Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tevhidi Tedrisat-Şeriye ve Efkaf Bakanlığının Kaldırılması kutlanıyor
03 Mart 2015, 14:39

Tevhidi Tedrisat-Şeriye ve Efkaf Bakanlığının Kaldırılması kutlanıyor

ADD Trabzon şubesi açıklaması

Tevhidi Tedrisat-Şeriye ve Efkaf Bakanlığının Kaldırılması kutlanıyor

3 Mart 1924’te Türkiye Büyük Millet Meclisinde çıkarılan üç Devrim Yasalarının (Halifeliğin Kaldırılması-Tevhidi Tedrisat-Şeriye ve Efkaf Bakanlığının Kaldırılması) kabulünün 91. Yılını kutluyoruz. Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşlarının yüreklerindeki çağdaş-uygar-kalkınmış-demokrat- egemen ve bağımsız Türkiye sevdasının, millet sevgisinin ortaya çıkardığı büyük kararlılık sonucunda kabul edilen bu yasaların tarihsel önemi büyüktür.

3 Mart Devrim Yasaları sonucunda:

• Cumhuriyet ve demokrasi ile çelişen, Osmanlı’nın külleri üzerinde küresel güçlere karşı savaş verilerek ve utku kazanılarak kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin ilerlemesinin, kalkınmasının önünde ayak bağı olan Halifelik kaldırıldı.

• Cumhuriyetin temel niteliklerinden laiklik anlayışı Türk milleti içinde yeşermeye başladı.

• Mahalle mektepleri, medreseler tarihe karıştı. Tekke ve zaviyeler kapatıldı. Tüm okullar Milli Eğitim Bakanlığına bağlandı.

• Din kurallarını esas alan eğitim sistemi yerine akla ve bilime dayalı ulusal-çağdaş-bilimsel-laik-demokratik eğitim sistemi inşa edildi.

• Türkiye Cumhuriyeti’nde, milletimizin tüm işleriyle ilgili yasaları yapmaya Türkiye Büyük Millet Meclisinin ve onun kurduğu hükümetin yetkili olduğu kabul edildi. Dine dayalı devlet yönetimi anlayışı kaldırıldı.

• Türkiye Cumhuriyeti’nin ortaçağ karanlığından kurtarılıp aydınlığa doğru yol alması

Bugün, bir taraftan Devrim Yasalarının 91. yılını kutlamanın sevincini yaşarken, diğer taraftan ABD-AB-İSRAİL Projelerinde gönüllü görevler almış siyasi kişiliklerin ve kurumların, ülkemizi ve milletimizi çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkarmak amacıyla yapılmış Atatürk Devrimlerini, Cumhuriyet değerlerini yok etmek için her yolu denemelerini gözlemlemenin üzüntüsünü yaşıyoruz.

Bugün, küresel güçlerin projelerinde görev alanlar, aldıkları görevin gerekleri olan konuları Devletimizin adından”TC” ibaresinin kaldırılması-milletimizin adından “Türk” kavramının çıkartılması, Başkanlık Sistemi-Yeni Osmanlıcılık-Ülkemizin Federal Bölgelere Ayrılması-Komşularımızın Terör İhraç Etmek Suretiyle İstikrarsızlaştırılması-Eğitimin Millilikten uzaklaştırılması-İşsizlik ve Yoksulluk Sorununun Çözülmeyerek Sadaka Toplumu Yaratmak-Ergenekon, Balyoz Davaları ile ve Sözde İç Güvenlik Yasası ile Toplumu Sindirmek ve Korkutmak-Ulusal Bayramlarımızı Kutlamamak İçin Çareler Aramak-Taşeron Sistemi ile Yurttaşlarımızı Köleleştirmek-Özelleştirmeler ile Milli Ekonomi Politikalarından Uzaklaşmak-Sözde Çözüm Süreci Söylemleriyle Silahlarını Bırakmayan Terör Örgütü Üyelerine Tavizler Vermek) pervasızca uygulamaktadırlar.

Ancak, ülkemizin içine düşürüldüğü kötü şartlara karşın hiç kimse umutsuzluğa ve karamsarlığa kapılmamalıdır. Çare vardır. Çare; sınıf, etnik köken, mezhep, siyasi bakış açılarımızı bir kenara iterek tüm Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarının Atatürkçü Düşüncede birleşmesidir.

Unutmamak gerekir ki, Kurtuluş Savaşı’nı utkuyla sonuçlandıran, Cumhuriyeti kuran, Türk Devrimi’ni yapan, ulusal egemenliğe ve ulusal bağımsızlığı sağlayan, demokrasiyi getiren, bağımsız hukuk düzenini, özerk üniversiteleri, ulusal eğitim sistemini getiren, komşularımızla karşılıklı yarara dayanan barış antlaşmaları yapan Atatürk devrimcileridir.

Dün olduğu gibi bugün de Atatürk devrimcileri, Türk milleti ile bütünleşerek Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşlarının bizlere bıraktığı Cumhuriyete ve değerlerine sahip çıkacaklar; Atatürk ilkeleri ışığında ülkemizi yeniden bağımsız-egemen-başı dik-aydınlık duruma getireceklerdir.

 

Cemal VEREP

ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ TRABZON ŞUBESİ BAŞKANI

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 827 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Af Yasası Çıktı

Af Yasası Çıktı Yaklaşık 100 bin kişi tahliye olacak.

Yaşasın 8 Mart

Yaşasın 8 Mart Bize diyorlar ki,

Ad/Soyadını değiştirmek isteyenler 1 hafta kaldı

Ad/Soyadını değiştirmek isteyenler 1 hafta kaldı Ad ve soyadlardaki yanlış yazımlar mahkeme kararı olmaksızın değiştirilmesi süreci devam ediyor.

23 Nisan Sadece Tören Değildir

23 Nisan Sadece Tören Değildir Çocukların Yaşadığı Ağır Sorunlara Kalıcı Çözümler Üretilmelidir!

İşte referandumun oy pusulaları

İşte referandumun oy pusulaları Türkiye'de ise seçmenler 16 Nisan'da sandık başında olacak.

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss