Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Müzeyyen Senar hayatını kaybetti
08 Şubat 2015, 18:30

Müzeyyen Senar hayatını kaybetti

Senar,İzmir'de tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti

Müzeyyen Senar hayatını kaybetti

Türk Sanat Müziği sanatçısı Müzeyyen Senar,İzmir’ de tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Sanatçı,2 Şubat tarihinden itibaren hastanenin Dahiliye servisinde tedavi görüyordu.

MÜZEYYEN SENAR YAŞAMINI YİTİRDİ

Türk Sanat Müziğinin dev ismi Müzeyyen Senar, İzmir’ de zatürree teşhisiyle tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Sanatçı, 2 Şubat tarihinden itibaren hastanenin Dahiliye servisinde tedavi görüyordu. Müzeyyen  Senar, kısmi felç nedeniyle uzun süredir yürüyemiyor ve konuşamıyordu.

Usta sanatçı Müzeyyen Senar'ın kızı Feraye  Işıl, annesinin bu sabah yaşamını yitirdiğini bildirdi.  Işıl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zatürre teşhisiyle Ege  Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altında tutulan annesinin bugün  sabah 07.30 sıralarında vefat ettiğini kaydetti.

Yaşlılığa bağlı hastalıklarının 24 saat tıbbi kontrol altına  tutulabilmesi amacıyla kızı Feraye Işıl tarafından Urla ilçesindeki yaşlı  bakımevine yerleştirilen Müzeyyen Senar, 15 Ocak'ta Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp  Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılmış ve burada 13 gün süreyle tedavi görmüştü. Senar, sağlık durumundaki bozulma nedeniyle 2 Şubat'ta Ege  Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılmıştı.

ERDOĞAN,DAVUTOĞLU VE KILIÇDAROĞLU'NDAN MESAJ

Senar'ın ölüm haberinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan peş peşe taziye mesajları geldi. Erdoğan, Senar'ın ailesini aradı başsağlığı diledi. TBMM Başkanı Cemil Çiçek de Müzeyyen Senar'ın ölümünün ardından taziye mesajı yayımladı: "Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi  Mustafa Kemal Atatürk'ün huzurunda Türk sanat müziğinin en güzel parçalarını  seslendirmiş, sanat dünyamızın usta ses ve yorumcusu Senar'ın aramızdan  ayrılmasından üzüntü duydum"

CENAZE SALI GÜNÜ BEBEK CAMİİ'NDE...

Müzeyyen Senar'ın kızı Feraye Işıl, Senar'ın yaşamını yitirdiği Ege  Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada,  Senar'ın cenazesinin bugün İstanbul'a gönderileceğini belirtti.

MÜZEYYEN SENAR'IN OĞLU GÖZYAŞI DÖKTÜ

Müzeyyen Senar’ın cenazesini almak üzere hastane morguna, oğlu Ömer Işıl ile aile dostları diş doktoru Sarper Gürol geldi. Ünlü sanatçının oğlu 70 yaşındaki Ömer Işıl, "Annemi, İstanbul Zincirlikuyu Mezarlığı’nda, annesinin kabrinin üzerine defnedeceğiz. Tören Bebek Camii’nde salı günü düzenlenecek. Çok üzgünüz" dedi.

CENAZE İSTANBUL'A GETİRİLDİ

Bu sırada gözyaşlarına hakim olamayan Ömer Işıl, daha sonra cenazeyi teslim aldı. Sarpel Gürol da "Acımız büyük, Allah rahmet eylesin" dedi. Müzeyyen Senar’ın cenazesi, daha sonra Adnan Menderes Havalimanı’na götürüldü. Cenaze saat 13.00’te THY’ye ait uçakla İstanbul’a getirildi.

Işıl,Senar'ın cenaze namazının 10 Şubat Salı günü İstanbul'daki Bebek  Camii'nde öğle namazı sonrası kılınacağını ve cenazesinin İstanbul'da  defnedileceğini bildirdi.

SANATÇILARDAN MESAJ YAĞDI

Senar'ın ölüm haberi sanat dünyasını yasa boğdu. Sosyal medyada pek çok mesaj yayımlandı. Bazıları şöyle:

İbrahim Tatlıses: Gelir mi bir daha sizler gibi SESLER ve öğretmenler pırıl pırıl kadife sesli ZEKİ Müren, yorumu Taklit edilemeyen bir yorumcu MÜZEYYEN Senar, Amerikada duyduğum en kötü haber Müzeyyen ablam, güle güle sana USTA... ALLAH'ımın rahmeti seninle OLSUN...!!!

Ebru Gündeş: Duayenimiz,Büyük Ses, Büyük Usta Müzeyyen Senar vefat etmiş.Türk Müziğinin ve tüm Türkiye'nin başısağolsun. Allah rahmet eylesin

Mahsun Kırmızıgül: Türk sanat müziğinin en büyüğü, ustaların ustası, büyük sanatçı Müzeyyen Senar ölmüş. Allah rahmet eylesin.

MÜZEYYEN SENAR KİMDİR?

Türk Sanat Müziği'nin efsane isimlerinden Müzeyyen Senar, 97 yıllık ömrüne 30'un üzerinde albüm sığdırdı.

Türk insanının dilinden düşmeyen "Ben Seni Unutmak İçin Sevmedim",  "Bir Bahar Akşamı", "Akşam Oldu Hüzünlendim Ben Yine" gibi parçaları seslendiren  Senar, 1918 yılında Bursa'da dünyaya geldi.

Müzik eğitimine Anadolu Musiki Cemiyeti'nde kemençe üstadı Kemal  Niyazi Seyhun Bey ve udi Hayriye Hanım gözetiminde başladı. Güçlü bir sese sahip  olan Senar'ın ünü yayıldıkça, hafız Sadettin Kaynak, Selahattin Pınar, Lem'i  Atlı, Mustafa Nafiz Irmak gibi devrin önemli üstatları da ona dersler verdi.  Zamanın sevilen şarkılarının yanı sıra, kendi bestelerini de öğretip söylemesine  yardımcı oldu.

Kemal Niyazi Bey ile İstanbul Radyosu'nda şarkı söylemeye başlayan  Senar, perşembe günleri ilgiyle izlenen bu programla geniş kitlelere adını  duyurdu.

ATATÜRK'ÜN EN ÇOK SEVDİĞİ SANATÇILARDANDI

Müzeyyen Senar'ın yeteneği, Türkiye Cumhuriyet'in kurucusu ve Türk  sanat müziğinin büyük hayranı Mustafa Kemal Atatürk'ün de ilgisini çekti ve  sanatçı birçok kez onun huzurunda özel meclislerinde şarkı okudu.

Ankara Radyosu'nun 1938 yılındaki ilk yayınlarına katılan ve 1941  yılına dek radyo aracılığıyla dinleyicileri ile buluşmayı sürdüren Senar, Türk  musikisine yeni bir soluk getirdi.

Senar, son sahne konserini ise 1983 yılında İstanbul Bebek  Gazinosu'nda verdi, bu tarihten sonra yalnızca ender anlarda, müzikli özel  toplantılarda şarkı söyledi.

Müzeyyen Senar, 1998 yılında Devlet Sanatçısı seçildi. Senar, 2004  yılında Sezen Aksu tarafından düzenlenen ve sanatçı dostlarının da katıldığı  gecede 73. sanat yılını kutladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2013 Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri  çerçevesinde kültür ve sanata hizmetlerinden dolayı Senar'ı ödüllendirdi.

İzmir'deki evinde 26 Eylül 2006 tarihinde fenalaşan sanatçının beyin  enfarktüsü geçirdiği ve vücudunun sol tarafının felç olduğu açıklandı. 2007'de  İstanbul'daki Darüşşafaka'da Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi gördü, daha sonra  Bodrum'daki kızı Feraye Işık ile yaşamaya başlayan Senar'ın tedavisi burada  sürdü.

Sağlık durumunun 24 saat tıbbi kontrol altında tutulmasını gerekli  kılması nedeniyle 7 Ocak 2015'de Bodrum'dan İzmir'in Urla ilçesindeki  Daruşşafaka'ya ait yaşlı bakımevine götürülen Senar, 15 Ocak'ta rahatsızlanması  üzerine Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada 13  gün gözetim altında tutulan Senar, taburcu edildi ve Urla'daki yaşlı bakımevine  döndü.

Senar, 2 Şubat 2015'de rahatsızlığının nüksetmesi üzerine Ege  Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'ne kaldırıldı.

MÜZEYYEN SENAR HAYATINI KAYBETTİ

Türk Sanat Müziği usta ismi Müzeyyen Senar, İzmir’ de tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde bu sabah hayatını kaybetti. Sanatçı, 2 Şubat tarihinden itibaren hastanenin Dahiliye servisinde tedavi görüyordu..

 

Odatv.com - DHA

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 1341 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Kültür-Sanat-Edebiyat

İsrafil Köse'yi kaybettik

İsrafil Köse'yi kaybettik İsrafil Köse,bu sabah hayatını kaybetti

Onur ödülü verilecek

Onur ödülü verilecek Kadir İnanır'a 21.Türkiye Almanya Film Festivalinin Onur Ödülü verilecek

Şair Gülten Akın (82) yaşama veda etti

Şair Gülten Akın (82) yaşama veda etti Türkçe'nin incelikli şairi Gülten Akın aramızdan ayrıldı.

Giresun Şehir Tiyatrosu ödüle doymuyor

Giresun Şehir Tiyatrosu ödüle doymuyor Giresun Belediyesi Şehir Tiyatrosu Samsun yolcusu

Memduh Ün öldü

Memduh Ün öldü Giresun'lu hemşerimiz Fatma Girik Şokta!

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss