiçbir belediye başkanımızı siyasi olarak başını öne eğdirecek hiçbir şey yapmadık ifadelerini kullanmıştır. 28 Ağustos 2014de ise Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ı makamında ziyaret ederek cezaevi projesini görüşmüştür. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın cezaevinin Beşikdüzü’ne yapılmasında herhangi bir sorunun olmadığını söylediği ifade edilmiştir.

 Konuya ilişkin olarak:

1. Bölge Cezaevinin Espiye İlçesine yapımından niçin vazgeçilmiştir?

2. Giresunun Espiye İlçesine Yapılması planlanan Bölge Cezaevinin Trabzon Beşikdüzü İlçesine kaydırılması konusunda Bakanlığınızdan talepte bulunan Trabzonlu Bakan ve Milletvekilleri kimlerdir?

3. Bakanlığınızın Espiyeye yapılması planlanan cezaevinin Beşikdüzüne yapılması kararına ilişkin AKP Giresun Milletvekillerinin bir itirazı olmuş mudur?  Kendilerine bu karara ilişkin bilgi ve haber verilmiş midir? Yoksa gerek görülmemiş midir?

4.2013 Mayıs ayında dönemin Giresun Valisi Espiye İlçesine Bölge Cezaevi yapılacağının kesinleştiği müjdesini vermiş midir? Bu müjdeyi Adalet Bakanlığı bilgisi dahilinde vermiş midir? 

5. 2013 Ekim ayında Çevre Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta Bölge Cezaevinin Beşikdüzü’ne yapılacağı müjdesini vermiş midir? Bu hususta Bakan’ın da çok gayret sarf ettiğini belirtip hiçbir belediye başkanımızı siyasi olarak başını öne eğdirecek hiçbir şey yapmadık ifadelerini kullanmış mıdır?

6. Bir yıl sonra Beşikdüzü Belediye Başkanı, Ankarada Adalet Eski Bakanı Bekir Bozdağla görüşüp Beşikdüzü’ne Bölge Cezaevi sözü almış mıdır?

7.Şimdi; Adalet Bakanlığı, Espiyeye Bölge Cezaevi yapımının kesinleştiği müjdesi veren dönemin Giresun Valisinin, cezaevi yapımı için kamulaştırmayla yer temini sağlayan ve tapusunu çıkaran Espiye Belediye Başkanının ve Giresun Milletvekilleri ile Gümrük ve Ticaret Bakanı’nın başını öne eğdirmiştir iddialarını yanıtlar mısınız? Bakanlığınız yatırım planlarında Bölge ve il referanslarına mı bakarak karar vermektedir?

8. 25 Mayısta ihalesi yapılacak Beşikdüzü Bölge Cezaevi inşaatı için Genel Bütçeden aktarılacak ödenek miktarı tahmini olarak ne kadardır? Cezaevi ne kadar sürede tamamlanacaktır?

Selahattin Karaahmetoğlu

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 1101 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Görele

Oto Faresi Tutuklandı

Oto Faresi Tutuklandı Görele’de çalışan oto faresi, oto boya ustası Mehmet Türkmen tutuklandı.

Görele Halkı Kazandı

Görele Halkı Kazandı Hastane branşlarına doktorlar gelmeye başladı.

Çöp Eylemine Ara Verildi

Çöp Eylemine Ara Verildi Çavuşlu çöp eylemine 15 gün ara verildi.

Görele'de İmar Vurgunu

Görele'de İmar Vurgunu Akpli Başkandan Görele'de İmar Vurgunu

Yeğen Katili Oldu

Yeğen Katili Oldu Öz yeğenini bıçaklayıp öldürdü

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss