Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Efsane Sırrı Öztürk'e Sanaat Gecesi Yapıldı
05 Mart 2015, 23:49

Efsane Sırrı Öztürk'e Sanaat Gecesi Yapıldı

Mehmet Sırrı Öztürk'e 70.Sanat Yılına özel bir gece düzenlendi

Yaşayan Efsane Sırrı Öztürk’e Sanaat Gecesi Yapıldı.

Öztürk’e 70.Sanat Yılına özel bir gece düzenlendi

Görele’nin yetiştirmiş olduğu sayılı kemençe sanatçılarından biri olan ve aynı zamanda Devlet Konservatuarı Eğitim Görevlisi Mehmet Sırrı Öztürk’e 70.Sanat Yılına özel bir gece düzenlendi.

Kemençenin yaşayan efsanesi, Üstad Mehmet Sırrı Öztürk Yaraına düzenlenen ‘’Kemençe ile 70 Yıl Ustaya Sayğı’ etkinliği adı altında düzenlenen sanat gecesi 04 Mart 2015 Çarşamba akşamı İstanbul Şişli’de bulunan Derviş Eroğlu Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Uğur Bilgi, Katılımcıları selamlayarak Üstad Mehmet Sırrı Öztürk’ün yaşam hikayesi hakkında bir bilgi sundu. 1938 Yılında Görele’de doğan Üstad Sırrı Öztürk küçük yaşlardan itibaren kemençeye merak salmış, zamanla bu merak hayatının ilerideki yıllarında bir tutkuya dönüşmüş.

Gençlik yıllarından başlayarak Biçoğlu Osman ekolünü temsil etmeye başlayan Öztürk, ilk yıllar da köyler de, Görele ve çevresinde daha sonra ise daha uzak yörelerde müzik hayatını icra etmeye başlamış. 1959 yılında askerliğini Erzincan’da tamamlayan Üstad Öztürk 1963 yılında evlenmiş ve iki çocuk babasıdır. 1970 li yılların hemen başında kendine İstanbul’da bulmuş, ilk önce Paşabahçe’ye daha sonra ise bugün hala Görele’lilerinde yoğun olarak ikamet etmiş olduğu Kasımpaşa Kulaksız semtine taşınmıştır.

26 Yıl bil fiil görev yaptığı TRT İstanbul Radyosuna başlamadan önce girmiş olduğu sınavlarda o dönemin İstanbul Radyosu Türk Sanaat ve Halk Musikisi müdür yardımcısı olan Nida Tüfekçi’nin dikkatini çekmiş ve böylelikle ilk defa bir Karadeniz sanatçısı kadrolu olarak İstanbul Radyosunda1975 yılından başlamak üzere görev almıştır.

İstanbul Şişli Derviş Eroğlu Kültür Merkezinde düzenlenen Ustaya Saygı Gecesinde Üstad Mehmet Sırrı Öztürk’ü dostları yalnız bırakmadılar.

Başta Türk Halk Müzüği Sanaatçısı İbrahim Can, Yusuf Cemal Keskin, Hüseyin Akpınar olmak üzere birçok sanatçı sahne aldılar. Mavi Karadeniz Tv nin canlı olarak sunduğu gecede Üstad Mehmet Sırrı Öztürk’ün İbrahim Can’la yapmış olduğu düet geceye damğasını vurdu. Kendi sanat gecesinde sahnede kemençe resitali vererek kısa bir sunum yapan Üstad Öztürk kendisine gösterilen yoğun ilgiden dolayı duygulanarak geceye katılan misafirlere teşekkür etti. Üstad bundan sonra genç kuşakların yerini dolduracağına inandığını belirten Üstad Öztürk, sadece ilgi beklediğini ifade etti.

Halk müziği sanatçısı İbrahim Can ise gece de yapmış olduğu konuşmada, Üstad Mehmet Sırrı Öztürk’ün aynı zamanda Ağasar, Şalpazarı Görele yöresinin hem temsilcisi hem de kaynak kişisi olduğunun altını çizerek, bu güne kadar yapılan çalışmaların yeterli olmadığını da belirten Can, Üstada uzun ömürler dileyerek kendisiyle bir süre düet etti.

Gecede aynı zamanda Üstad Mehmet Sırrı Öztürk’e Görele Dernekler Federasyonu tarafından sahne de plaket sunuldu. Görele Dernekler Federasyonu Başkanı Birol Kardaş burada yaptığı konuşmada, her gecemize gelen, her etkinliğimizde bizlerle beraber olan değerli sanatçımıza olan saygımıza istinaden bu plaketi vermekten kıvanç duyduğunu ifade ederek, Görele’mizin yetiştirdiği bu değerli üstadımıza uzun ömürler dilediğini belirtti.

Kemençenin yaşayan efsanesi, Üstad Mehmet Sırrı Öztürk Yaraına düzenlenen ‘’Kemençe ile 70 Yıl Ustaya Sayğı’ etkinliği adı altında düzenlenen sanat gecesine Musa Ada,Nuri Yılmaz, Birol Kardaş,Harun Pirgaip,Hüseyin Kuruderi,Adil Resuloğlu,Ünal Odabaş,Yücel Alarcin,Şükrü Ak, Sadi Kaya,Sabri Erden olmak üzere birçok kişi katıldı.

Haber – Foto : Şaban Kutlu

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 1709 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Görele

Oto Faresi Tutuklandı

Oto Faresi Tutuklandı Görele’de çalışan oto faresi, oto boya ustası Mehmet Türkmen tutuklandı.

Görele Halkı Kazandı

Görele Halkı Kazandı Hastane branşlarına doktorlar gelmeye başladı.

Çöp Eylemine Ara Verildi

Çöp Eylemine Ara Verildi Çavuşlu çöp eylemine 15 gün ara verildi.

Görele'de İmar Vurgunu

Görele'de İmar Vurgunu Akpli Başkandan Görele'de İmar Vurgunu

Yeğen Katili Oldu

Yeğen Katili Oldu Öz yeğenini bıçaklayıp öldürdü

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss