Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Akciğeri alınan hasta taburcu edildi
24 Mart 2015, 23:10

Akciğeri alınan hasta taburcu edildi

Göğüs Cerrahisi Uzmanı Op.Dr.Yıldıray Bekar tarafından yapılan ameliyatla tümör nedeniyle sol akciğeri alınan hasta 4 gün sonra da taburcu edildi

BİR AKCİĞERİ ALINAN HASTA 4 GÜN SONRA TABURCU EDİLDİ

Medical Park Trabzon Hastanesi Göğüs Cerrahisi Uzmanı Op.Dr.Yıldıray Bekar tarafından yapılan ameliyatla tümör nedeniyle sol akciğeri alınan hasta 4 gün sonra da taburcu edildi.

Dr.Bekar,gerçekleştirdikleri ameliyat sayesinde “toplumda yaygın olan,yaşlı hasta ameliyat olmaz, akciğerlerden ameliyat olmaz,kanserden ameliyat olmaz yanlış,yargısını” bozduklarını ifade etti.Hava Oran isimli 75 yaşındaki hastanın 2 akciğerinden biri olan sol akciğeri,tümör nedeniyle tamamen alındığını kaydeden Dr.Bekar,“Hastamız ameliyat sonrası 4.günde tek akciğerle hiç ameliyat olmamış gibi günlük yaşantısına devam edecek halde taburcu edilmiştir” dedi.

Dr.Bekar,“Onkoloji Polikliniğine müracaat eden ve Uzman Dr.Lütfiye Demir tarafından cerrahiye yönlendirilen hastanın, ameliyat olabileceğine ve bundan yarar görebileceğine karar verdik. Yakınlarına bu durum anlatıldığında ’75 yaşında, bu ameliyatı kaldırır mı? Yarar görür mü?’ sorularıyla karşılaştık. Yararını anladıklarında, hastaya bölgede başka hekimlerin ’Aort Damarı Kanser ile Tutulmuş görülüyor hem de yaşlı. Ameliyat Olamaz’ gibi söylenmiş olup hayret etmelerine rağmen, sevinerek operasyonu kabul ettiler. Hasta hazırlandı ve sol akciğeri tamamen çıkarıldı. Çünkü tümör 8-10 cm büyüklüğe ulaşmış ve akciğerin tamamını hastalandırmıştı. Ama yapılan inceleme ile hastanın ameliyatının gerçekleşebileceği ve tek akciğerle yaşayabileceği bundan da çok yarar göreceği sonucuna varılmıştı.

1 gününü yoğun bakımda normal olarak tamamlayan hasta servise alındı ve ameliyatın 4. gününde taburcu edildi. Hastamız ameliyat öncesinde olduğu gibi günlük işlerini zorlanmadan, kendi ihtiyaçlarını başkalarından yardım almaksızın yapmakta ve yapmaya devam edebilecektir. Bu hastamız örneği ile çok korkulan bir hastalık olan ve insanların bilmeden korktukları, akciğer ameliyatları ya da kanser ameliyatları aslında korkulduğu gibi olmayıp 75 yaşında bay-bayan fark etmeksizin yapılabildiğinin en güzel örneğidir” diye konuştu.

İHA

Haberi Ekleyen: Ali Dursun

Bu haber 1018 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Sağlık-Beslenme

Giresun'da Virüs Yaygınlaşıyor!

Giresun'da Virüs Yaygınlaşıyor! Giresun'da pandemi yaygınlaşıyor

Sağlık Hizmetlerine %58 Zam

Sağlık Hizmetlerine %58 Zam laboratuar tahlil ücretleri yüzde 209 artırıldı

Tıbbi cihazlar artık ücretsiz

Tıbbi cihazlar artık ücretsiz Vatandaş ihtiyaç duyduğu tıbbi cihazları artık ücretsiz alacak

Sağlıkçılara Çirkin Saldırı

Sağlıkçılara Çirkin Saldırı Hasta yakınları sağlıkçılara saldırdı

Kalp krizinin belirtileri

Kalp krizinin belirtileri Vücudunuz Kalp Krizi Gerçekleşmeden 1 Ay Önce Sizi Uyarıyor

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss