Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
YGS sonuçları açıklandı
20 Mart 2015, 01:44

YGS sonuçları açıklandı

YGS birincisi Sinoplu Mehmet Enes Arıcı oldu.

YGS sonuçları açıklandı

YGS birincisi Sinoplu Mehmet Enes Arıcı oldu.

ÖSYM,YGS sonuçlarını internet sitesinden açıkladı.

ÖSYM, YGS sonuçlarının bugün saat 13:00'ten itibaren ÖSYM'nin internet sitesinden öğrenilebileceğini duyurdu. Ancak açıklanan saat itibariyle siteye girişlerde büyük sorun yaşanıyor. ÖSYM tarihinde ilk kez bir sınav sonucu 4 gün gibi kısa bir süre içerisinde açıklanmış oldu. 2 milyon öğrenciyi ilgilendiren sınav, 15 Mart Pazar günü yapılmıştı. Sınav sonrası, soruların yüzde 20'si açıklanmıştı.

YGS SONUCUNUZU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

Adaylar T.C. Kimlik Numarası ya  da YU Numarası ile birlikte aday şifresini girerek sınav sonucuna ulaşabilecek.

2015-YGS Sınav Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

İŞTE YGS BİRİNCİSİ

Sinoplu 18 yaşındaki Mehmet Enes Arıcı 2015-YGS Türkiye birincisi oldu. Bu sevincini ailesi ile birlikte yaşayan Arıcı, "Çok mutluyum, bana destek olan aileme ve öğretmenlerime teşekkür ediyorum" dedi.

Ankara Samanyolu Anadolu ve Fen Lisesi son sınıf öğrencisi Mehmet Emin Arıcı, 6 puan türünün 5'nden 500 puan alarak YGS Türkiye birincisi oldu. Sınav sonuçlarını öğrendiğinde sosyal paylaşım platformu twitterdan "Allah'ın şükürler olsun" mesajı atan Mehmet Enes Arıcı, sonuçları Sinop'ta yaşayan ailesinin yanında aldı. YGS 1,3,4,5,6 alanlarında Türkiye birincisi olan Arıcı, ilk yüze girmeyi beklediğini, birinciliğin sürpriz olduğunu belirtti. Mehmet Emin Arıcı, şunları söyledi:

"Sınava senenin başında hocalarımızla hazırladığımız plan ve programa uyarak çalıştım. Süreç boyunca da hocamızın verdiği ödevleri yaptım. Programın dışına çıkmamaya çalıştım. Sekizinci sınıfta da ful çekip birinci olmuştum. Ailem bu yoğun tempo boyunca beni sürekli desteklediler. Desteklerini eksik etmediler. Sınavda stres yapmam ama bu sınavda biraz heyecanlanmıştım. Çok mutluyum. Bana destek olan aileme ve öğretmenlerime teşekkür ediyorum."

Sınavdan beklemediği notu alamayan arkadaşları için de morallerini bozmamalarını söyleyen Arıcı, "Özellikle YGS'si kötü geçen arkadaşlar morallerini bozmasınlar. Çünkü ikinci sınavın etkisi daha fazla. O yüzden morallerini bozmadan hedefleri doğrultusunda özveriyle çalışsınlar.Hedefleri doğrultusunda çalışmaya devam etsinler. Bende ikinci sınavda da aynı şekilde başarımı sürdürüp istediğim Tıp Fakültesi'ni kazanmak istiyorum" dedi.

Ev kadını anne Gülay Arıcı ile Sinop Anadolu İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmeni Hüseyin Arıcı çocuklarının başarısından gurur duyduklarını ifade ederek, sonucun kendilerine sürpriz olmadığını dile getirdi.

YGS sorularının tamamı adayların erişimine açıldı

YGS sonuçlarının açıklanmasının ardından ÖSYM, sınav sorularının tamamını ve cevap kağıtlarının görüntüsünü de adayların erişimine açtı. Ancak soruların kişisel ya da toplu paylaşımı, basımı, yayımı, dağıtımı yasak. Paylaşanlar hakkında yasal işlem başlatılacak. Adaylar 10 gün boyunca soru kitapçığı ve cevap anahtarlarını internet üzerinden girebilecek.

Soru kitapçıkları ve cevap anahtarlarının adayların erişimine açılmasıyla ilgili ÖSYM’nin açıklaması şöyle:

“Yargının sınavda sorulmuş sorulara erişim konusunda vermiş olduğu yürütmeyi durdurma kararını uygulamaya yönelik olarak ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından alınan karar gereği; 2015-YGS’de sorulan soruların (160 soru) alanlar gözetilerek rastgele seçilen yüzde 20’si (32 soru) sınav tamamlandıktan hemen sonra hiçbir telif bedeli talep edilmeksizin ÖSYM’nin İnternet sitesinden kamuoyunun ve ilgililerin erişimine açıldı. Ayrıca bilgi edinme amaçlı olarak, 2015-YGS’de ve 2014-YGS’de sorulan soruların tamamı, sınava giren adayların cevap kâğıdı görüntüleri ve cevap anahtarları ile birlikte, sınav sonuçlarının açıklanmasından hemen sonra ve 10 gün süreyle, ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi (https://ais.osym.gov.tr) üzerinden TC Kimlik Numaraları ve kişisel şifreleri ile erişimine açılacaktır. Yüzde 80 oranındaki bu kısma ait telif hakları bedelli ya da bedelsiz olarak hiç bir kişi veya kuruluşa devredilmeyecek ve bu soruların kişisel ya da toplu her türden paylaşımı (basımı, yayımı, dağıtımı) yasak olacak, paylaşanlar hakkında 5846 sayılı Kanun kapsamında yasal yollara başvurulacak”

REKOR SÜREDE AÇIKLANDI

ÖSYM,tarihinde ilk kez bir sınav sonucunu, 4 gün gibi kısa bir süre içerisinde açıklanmış oldu.

492 ADAYIN SINAVI GEÇERSİZ

Yapılan açıklamaya göre,492 adayın sınavı geçersiz sayıldı.

Sınava giren adaylardan yüzde 89.55'i 140 puan barajını; 180 puan barajını geçebilenlerin oranı yüzde 68.89 oldu.

 1.987.484 öğrenciningirdiği sınav, 15 Mart Pazar günü yapılmıştı.

Alınan karar gereği sınav sonrası,soruların yüzde 20'si açıklanmıştı.

ÖSYM’DEN AÇIKLAMA

ÖSYM’den yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

15 Mart 2015 tarihinde saat 10.00’da başlayarak yapılmış olan Yükseköğretime Geçiş Sınavına (2015-YGS) girerek sonuçlarını bekleyen 1.987.484 aday ve ailelerinin heyecanlı bekleyişini en kısa sürede bitirebilmek amacıyla tüm ÖSYM personeli, sınavın yapıldığı tarihten bu yana büyük bir özveri ile çalışarak sınav sonuçlarını 19 Mart 2015 tarihinde açıklama aşamasına getirmiştir.

Yaklaşık 6 ay boyunca, sınavda sorulacak soruların oluşturulmasından, sınav sonrasında sonuçların açıklanmasına kadar geçen süre içerisinde her anı dakika dakika planlanmış olan bu süreç hak ve adalet ölçüsünde, sorunsuz ve büyük bir başarı ile planlandığı gibi tamamlanmış ve değerlendirme süreci sonlandırılmıştır. Her cevap kâğıdı optik okuyucularda iki kere okunmuş ve kontrol edilmiştir. Adaylarımız, toplam 171 sınav merkezinde, 7.031 sınav binasında, 109 bin 393 sınav salonunda, 314 bin 816 sınav görevlisinin nezaretinde 160 dakika boyunca bilgilerini cevap kâğıtlarına işaretlemişlerdir. Sınavın başarı ile sonuçlandırılmasında tüm adaylarımızın, velilerimizin, vatandaşlarımızın, medya mensuplarının anlayışları ve yapıcı tutumları büyük önem arz etmiştir.

Özellikle;

Sınav sürecinin performansını artırmak üzere ÖSYM tarafından son 4 yıl içerisinde geliştirilmiş olan sistemler, yöntemler eksiksiz ve sorunsuz olarak uygulanmıştır.

 Sınav merkezlerinde oluşturulan Sınav Koordinasyon Kurulları tüm ilgili kurum ve kuruluşların büyük bir uyum içerisinde çalışmasını sağlamış, bu da sınav güvenliği ve konforuna önemli bir katkı üretmiştir.

 Adaylarımızın sınav kuralları hakkında bilgilendirilmesi çalışmaları meyvesini vermiş ve adaylarımız ÖSYM sınav uygulama ilkeleri ile büyük bir uyum içerisinde olmuşlardır.

 Adayların sınav başvurularını zamanında yapmış olmaları sınav sürecinde gecikmelerin önüne geçmiştir.

 ÖSYM’nin oluşturduğu Sınav Koordinasyonunda görevli akademisyen ve öğretmenlerimizin sınav günü görevlerini yerine getirme konusunda özverili olmaları ve sınavın kurallara uygun olarak yürütülmesine büyük destek vermeleri, sürece önemli bir katkı üretmiştir.

Merkezde; sınav evrakının basım evinden alınarak sınav merkezlerine gönderildiği andan, tekrar ÖSYM’ye dönüşüne kadar her adımı izlenmiş ve sınav günü sınav binalarında sınav salonlarında oluşan sorunlara anında çözümler üretilmiştir.

Sınav salonlarının büyük bir kısmının kamera ile izlenmesi nedeni ile sınavın yürütülmesi büyük bir titizlikle sağlanmış ve kayıtlar tutulmuştur.

Sınavın tamamlanmasından sonraki süreçte bazı kötü niyetli çevrelerce sınavın güvenliği hakkında yaratılmak istenen spekülasyonlar boşa çıkmıştır.

ÖSYM’nin tüm birimlerinde oluşturulmuş olan TAKIM RUHU sonuçların çok kısa bir süre içerisinde açıklanması ile bir kez daha kendisini göstermiştir. Sürecin bu kadar hızlı yürütülmesine destek veren tüm ÖSYM çalışanlarına, Sınav Koordinasyon Kurulu Başkanları Rektörlerimize ve diğer üyelerine, Sınav Koordinatörlerimize, ÖSYM Temsilcilerimize, Engelli Temsilcilerine, Bina Sınav Sorumlularına, Bina Yöneticilerine, Salon Başkanı ve Gözetmenlere, Engelli Salon Görevlilerine, Nakil ve Koruma Görevlilerine, Kolluk kuvvetlerine ve bu süreçte işbirliği içinde olan tüm kamu kurumlarına verdikleri destekten dolayı teşekkür ederiz.

Yargının sınavda sorulmuş sorulara erişim konusunda vermiş olduğu yürütmeyi durdurma kararını uygulamaya yönelik olarak ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından alınan karar gereği;

“2015-YGS’de sorulan soruların (160 soru) alanlar gözetilerek rastgele seçilen % 20’si (32 soru) sınav tamamlandıktan hemen sonra hiçbir telif bedeli talep edilmeksizin ÖSYM’nin İnternet sitesinden kamuoyunun ve ilgililerin erişimine açılmıştır. Ayrıca bilgi edinme amaçlı olarak, 2015-YGS’de ve 2014-YGS’de sorulan soruların tamamı, sınava giren adayların cevap kâğıdı görüntüleri ve cevap anahtarları ile birlikte, sınav sonuçlarının açıklanmasından hemen sonra ve 10 gün süreyle, ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi (https://ais.osym.gov.tr) üzerinden TC Kimlik Numaraları ve kişisel şifreleri ile erişimine açılacaktır. % 80 oranındaki bu kısma ait telif hakları bedelli ya da bedelsiz olarak hiç bir kişi veya kuruluşa devredilmeyecek ve bu soruların kişisel ya da toplu her türden paylaşımı (basımı, yayımı, dağıtımı) yasak olacak, paylaşanlar hakkında 5846 sayılı Kanun kapsamında yasal yollara başvurulacaktır.”

Bu kapsamda; adaylar, 2015-YGS sonuçlarını; 19 Mart 2015 saat 13:.00’den itibaren; https://sonuc.osym.gov.tr İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir. 2015-YGS Sınav Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

Sınava giren adayların cevap kâğıtları daha sonra erişimlerine açılacaktır. Adaylar, soru kitapçıkları, cevap kâğıtları ve cevap anahtarlarına, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile erişebileceklerdir.

Sonuçların milletimize,adaylara ve ailelerine hayırlı olmasını diliyoruz. Sınava giren adaylarımızın her birisine geçmiş olsun diyor ve 2015-LYS’ye katılacak tüm adaylara şimdiden başarılar diliyoruz.

YGS’de kızlar daha başarılı

15 Mart Pazar günü yapılan ve 1 milyon 987 bin 488 adayın katıldığı Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarına göre erkeklerden daha başarılı oldu.

YGS istatistik bilgilerine göre tüm adayların yüzde 89.55’i 140 ve üzerinde puan alırken, 180 ve üzerinde puan alan adayların oranı yüzde 68.89 oldu. Katılımcıların yüzde 46.4’ü kız adaylardan oluştu. Sınavda 140 ve üzerinde puan alan kızların oranı yüzde 92.08 olurken, 180 ve üzerine puan alan kızların oranı yüzde 72.26 olarak gerçekleşti.

YGS’ye katılan erkek aday oranı yüzde 53.96 olarak kayıtlara geçti. Bunlardan 140 ve üzerinde puan alanların oranı yüzde 87.4 olurken, 180 ve üzerinde puan alanların oranı ise yüzde 66.1’de kaldı.

İşte başarı tablosu

ÖSYS başvuran aday sayısı: 2.126.684

Sınavsız geçişe başvuran aday sayısı: 79.969

Sınava giren aday sayısı: 1.987.488

 Sınava girmeyen aday sayısı: 59.227

 Sınavı geçerli aday sayısı: 1.986.995

 Sınavı geçersiz aday sayısı: 493

Kız adayların yüzdesi: 46.4

140 ve üzerinde puan alan kız aday yüzdesi: 92.08

180 ve üzerinde puan alan kız aday yüzdesi: 72.26

Erkek adayların yüzdesi: 53,96

140 ve üzerinde puan alan erkek aday yüzdesi: 87.4

180 ve üzerinde puan alan erkek aday yüzdesi: 66.1

Tüm adaylar

140 ve üzerinde puan alan aday yüzdesi: 89.55

180 ve üzerinde puan alan aday yüzdesi: 68.89

YGS sorularının tamamı adayların erişimine açıldı.

YGS sonuçlarının açıklanmasının ardından ÖSYM, sınav sorularının tamamını ve cevap kağıtlarının görüntüsünü de adayların erişimine açtı. Ancak soruların kişisel ya da toplu paylaşımı, basımı, yayımı, dağıtımı yasak. Paylaşanlar hakkında yasal işlem başlatılacak. Adaylar 10 gün boyunca soru kitapçığı ve cevap anahtarlarını internet üzerinden girebilecek.

Soru kitapçıkları ve cevap anahtarlarının adayların erişimine açılmasıyla ilgili ÖSYM’nin açıklaması şöyle:

“Yargının sınavda sorulmuş sorulara erişim konusunda vermiş olduğu yürütmeyi durdurma kararını uygulamaya yönelik olarak ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından alınan karar gereği; 2015-YGS’de sorulan soruların (160 soru) alanlar gözetilerek rastgele seçilen yüzde 20’si (32 soru) sınav tamamlandıktan hemen sonra hiçbir telif bedeli talep edilmeksizin ÖSYM’nin İnternet sitesinden kamuoyunun ve ilgililerin erişimine açıldı. Ayrıca bilgi edinme amaçlı olarak, 2015-YGS’de ve 2014-YGS’de sorulan soruların tamamı, sınava giren adayların cevap kâğıdı görüntüleri ve cevap anahtarları ile birlikte, sınav sonuçlarının açıklanmasından hemen sonra ve 10 gün süreyle, ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi (https://ais.osym.gov.tr) üzerinden TC Kimlik Numaraları ve kişisel şifreleri ile erişimine açılacaktır. Yüzde 80 oranındaki bu kısma ait telif hakları bedelli ya da bedelsiz olarak hiç bir kişi veya kuruluşa devredilmeyecek ve bu soruların kişisel ya da toplu her türden paylaşımı (basımı, yayımı, dağıtımı) yasak olacak, paylaşanlar hakkında 5846 sayılı Kanun kapsamında yasal yollara başvurulacak”

YGS sonrası ÖSYM'den çarpıcı açıklama

Önceki yıllarda sınav sonuçlarını açıklarken, sadece sayısal bilgiler veren ÖSYM bu yıl ‘basın açıklaması dili’ni değiştirdi. Merkez internet sitesinde yaptığı açıklamada sınav sonuçlarının kısa sürede açıklanmasında ‘özverili çalışma ve takım ruhu’nun etkili olduğunu belirtti. Ayrıca bu süreçte ‘yaratılmak istenen spekülasyonlar’ olduğunu iddia ederek, bu çabaların boşa çıktığını savundu. 4 yılda yapılan çalışmaların ‘sınav güvenliği ve sonuçların açıklanmasında’ etkili olduğunun vurgulandığı açıklama, görev süresi 29 Mart’ta sona eren Prof. Dr. Ali Demir’in ‘veda yazısı’ olarak da yorumlanıyor. YÖK tarafından Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderilen ÖSYM başkan adayları listesinde Demir’in adı geçmiyor.

2014’te YGS sonuçlarını 6 günde açıklayan ÖSYM, bu yıl süreyi 4 güne indirdi. 15 Mart Pazar günü saat 12.40’ta YGS’den çıkan adaylar 19 Mart Perşembe günü saat 13.00’te sınav sonuçlarını öğrenmeye başladı. Sonuçları hızlıca açıklayan ÖSYM, basın açıklaması dilinde de değişiklik yaptı. Sonuçların bu kadar kısa sürede açıklanması ve sınavın güvenli bir şekilde tamamlanmasında ÖSYM personelinin ‘özverili çalışması ve takım ruhu’nun etkili olduğu belirtildi. Merkezin internet sitesinde yaptığı açıklama şöyle:

“15 Mart 2015 tarihinde saat 10.00’da başlayarak yapılmış olan Yükseköğretime Geçiş Sınavına (2015-YGS) girerek sonuçlarını bekleyen 1 milyor 987 bin 484 aday ve ailelerinin heyecanlı bekleyişini en kısa sürede bitirebilmek amacıyla tüm ÖSYM personeli, sınavın yapıldığı tarihten bu yana büyük bir özveri ile çalışarak sınav sonuçlarını 19 Mart 2015 tarihinde açıklama aşamasına getirdi.

6 AYDA SORULAR OLUŞTURULDU

Yaklaşık 6 ay boyunca, sınavda sorulacak soruların oluşturulmasından, sınav sonrasında sonuçların açıklanmasına kadar geçen süre içerisinde her anı dakika dakika planlanmış olan bu süreç hak ve adalet ölçüsünde, sorunsuz ve büyük bir başarı ile planlandığı gibi tamamladı ve değerlendirme süreci sonlandırıldı. Her cevap kâğıdı optik okuyucularda iki kere okundu ve kontrol edildi. Adaylarımız, toplam 171 sınav merkezinde, 7 bin 31 sınav binasında, 109 bin 393 sınav salonunda, 314 bin 816 sınav görevlisinin nezaretinde 160 dakika boyunca bilgilerini cevap kâğıtlarına işaretlemişlerdir. Sınavın başarı ile sonuçlandırılmasında tüm adaylarımızın, velilerimizin, vatandaşlarımızın, medya mensuplarının anlayışları ve yapıcı tutumları büyük önem arz etti.

EKSİKSİZ VE SORUNSUZ

Özellikle; sınav sürecinin performansını arttırmak üzere ÖSYM tarafından son 4 yıl içerisinde geliştirilmiş olan sistemler, yöntemler eksiksiz ve sorunsuz olarak uygulandı.

Sınav merkezlerinde oluşturulan Sınav Koordinasyon Kurulları tüm ilgili kurum ve kuruluşların büyük bir uyum içerisinde çalışmasını sağladı, bu da sınav güvenliği ve konforuna önemli bir katkı üretti.

 Adaylarımızın sınav kuralları hakkında bilgilendirilmesi çalışmaları meyvesini verdi ve adaylarımız ÖSYM sınav uygulama ilkeleri ile büyük bir uyum içerisinde oldular.

ZAMANINDA BAŞVURU GECİKMEYİ ENGELLEDİ

Adayların sınav başvurularını zamanında yapmış olmaları sınav sürecinde gecikmelerin önüne geçti.

ÖSYM’nin oluşturduğu Sınav Koordinasyonunda görevli akademisyen ve öğretmenlerimizin sınav günü görevlerini yerine getirme konusunda özverili olmaları ve sınavın kurallara uygun olarak yürütülmesine büyük destek vermeleri, sürece önemli bir katkı üretmiştir.

 Merkezde; sınav evrakının basım evinden alınarak sınav merkezlerine gönderildiği andan, tekrar ÖSYM’ye dönüşüne kadar her adımı izlendi ve sınav günü sınav binalarında sınav salonlarında oluşan sorunlara anında çözümler üretildi.

 Sınav salonlarının büyük bir kısmının kamera ile izlenmesi nedeni ile sınavın yürütülmesi büyük bir titizlikle sağladı ve kayıtlar tutuldu.

YARATILMAK İSTENEN SPEKÜLASYONLAR

Sınavın tamamlanmasından sonraki süreçte bazı kötü niyetli çevrelerce sınavın güvenliği hakkında yaratılmak istenen spekülasyonlar boşa çıktı.

ÖSYM’nin tüm birimlerinde oluşturulmuş olan TAKIM RUHU sonuçların çok kısa bir süre içerisinde açıklanması ile bir kez daha kendisini gösterdi. Sürecin bu kadar hızlı yürütülmesine destek veren tüm ÖSYM çalışanlarına, Sınav Koordinasyon Kurulu Başkanları Rektörlerimize ve diğer üyelerine, Sınav Koordinatörlerimize, ÖSYM Temsilcilerimize, Engelli Temsilcilerine, Bina Sınav Sorumlularına, Bina Yöneticilerine, Salon Başkanı ve Gözetmenlere, Engelli Salon Görevlilerine, Nakil ve Koruma Görevlilerine, Kolluk kuvvetlerine ve bu süreçte işbirliği içinde olan tüm kamu kurumlarına verdikleri destekten dolayı teşekkür ederiz.

Öte yandan bu açıklama görev süresi 29 Mart’ta sona eren ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir’in ‘veda yazısı’ olarak da yorumlanıyor. YÖK tarafından Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderilen ÖSYM başkan adayları listesinde Demir’in adı geçmiyor.

mynet

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 692 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Eğitim

Sol Parti; Eşit, Parasız ve Laik Eğitim İstedi

Sol Parti; Eşit, Parasız ve Laik Eğitim İstedi Sol Parti Giresun İl Yönetim Kurulu yaptığı açıklama ile eğitimde eşit, parasız ve laiklik sözü verdi.

Sınav Merkezli Eğitime Son

Sınav Merkezli Eğitime Son Eğitimin niteliğini olumsuz etkileyen SINAV SİSTEMİNİN öncelikle sorgulanması gerekir.

Okullar ne zaman açılacak?

Okullar ne zaman açılacak? okulların başlama tarihini kesin olarak bildirdi

17 Nisan Okulların Tatil

17 Nisan Okulların Tatil Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın yaptığı açıklamayla son buldu

Diploması sahte çıktı

Diploması sahte çıktı R.G.S.'nin, 19 yıl sahte diplomayla öğretmenlik yaptığı ortaya çıktı.

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss