Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Giresun'da Vergi Rekortmenleri Ödüllendirildi
07 Mart 2015, 03:30

Giresun'da Vergi Rekortmenleri Ödüllendirildi

Görele'nin başarılı işadamı mimar Abdurrahman Süleymanoğlu Vergi Rekortmenliğini yine korudu

Süleymanoğlu İnşaat Vergi Şampiyonu Oldu

KURUMLAR VERGİSİNDE DERECEYE GİREN ABDURAHMAN SÜLEYMANOĞLU'NA PLAKETİNİ DEFTERDAR SEDAT AYYILDIZ VERDİ.

Görele'nin başarılı işadamı mimar Abdurrahman Süleymanoğlu,2013 yılının gelirlerinden 2014 yılında beyan edilerek ödenen vergiler sonucu Vergi Rekortmenliğini yine korudu.

Giresun Vergi Dairesi Başkanlığı, Vergi Haftası kapsamında 2014 yılında en yüksek gelir ve kurumlar vergisi ödeyen mükelleflerini ödüllendirdi.

Giresun Vergi Dairesi Başkanlığı, 26. Vergi Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında, en yüksek gelir ve kurumlar vergisi ödeyen mükellefleri için bir tören düzenledi. Giresun Valiliği’nde gerçekleştirilen törende, 2014 yılı içerisinde en yüksek vergiyi ödeyen mükelleflerine çeşitli ödüller verdi.

Giresun Vergi Dairesi Defterdarı Sedat Ayyıldız, törende yaptığı konuşmada, kamu harcamalarının, kalkınmanın, büyümenin ve en önemli finansman kaynağı olan vergi verildikçe ülkenin gelişmekte olduğunu söyledi.

Ayyıldız, “Giresun’da 2007 yılında vergi tahakkuku 215 milyon iken, 2014 yılında yüzde 55’lik artışla 550 milyon TL’ye ulaşmıştır. Dolayısıyla vergi artıkça yapılan hizmetler de artmaktadır” dedi.

Vali Hasan Karahan ise, verilen vergilerin doğru kullanılması halinde vergi ödemelerinin düzenli ve arttığını ifade etti.

Vali Karahan, “Amme hizmetlerinin kaynağı halktan toplanan vergilerdir. Önemli olan toplanan vergilerin kamu menfaatine kullanılmasıdır. Son yıllarda ülkemizde gelişmeler kat edilmiş hem de toplanan vergiler hepimizin ihtiyacını karşılamaya yönelik kullanıldığını gösteriyor. Vatandaş ta vergilerin doğru yerde kullanıldığını görünce vergisini gönül rahatlığıyla daha düzenli veriyor” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, Kurumlar Vergisinde birinci olan Çakırmelikoğlu Madensuyu İşletmesi adına plaketi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, ikinci olan Afta Market adına Şirket Müdürü Ahmet Tozlu ve üçüncü olan Süleymanoğlu İnşaat Taahhüt Ticaret Limitet Şirketi adına Şirket Müdürü Abdurahman Süleymanoğlu, Gelir Vergisinde ise birinci olan Asaf Zeki Kitapçı, ikinci olan Osman Feridunoğlu ve üçüncü olan Selim Kitapçı’ya plaketleri verildi.

Giresun’da kurumlar vergisi rekortmenleri listesinde dereceye giren Süleymanoğlu İnşaat Genel Müdürü mimar Abdurrahman Süleymanoğlu, "Vergimizi tam ödeyip huzur içinde,içimiz rahat bir şekilde çalışıyoruz" dedi.

Mimar Abdurrahman Süleymanoğlu, şirket olarak elde ettikleri bu başarının takım çalışmasının sonucu olduğunun altını çizerek, sözlerine şöyle devam etti: "Başarımızda birlikte çalıştığımız kardeşlerimizin, onların eşlerinin ve kendi ailemin de büyük payı var. Biz çok büyük bir aileyiz. Biz şirket olarak geçmiş yıllarda vergi oranı yüzde 33 olduğu zaman da rekortmenler listesine girdik. Şu anda kurumlar vergisi oranı yüzde 20 olmasına rağmen hala insanların vergi kaçırmaya çalışmasını anlamıyorum. Ülkelerin her bakımdan üstün olabilmesi topladıkları vergi oranıyla orantılıdır. Devletten çok hizmet bekliyorsak, vergimizi de öderken zorlanmadan ödemeliyiz. Vergilerimizin başta eğitim, sağlık, ekonomik istikrar, yol, su ve daha bir çok hizmet olmak üzere, bize döndüğüne inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Ödedikleri yüksek vergi rakamlarının bir faydasının da müşterilerin firmalarına olan tevecühünü artırdığını dile getiren Süleymanoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Bizden daire alan müşterilerimiz adımız vergi rekortmeni olunca bize daha bir güvenle yaklaşıyor. Halkımızın gözünde ciddi, güvenilir, güçlü bir firma olduk. Biz de bu güvene layık olmak için elimizden gelenin en güzelini üretmeye çalışıyoruz. Müşterilerimize yaptığımız projelerde sunduğumuz hizmetlerle halkımızın yaşam standardını yükseltmeye çalışıyoruz. İnşaatlarımızda kaliteyi en üst seviyeye çıkardık. Artık birinci sınıf binalar üretmeye başladık”

Süleymanoğlu, vergilerini düzenli ödedikleri gibi Giresun ve Görele’de halkın yararına ve eğitimin gelişmesine yönelik yardımlar yapmaya da özen gösterdiklerini sözlerine ekledi.

Süleymanoğlu İnşaatı tebrik eder,başarılarının devamını dileriz.

Haber  : Ali Dursun www.gorelesol.com - İHA

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 987 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Görele

Oto Faresi Tutuklandı

Oto Faresi Tutuklandı Görele’de çalışan oto faresi, oto boya ustası Mehmet Türkmen tutuklandı.

Görele Halkı Kazandı

Görele Halkı Kazandı Hastane branşlarına doktorlar gelmeye başladı.

Çöp Eylemine Ara Verildi

Çöp Eylemine Ara Verildi Çavuşlu çöp eylemine 15 gün ara verildi.

Görele'de İmar Vurgunu

Görele'de İmar Vurgunu Akpli Başkandan Görele'de İmar Vurgunu

Yeğen Katili Oldu

Yeğen Katili Oldu Öz yeğenini bıçaklayıp öldürdü

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss