Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AKSU;
21 Aralık 2014, 20:08

AKSU; "Giresun bölge kenti değil,Bir dünya kenti"

İzmit'li Giresunlularla ilk kez bir araya geldiğini belirten Aksu, bu buluşmadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi

AKSU; "Giresun bölge kenti değil,Bir dünya kenti"

AKSU;  “Kocaeli Giresun Dernekleri Federasyonu'nun düzenlediği ve Giresun’un Geleceği Paneli’nde konuşan Belediye Başkanı Kerim Aksu,Giresun'un hemşerilerle bütünleşip, güç birliği yapması gerektiğini vurguladı”

Kocaeli sınırları içerisinde bulunan Giresunlularla ilk kez bir araya geldiğini belirten Aksu, bu buluşmadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Başkan Kerim Aksu, kendisinin de bir gurbetçi çocuğu olduğunu, ailesinin Almanya'da yaşadığını ifade ederek ; "Bu bakımdan sizin memleketimizle ve Giresun ile ilgili duygularınızı ve memleketimize gurbetten bakış açışını çok iyi anlıyorum.Sizlerin özlemleri, beklentileri bizim için çok önemlidir " dedi.

Giresun'un çok göç veren bir şehir olduğunu belirten Aksu, Giresun'un 430 bin nüfusunun olduğunu, 2 milyona yakın insanın gurbette yaşadığına dikkat çekti. Giresun’un gelişimi ve büyümesi ve ekonomik alanda gelişmesi açısından Giresun Üniversitesi'nin önemini belirten Aksu, öğrencilerin barınmasının sağlanması için yurt sorunlarının kısa zamanda giderilmesinin gerektiğini, demiryolu projesinin mutlaka hayata geçirilmesinin altını çizerek, yayla turizminin önemine değindi.

Giresun Kalesi ile ilgili yapılan çalışmalardan da söz eden Aksu, Kale'de restorasyon çalışmalarının yürütüldüğünü ve Kale'nin Turizm Bakanlığına kiraya verildiğini ve 2017'da kira süresinin dolacağını söyledi.  Aksu konuşmasını şöyle sürdürdü: “ Belediye Başkanlığım döneminde Karadeniz turizm ağını kurduk., Zamana yolculuk Projesini geçekleştirdik.Sosyal ve kültürel çalışmalarla önemli aktivasyonlara imza attık. Engellilerimizin rahatça yaşayabileceği bir şehir oluşturduğumuza inanıyorum. Giresun Atatürk Meydanı şehrin vitrini oldu. Alpaslan ve Gazi Caddelerini trafiğe kapattık. Giresun modern bir şehir oldu. Projelerimiz başka şehirler tarafından örnek alınıyor.Giresun  sadece bir bölge kenti değil bir dünya kenti olmuştur.

Giresun Belediyesi'ne öncelikle bir proje ofisi kurduğunu, Japon'lardan hibe aldıklarını, daha fazla çocuk parkını hayata geçirdiklerini ve daha fazla altyapıya önem verdiklerini,

300 km. altyapıyı hizmete soktuklarını, Kentsel dönüşüm konusunda Fevzi Çakmak mahallesinde TOKİ ile Proje geliştirdiklerini ancak TOKİ'nin her nedense Trabzon'a  850 liralık bir fiyatı verirken Giresun'a 85 lire fiyat biçtiğini, bu nedenle bizim Giresun'a uygulamayı düşündüğümüz  bu projenin örnek proje seçildiğini ve Gaziantep'te uygulandığını söyledi.

Aksu; “Gaziantep'e bu projenin uygulanması için izin verdik. Bir şart ileri sürdük. Giresun Evleri adını vermelerini istedik. TOKİ Gaziantep’te Giresun Evleri ismiyle site yaptı. Şimdi bizim Giresun'da uygulamaya koymak istediğimiz ancak  muhalefet Belediyesi  olduğumuz için  komşumuz  Trabzon ile Giresun arasında metrekarede büyük fiyat farkı ortaya çıkaran TOKİ'nin yanlı tutumu nedeniyle Kentsel dönüşümün ilk adımlarını gerçekleştiremedik.”diye konuştu.

CANİKLİ'YE SAHİP ÇIKTI VE "BENİM PARTİM GİRESUN DEDİ"

Konuşmasında Giresun'da çekilen siyasi sıkıntılara da dikkat çekerek iki gün Ankara’da Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'yi ziyaret ettiğini ve yaklaşık 3 saate yakın bir görüşme yaptıklarını ve Giresun'un dertlerini konuştuklarını ifade eden Aksu,Trabzonlu’ların Bakan Canikli’ye yönelik eleştirilerini, “ saygısızlık” olarak değerlendirdi.

Belediye Başkanı Aksu konuşmasını şöyle südürdü: " Biz nasıl Ordu'nun ve Trabzon'un bakanına saygı duyursak, herkes de bizim Bakanımıza saygı duymak zorunda. Canikli,  Giresun'un Bakanı olarak saygıyı hak ediyor.  Eğer Giresun'u seviyorsak ve Giresun'a hizmet ediyorsak siyaseti bir kenara bırakıp Giresun için her kesimin bir araya gelmesi gerekir. Ben seçimlerde siyaset yaparım. Seçimler bitince Giresun’un Belediye Başkanı olurum. Benim partim Giresun Partisidir. Makamların gelip geçici olduğunu hepimiz bilmeliyiz. Önemli olan gelecek kuşaklara eserler bırakmaktır.Giresun Belediyesi sadece şehirde yaşayan 101 bin hemşerimizin değil, dünya da buluna tüm Giresunluların sorunlarını, görüş ve önerilerini takip etmektedir. ABD’de, Avrupa’da ve Türkiye’nin çeşitli, illerine dağılan hemşerilerimizle ilişkimiz sürmektedir”

GİRESUN'UN SORUNLARI TARTIŞILDI

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu'nun katıldığı ve panelde diğer konuşmacılar ise KTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Dalman, TÜBİTAK'tan hemşerimiz Doç. Dr. Cesarettin Alaşalvar, Giresun Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Demirci'ydi. Panelistler kendi mesleki alanlarında ilimizin özellikle fındık olmak üzere önemli paylaşımlarda bulundular.

Giresun Belediyesi

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 637 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Yöreden

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!”

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!” Adıgüzel, "Fındıkta Ferrero devlete paralel bir yapı gibi davranmaya başladı"

Hemşire, hastanede ölü bulundu

Hemşire, hastanede ölü bulundu Hemşire, görev yaptığı hastanede ölü bulundu

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı olayla ilgili 9 şüpheli tutuklandı.

Espiye'de uyuşturucu operasyonu

Espiye'de uyuşturucu operasyonu Uyuşturucu tacirleri 2 kişi tutuklandı

Giresun’da feci ölüm

Giresun’da feci ölüm Testereyle boynundan yaralanan genç hayatı kaybetti.

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss