Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüpgeçit için tüyler ürperten iddia
20 Şubat 2015, 03:38

Tüpgeçit için tüyler ürperten iddia

İlyasoğlu; "Marmaray Projesi bir cehalet örneğidir,felakete hazır olun"

Tüpgeçit için tüyler ürperten iddia

İlyasoğlu; "Kehanette bulunmuyoruz,çamur atmıyoruz,bilimle konuşuyoruz"dedi.

İlyasoğlu; “Marmaray Projesi bir cehalet örneğidir,felakete hazır olun”

Dünyaca ünlü mühendislerimizden işadamı İsa İlyasoğlu,”Mesleki sorumluluğumuz gereği kamuoyunu bilgilendirmemiz gerekir” dedi.

İlyasoğlu açıklaması şöyle;

“15 Yıla kalmaz,Marmaray Projesi dünyanın en büyük felaketi olacaktır.

Avrupa ve Asya kıtası,her  10 yılda bir 2 cm birbirine yaklaşıyor.

Bu gelişme sonucu,15 yıl sonra,bu hatta ki tüplerin birbirine yaklaşık olarak 500 ton ile 1000 ton arasında bir yük bindirmesi,kuvvet uygulaması demektir.

Trenlerin gidiş gelişinden dolayı oluşan bir titreşim vardır ve olası bir küçük çaplı depremde,tüplerin su sızdırma olasılığı,yer üstündeki suyun basıncı nedeniyle çok yüksek bir ihtimaldir.

Bütün bu nedenlerle bu proje,15 yıl sonra çöpe atılacaktır.

ÇÖZÜM ÖNERİLERİMİZ

HER İKİ AYAĞADA CİPİES KONTRÖLLÜ SENSÖRLER KONULARAK ÖLÇÜMLER YAPILMASI GEREKMEKTEDİR.

Erken uyarı sistemi kurulmalıdır.

Bu gelişmeleri izlemek için,Tüpgeçidin,Üsküdar ile Eminönü arasındaki ayaklarının her 10 metresine, DMS Sensörleri yerleştirilerek,yüksek çözünürlüklü Siemens S 400 PLC Kontrolörleri ile sürekli olarak izlenmelidir.Dataların mutlaka kaydedilip izlenmesi gerekmektedir.

Proje konusunda,proje koordinatörüne bu bilgiler iletilmiştir.

Bu şekilde 4 milyar dolarlık devasa projelerin,biz yaptık oldu ilkel mantığı ile şov amaçlı olarak ülke kaynaklarının çarçur edilmesi bizi derinden üzmektedir.

Tavsiyelerimin Alman üniversitelerinin  birine inceletilerek Alman Aachen,Bochum Üniversitelerinden birine mutlaka rapor tutturulmasını,bu raporların kamuoyu ile paylaştırılarak gerekli önlemlerin alınmasını tavsiye ediyoruz.

Kehanette bulunmuyoruz,çamur atmıyoruz,bilimle konuşuyoruz”dedi.

İSA İLYASOĞLU KİMDİR?

ALMAN SANAYİSİNİN TÜRK PRENSİ

1971 Giresun Akçalı köyünde doğdu.İlk ve Ortaokulu Akçalı’da tamamladı.Lise 1’i Giresun Endüstri meslek Lisesi Metal İşleri Bölümünde,Lise 2-3’ü Samsun,Lise 4’ü ise İstanbul Kartal’da tamamladı. 1988 yılında üniversite imtihanına girerek İTÜ Endüstri Mühendisliğini kazandı.Bu üniversiteyi dönem ikincisi olarak bitirdi.Bir süre ABD ve İngiltere’de bulundu.Daha sonra Almanya Bochum Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümüne girdi ve buradan da ikinci mühendislik diploması ile mezun oldu.Aynı üniversitede Master yaptı.Evli ve 3 çocuk babası.

İlyasoğlu,Almanya,Velbert kentinde kurduğu fabrikasında beyaz eşya,mobilya,otomobil,makine ve kilit sanayine parçalar üretiyor.

Prinz Druckgusstechnik GmbH Fabrikası sahibi,Audi ve Mercedes oto fabrikalarına oto parçaları üreten İlyasoğlu aynı zamanda Almanya Türk Dernekleri Birliği Başkanlığını sürdürüyor.

2014 Yılında Silivri’ye bir fabrika kuran İlyasoğlu,üretiminin tamamını Türkiye’de yapmayı planlıyor ve Prinz Druckgusstechnik GmbH Fabrikasını sadece dağıtım ofisi olarak kullanmayı planlıyor.

TMMOB, Marmaray Projesi'ni eleştirdi "Biz binmiyoruz,siz de binmeyin" dedi.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi,

Marmaray Projesi'nin risklerine ilişkin bir basın toplantısı düzenlendi.TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Süleyman Solmaz Marmaray'ın güvenliğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

"AÇARSANIZ CİNAYET OLUR"

Hükümete Marmaray hakkında 11 madelik bir rapor sunduklarını belirten Süleyman Solmaz, "Raporda belirttiğimiz noktalarda problem var,bu problemler çözülmeden eğer siz Marmaray'ı açarsanız burada ciddi bir risk oluşur ve açmayın.Bu cinayet olur' diyor"dedi.

Marmaray'ın illa açılacaksa proje tam bittikten sonra hizmete açılması gerektiğini de söyleyen Solmaz, hükümeti eleştirdi.

"BEN BİNMEM SİZ DE BİNMEYİN"

"Tünelin içine su sızması noktasında orada o suyu tahliye edecek pompa sistemi var mı?" sorusu üzerine Solmaz,"Bununla ilgili bir proje geliştirilmemiştir" diye konuştu.

Marmaray Projesi hakkında kamuoyuna bilgi paylaşımında da bulunulmadığının altını çizen Solmaz, "Marmaray'ı kullanır mısınız?" şeklindeki soru üzerine de şunları söyledi: "Meslektaşımız (Rıza Behçet Akça) 'Sakın binmeyin' diyor.8 yıl bu projede fiilen görev alan birisi.Diyor ki ,'Ben binmeyeceğim,kimse de binmesin.Kendisi gelemedi.Rica etti 'aman bunu kamuoyuyla paylaşın bu bir cinayettir' diyor.Onun sözü" ifadelerini kullandı.

Haber : Ali Dursun www.gorelesol.com

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 1251 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Haber

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun Fakıbaba, köyüne geri dönen çiftçi ailelere 300 damızlık koyun ile maaş verileceğini açıkladı

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor Uymayanlar hakkında 25 bin TL'den 1 milyon TL'ye kadar idari para cezası uygulanacak.

Seçime Girecek Partiler Açıklandı

Seçime Girecek Partiler Açıklandı İyi Parti listede yok

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar?

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar? Kış lastiği uygulaması 1 Aralık-1 Nisan arasında uygulanacak.

Sarma sigara satana da bulundurana da hapis cezası

Sarma sigara satana da bulundurana da hapis cezası Sarma sigara satana, bulundurana ve nakledene 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss