Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Alman sanayisini Türkiye'ye taşıdı
23 Mart 2015, 03:30

Alman sanayisini Türkiye'ye taşıdı

Görele'de yer verilmeyen fabrika Silivri'ye kuruldu

Alman sanayisini Türkiye’ye taşıdı

Görele’de yer verilmeyen fabrika Silivri’ye kuruldu.

Alman sanayinin Türk Prensi,sevilen ve başarılı işadamı,Giresun’lu hemşerimiz,Endüstri Mühendisi İsa İlyasoğlu Alman sanayisini Türkiye’ye taşıdı.

Gazeteci Ali Dursun önerisiyle Görele’ye kurmak istenilen ancak Görele ve Giresun protokolünce yer tahsisi yapılmayan yedek parça fabrikası,Silivri’ye kuruldu.

Silivri Sanayi Sitesi Ortaköy Cad.No:13 Silivri-İstanbul adresinde,2 bin metre kapalı alanda 50 işçi ile faaliyetlerine  başlayan Prens Makine Fabrikasında çalışan sayısı seneye 80 kişiye çıkarılacak.5 yıl içerisinde 350 kişi çalıştırmayı hedefleyen fabrika siparişlere yetişemediğinden geri çeviriyor.

Mevcut yerin yetersiz kalması nedeniyle 10 dönüm arazi arayışına giren fabrika yetkilileri,5 bin metre kapalı alan kurarak faaliyetlerini genişletmeyi amaçlıyor.

Audi,Mercedes ve Caterpiller’e yedek parça imalatı yapmakta olan Prens Makine Fabrikası müdürü İdris İlyasoğlu gazetemize yaptığı açıklamada şunları ifade etti;

“Türkiye’deki para hareketleri bizi etkilemez,biz Euro ile çalışıyoruz.En büyük sorunumuz kalifiye eleman bulmakta sıkıntı çekiyoruz.Sıfır hata ile ve yüksek Alman teknolojisiyle ürettiğimiz yedek parça ürünlerimiz nedeniyle yoğun bir sipariş gelmektedir ancak mevcut koşullarımız nisbetinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.Çok yakında fabrikamıza AR-GE birimini faaliyete sokacağız”

Prens Makine Fabrikası Proje Müdürlüğüne ise,Görele Karadere köyünden,Almanya emeklisi Makine Mühendisi Nazmi Kulak getirildi.

İsa İlyasoğlu Kimdir?

1971 yılında Giresun’da doğdu. İlk ve orta öğrenimimi Giresun’da tamamladı. Sonrasında eğitimime İstanbul’da devam etti. Gençliği İstanbul’da geçti. 1992 yılında İTÜ Endüstri Mühendisliği’ni bitirdi. Sonrasında bir süre Londra’da kaldı. Tekstil sektöründe faaliyet gösteren farklı şirketlerde mühendis olarak çalıştı. Almanya’ya 2000 yılında master yapmak için gitti. Bochum Üniversitesi Makine Mühendisliği’nde master yaptı. Okulu bitirdikten sonra şu anda firmasının faaliyet konusu olduğu sektörde bir fabrikada mühendis olarak işe başladı. O fabrikada 8 yıl çalıştı. Yüzlerce otomobil projesinde imzası var. Bunlar arasında Audi, Porsche Mercedes, Range Rover gibi markalar var. 2010 yılında Türkiye’deki kriz dönemlerinden tecrübeli olduğu için Avrupa’daki krizin de biteceğini tahmin ederek hatta krizi fırsat bilerek Almanya’da Prinz Druckgusstechnik GmbH fabrikasını kurdu. Şu anda 50 personelle hizmet veriyor. Ağırlıklı olarak Bosch, Siemens, Mercedes, BMV, Audi gibi firmalara orijinal parça üretiyor. Şu anda İstanbul’da 70 kişinin çalıştığı 2. Bir fabrikası var. Üretimini gerçekleştirdiği parçaların bazılarını Türkiye’de üretmek istiyor. Türkiye’ye teknoloji transferi yaparak yatırımlarına yön vermek istiyor.

İlyasoğlu’nun kendisine ait Prinz Druckgusstechnick GmbH, Prens İnşaat A.Ş., Prens Metal Enjeksiyon A.Ş. bulunuyor. Ayrıca Merkezi Almanya Emsland’da bulunan Hankofer Solar A.Ş.’ninde % 50 hissedarı.

Haber : Ali Dursun www.gorelesol.com

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 1839 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Haber

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun Fakıbaba, köyüne geri dönen çiftçi ailelere 300 damızlık koyun ile maaş verileceğini açıkladı

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor Uymayanlar hakkında 25 bin TL'den 1 milyon TL'ye kadar idari para cezası uygulanacak.

Seçime Girecek Partiler Açıklandı

Seçime Girecek Partiler Açıklandı İyi Parti listede yok

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar?

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar? Kış lastiği uygulaması 1 Aralık-1 Nisan arasında uygulanacak.

Sarma sigara satana da bulundurana da hapis cezası

Sarma sigara satana da bulundurana da hapis cezası Sarma sigara satana, bulundurana ve nakledene 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss