Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yeni kimlikler geliyor
17 Nisan 2015, 21:10

Yeni kimlikler geliyor

Yeni kimlik kartlarının özellikleri olacak?

Yeni kimlikler geliyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dün Meclis'te okuduğu hükümet programında bazı hedefler öne çıktı.

62. hükümet programı kitapçığında öne çıkan hedeflerin içinde en dikkat çekeni önümüzdeki dönemde bürokraside kağıt devrinin kapanacak olması.

Tüm resmi işlemlerin elektronik ortamda kağıtsız halledilmesi hedefleniyor. (Nüfus, tapu, ruhsat, ehliyet, ikametgah, noter, adres bilgileri gibi)

Diğer bir uygulama ise gökdelenlere artık sınırlama getirilecek olması. Hükümet programında kentleşme başlığında dikey değil yatay yapılaşma tercih ve teşvik edilecek.

Bunların ilk örnekleri ise kamu kurum ve kuruluşları binalarında görülecek.

Ayrıca bir başka öne çıkan hedef ise son 10 yıldır gündemde olan ve sadece Bolu ilinde pilot uygulaması yapılan elektronik kimlik kartları. 2015 sonuna kadar tüm TC. vatandaşları yeni kimlik kartlarına sahip olacak

Yeni kimlik kartlarının özellikleri olacak?

-Taklit edilemez olmakla beraber, tahrip ya da tahrif edildiğinde tespit edilmesine imkan veren görsel ve mantıksal güvenlik özelliklerine sahiptir.

-En az 10 yıl dayanıklılığa sahip malzemeden üretilmiş olan kart gövdesine sahiptir.

-T.C. Kimlik Kartı, vatandaşın rahatlıkla taşımasına ve kullanmasına olanak verecek şekilde, kimlik kartları için belirlenen uluslarası standartlara uygun olacak şekilde, standart bir akıllı kart boyutlarındadır.

-T.C. Kimlik Kartı, vatandaşın rahatlıkla taşımasına ve kullanmasına olanak verecek şekilde, kimlik kartları için belirlenen uluslarası standartlara uygun olacak şekilde, standart bir akıllı kart boyutlarındadır.

-Vatandaşa ait nüfus ve fotoğraf bilgilerinin önyüzünde ve arkayüzünde bulundurması ile kolay, hızlı ve güvenli görsel kullanım sağlamaktadır.

-Kamu kurum ve kuruluşlarında uzaktan (elektronik) sağlanan hizmetlerin kullanımı sırasında, vatandaşlar için kişisel kimlik doğrulama amacıyla kullanılacaktır.

Standart bir akıllı kartın sunduğu bütün güvenlik özelliklerini desteklemektedir. Kart içerisinde yer alacak elektronik veriler PIN ve PUK korumalı olarak saklanacaktır.

-Sahibinin doğrulanmasını Parmak vektörü veya PIN yardımıyla gerçekleştirir.

-Önyüzünde ve arkayüzünde yer alan bölgeler ve bölgeler içerisindeki bilgiler, Avrupa Birliği tarafından belirlenen DS/CEN/TS 15480-1 standardına uygun olarak geliştirilmiştir.

haberler

Haberi Ekleyen: Ali Dursun

Bu haber 828 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Haber

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun Fakıbaba, köyüne geri dönen çiftçi ailelere 300 damızlık koyun ile maaş verileceğini açıkladı

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor Uymayanlar hakkında 25 bin TL'den 1 milyon TL'ye kadar idari para cezası uygulanacak.

Seçime Girecek Partiler Açıklandı

Seçime Girecek Partiler Açıklandı İyi Parti listede yok

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar?

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar? Kış lastiği uygulaması 1 Aralık-1 Nisan arasında uygulanacak.

Sarma sigara satana da bulundurana da hapis cezası

Sarma sigara satana da bulundurana da hapis cezası Sarma sigara satana, bulundurana ve nakledene 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss