Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Daha zeki olmanın 24 yolu
19 Şubat 2015, 11:10

Daha zeki olmanın 24 yolu

Zekânızı nasıl ilerletebilirsiniz?

Daha zeki olmanın 24 yolu

Zekânızı nasıl ilerletebilirsiniz?

IQ düzeyinizde dört yılda 21 puan şaşırtıcı bir şekilde artış veya 18 puanlık bir düşüş olabilir. Bu sizin elinizde. Yani zekânızı ilerletebilir veya geriletebilirsiniz!

Yani,110 puandan 130 puana yükselen kişi “ortalama” insandan “üstün yetenekli” insan sınıfına geçiyor! Tersi ise aptallaşıyorsunuz!..

Newsweek'te yer alan ve Rita Urgan tarafından çevrilerek Cumhuriyet'in Bilim Teknik ekinde yayımlanan (02.03.2012) yazı şöyle: İşte yapacaklarınız!

1-Dostlarınızla sözcük oyunları oynayın

Araştırmalar bulmaca çözmenin Alzheimer ve bunama riskini azalttığını ortaya koyuyor.

2- Zerdeçal yiyin

Hint mutfağının gözde baharatlarından biri olan zerdeçalın köklerinde bunama riskini azaltabilen kurkumin adlı bir madde bulunur.

3- Tekvando kurslarına katılın Ya da dans edin, tenis oynayın. Kalp atışını hızlandıran ve büyük ölçüde eşgüdüm gerektiren bir etkinlik bulmaya çalışın.

4- Farklı kaynaklardan haberler alın.Yeni fikirlere açık olun.

5- Akıllı cep telefonlarınızı atın.Sürekli e-postalarınızı kontrol etmek dikkatin dağılmasına ve üretkenliğin azalmasına neden olur.

6- Bol bol kestirin.Şekerleme yapın ve geceleri erkenden yatın. Harvard Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma beynin uykuya daldıktan sonra da anıları işlemden geçirdiğini ortaya koydu.

7- TED sitesi uygulamasını indirin.Teknoloji,eğlence,tasarım derneğinin yıllık toplantılarına katılan dünyanın en büyük beyinleri bu toplantılarda beyin haritasının çıkartılması ve doğum öncesi zekâ gibi konuları masaya yatırırlar.

8- Bir yazın festivaline katılın.Gitmek isteyip bir türlü gidemediğiniz yerlerde her yıl mutlaka bir yazın festivali yapılır. Biletinizi alın ve yolculuk sırasında Tom Stoppard ya da Jennifer Egan gibi yazarlardan bir iki şey öğrenin.

9- Bir “anı sarayı” inşa edin.Anımsamak istediğiniz şeyi canlı bir imgeyle bağdaştırın.

10- Yeni bir dil öğrenin.İkinci bir dili öğrenmek prefrontal korteksi devinime geçirerek karar verme yetisi ve duygular üzerinde bir etki yaratır.

11- Sütsüz çikolata yiyin.IQ’nuzu bir gecede yükseltmese de bitter çikolatanın içerdiği flavonoidler belleği güçlendirir.

12- Örgü grubuna katılın.Şişleri elinize alın ve kendinize harika bir atkı örün. Motor becerilerin geliştirilmesi bilişsel yetenekleri de devinime geçirebilir. Üstelik kış mevsiminde sıcacık kalmanızı da sağlar.

13- Yüzünüzdeki gülücüğü yok edin.Deneyler kaş çatma gibi basit bir eylemin insanın düşüncelerinde daha kuşkucu ve analitik bir tavır takınmasına yol açtığını gösteriyor.

14- Şiddet içerikli video oyunları oynayın.Çeşitli araştırmalar video oyunlarının tepkileri hızlandırdığını, çok sayıda görev üstlenme yeteneğini geliştirdiğini ve zorlu bir görevin ardından düşmanca duyguları yok ettiğini ortaya koyuyor.

15- Bu kişileri Twitter’de izleyin.Nouriel Roubini,Jad Abumrad,Colson Whitehead

16- Yoğurt yiyin.Probiyotik yoğurtlar mideye iyi geliyor.Ancak fareler üzerinde yapılan araştırmalar yoğurdun beyne de iyi geldiğine işaret ediyor.

17- SuperMemo bilgi kartı programını yükleyin

18- Bir Shakespeare oyunu izleyin

19- Düşünce sisteminizi geliştirin

20- Bol su için.Susuz kalındığında beyin daha çok çalışmak zorunda kalır ve tasarlama yetisi zarar görebilir.

21- Itunes U sitesini ziyaret edin.Üst düzey okullarda felsefeden astrofiziğe uzanan derslerin notları internetten izlenebiliyor.Bu okullara gidemeseniz de,derslere internet üzerinden katılabilirsiniz.

22- Sanat müzelerini ziyaret edin.Araştırmalar sanatsal olayları izlemenin gerginliği azalttığını ve kişinin gerçekten önemli işlere odaklanmasını sağladığını ortaya koyuyor.

23- Elle yazın

24- Bir müzik aleti çalın.Bir çalgı çalmayı öğrenmek IQ düzeyini arttırır, beynin bellek ve eşgüdümden sorumlu bölgelerini daha etkin duruma getirir.

mynet

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 2616 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Teknoloji-Bilim

Geceleri kota yok! 1 Mayıs'ta başlıyor

Geceleri kota yok! 1 Mayıs'ta başlıyor Web üzerinden sık indirme işlemi yapanlar için müjdeli haber geldi.

Giresun Robot Şampiyonu Oldu

Giresun Robot Şampiyonu Oldu ODTU 2016 Uluslararası robot yarışması şampiyonu Giresun

Nijeryalı profesör Riemann Hipotezi'ni çözdü

Nijeryalı profesör Riemann Hipotezi'ni çözdü Enoch,156 yıldır çözülemeyen problemi çözerek tarihe geçti

Hawking: Bin yıl içinde dünyayı boşaltın

Hawking: Bin yıl içinde dünyayı boşaltın Hawking,önümüzdeki bin yıl içinde,dünyayı terk etmemesi halinde insanlığın yok olacağını iddia etti

Türk Einstein vefat etti

Türk Einstein vefat etti Prof.Dr.Oktay Sinanoğlu Son Yolculuğuna Uğurlanıyor

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss